Csak egy kérdés.


Diego82 # 2006.07.30. 17:23

Helló, sziasztok.
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok...Azt szeretném megkérdezni, hogy a chat.hu oldal szabályzata nem sért-e valamilyen jogszabályt. itt megtalálható a szabályzat: http://chat.hu/rules.php
azért fordulok hozzátok, mert az utóbbi időben bekerült egy olyan kiegészítés, hogy ok és értesítés nélkül bárkit törölhetnek stb...
ezt teszik is nagyonsok emberrel, mondván, hogy a regisztráció alkalmával elfogadtuk a szabályzatot is. Na igen... kb 2 éve regeltem, akkor még nem volt ilyen a szabályzatban, én az akkorit fogadtam el. a lényeg, hogy jogilag megtámadható-e a szabályzat, mert sok olyan embert törölnek, aki lényegében semmi rosszat nem tett és sok olyan nem kerül törlésre, aki viszont szabálysértéseket követ el, méghozzá súlyosakat.
Előreis köszi a segítséget.
üdv: Diego

Sz.Zoltán # 2006.06.24. 04:57

Köszönöm válaszod.
Tegnap délután kaptam visszajelzést tőlük, év végéig kiépítik Szfváron is.
Bomba üzlet elúszott sajna, kereshetek más szolgáltatót :P
Jó hétvégét mindenkinek!
SZ.Z

Sasfioka # 2006.06.23. 10:14

Persze, hogy csinálhatsz, ha úgy érzed, hogy a honlapjukon közölt reklámjuk nem a valóságot tükrözi, félrevezető és megtévesztő, akkor indíthatsz reklámfelügyeleti eljárást ellenük, a fogyasztóvédelemnél. Ha ezt lefolytatják, és elmarasztalják a PanTelt, akkor a PanTel fizetni fog büntetést, és megszünteti a honlapján a jogsértést.

De azt el kell mondani, hogy a PanTelt jogilag kötelezni NEM FOGOD, hogy NEKED OTT SZOLGÁLTASSON. Hidd el, a Pantel érdeke is az, ha TUDNA, szolgáltatna. De amit kérnél tőlük, annak technikai akadálya van, nincs még Székesfehérvárott ADSL2+, így akármennyire bombaüzlet, ezt neked most NEM fogják megkötni.

De én megtaláltam a honlapjukon bizony hol érhető el a szolgáltatás, és hol nem:
http://www.pantel.hu/index.php?…
"Győr, Kaposvár, Siófok, Szekszárd, Székesfehérvár,
Zalaegerszeg területén hamarosan köthető szerződés,
melyről tájékoztatást nyújtunk ügyfélszolgálatunkon."

Az, hogy most van PanTel Szfvott, az nem azt jelenti, hogy ADSL2+ is van ott... Fejlesztenek.

Ha a reklám megtévesztő, még akkor sem jelenti azt, hogy a reklámban közölteket kell teljesíteni, sokkal inkább, meg kell szüntetni a jogsértést.

Vagyis ez a te esetedben: Várni türelmesen, míg a pantel - t-com párosa kifejleszti a szükséges infrastruktúrát... Aztán hajrá, lehet kötni a szerződést. DE ADDIG NEM.

SF

Sz.Zoltán # 2006.06.17. 18:44

Hátha itt tud segíteni valaki :

érdekes dologgal szembesültem : a Pantel hirdetett szolgáltatása nem igényelhető. A történet : Pantel weboldalán megjelent egy ajánlat lakossági ügyfelek részére. (lásd lenn)Kiváló ajánlat úgy telefonra mint internetre, hisz 24 (!!) megabitet adna potom 10690 Ft-ért.
Csütörtök óta hívom őket, ma kaptam érdemben választ a sok zagyvaság és mellébeszélés után. A válasz: 22es körzetben ( Fejér megye) nem szolgáltatnak, nincs! Ami nem igaz, hisz a céges telefon, ADSL panteles már.

Az ajánlat :
ADSL teljes szolgáltató váltással
A teljes szolgáltatóváltás során ügyfeleink meglévő telefonvonalának a helyi távközlési központ és a lakhelye közötti részét a PanTel a helyi szolgáltatótól kibéreli és ezen saját telefon és internet szolgáltatásokat nyújt. Ez a vonalhordozás, mely lehetővé teszi, hogy ügyfeleink szerződéses viszonya korábbi szolgáltatójukkal megszűnjön és a vonalon ezentúl kizárólag a PanTel által nyújtott szolgáltatásokat vegye igénybe. Ügyfeleink ezután kizárólag a PanTeltől kapnak számlát.

Itt a lehetőség, hogy szolgáltatót váltson!

A vonalhordozás révén nyújtott telefon és internet szolgáltatásunk együtt vehető igénybe.

ADSL/jellemzők
2 mbps ADSL
6990 Ft-ért
4 mbps ADSL
7690 Ft-ért
24 Max ADSL
10 690 Ft-ért
Feltöltés
512 k
768 k
768 k
Garantált sávszélesség
1M/256 k
2M/512 k
6M / 512 k
Letöltési korlát
korlátlan
korlátlan
korlátlan
e-mail fiók
2 db
4 db
6 db
Postafiók méret
100 MB
100 MB
100 MB
Web tárhely
100 MB
100 MB
100 MB
Web tárhely típusa
statikus
statikus
statikus
Havidíj
6990 Ft
7690 Ft
10690 Ft
Hűségszerződés
12 hónap
12 hónap
12 hónap
24 Max esetén korlátozás nélkül, a vonalon műszakilag adható legnagyobb sávszélességet biztosítjuk

Az ajánlatban nem térnek ki arra, hogy hol igen és hol nem szolgáltatnak, nincs körzetszámbeni megkötés.
Valamit léphetek ellene? Mert ez bizony bomba üzlet lenne számomra.
Köszönettel :
Székely Zoltán

monalisa1 # 2006.06.17. 15:36

http://www.internetszolgaltato.lap.hu

Sok hasznos információ olvasható.

Sücy # 2006.06.17. 15:13

télleg, az, hogy netezhessek a kábelTV-n és ahhoz kell egy kábelTV előfizetés is, az már nem árukapcsolás?

Sz.Zoltán # 2006.06.17. 12:20

Ma már lehetséges, hogy adsled legyen telefonelőfizetés nélkül. Technikailag semmi akadálya. Csakhogy itt, abszurdisztánban a szolgáltató szeretné meg 2-3e ftos havidíjat és beszédforgalom utáni profitot is bezsebelni.
Adsl2, T1 nyugaton nem igényel telefondíjat.

monalisa1 # 2006.06.17. 06:54

Valószínüleg itt nem a "kötelezésről" van szó hanem valamiféle vonal nélkül intenet még nem érhető el.

Egyes nagyobb városokban már nálunk is lehet kábel nélkül internetezni, de ehhez előszőr a technikai feltételeket kell megvalósítani - rengeteg pénz -, aztán meg egy laptop szükségeltetik a helyszínen.

natam # 2006.06.16. 17:53

Üdvözlet!

Nem értem mért nem akadályozzák meg törvényileg ,hogy kötlezzék az ügyfeleket több szolgáltatás használatára.

pl Ha valakinek internetre van szüksége miért kötelező telefon szolgáltatás igéynbevételére vagy netán kábel TV megrendelésére ahhoz hogy internetet használhasson.

A szolgáltatóknak valószinüleg több előfizetője lenne ha szabadon választhatnának. És a verseny is nőlne.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.06.11. 18:02

Szvsz a jelszó megváltoztatásával kimerítette a 300/C. § (2) súlyosabban minősülő tényállását. (Vö.: számítástechnikai rendszerben tárolt adat megváltoztatása.)

OFF
Félreértés ne essék, egyáltalán nem vagyok érdekelt az ügyben, bandy maga írta le egy másik rovatban a tényállást. Én csak tolmácsoltam, mert nozero hozzászólásából láttam, hogy az itteni előadása esetleg félreérthető.
ON

Blowfish # 2006.06.11. 17:27

Mekkora utolsó három hozzászólás! :D
Hát hiába, az emberek világklasszis dolgokra képesek néha.

Kicsit oszlassuk már el a homályt:

"300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Nem tudom h. K.B.Sándor Úr ellenérdekelt fél-e, de pontosan rátapintott a lényegre. Bandey mit gondoltál, a cím az csak úgy magába van? Hostolni/loginelni már nem is kell hozzá? Hát az SMTP szerver mi az isten lenne ha nem számítástechnikai rendszer? Zenélő bili?

Elég rossz védekezési taktika.
Szerintem ennél még az is jobb, ha mepróbálod bebizonyítani, hogy a szomszéd kissrác ült a gépednél, te pedig a környéken sem voltál.

Nozero meg nem tudom milyen témában akart hozzászólni, lehet elnézte a topicot. Megesik....


Confidentality
Integrity
Availability

Kovács_Béla_Sándor # 2006.06.11. 14:39

Bandey ködösít. Egy létező emilfiókba a jogosulatlanul megszerzett jelszóval jogosulatlanul belépett, onnan jogosulatlanul leveleket küldött, és végül a jelszót megváltoztatva a fiókot elérhetetlenné tette az eredeti tulajdonos számára.
S most védekezését arra kívánja alapozni, hogy szerinte a levelezőszerver nem számítástechnikai rendszer.

nozero # 2006.06.11. 10:50

Szia !

fereemail vagy más szabadforgalmú email címet bármikor nyithatsz, bármilyet, amit a rendszer megenged, megajánl.
Ennek szép példája, hogy a már foglalt "neveket" jelzi a freemail is :
"már van ilyen felhasználó - kérem válasszon másikat, vagy válasszon a menűből
Olyan freemail címet nem is tudsz nyitni, amiben a név foglalt.
Amenniyben nincs ilyen felhasználó, úgy olyan címet nyitsz amilyet akarsz.

bandey@ # 2006.06.07. 13:45

Következő lenne a kérdésem!

Privát e-mail cím (freemail) számítástechnikai rendszernek minősül? Mert utánanéztem, és a számitástech. rendszer definiciója: "minden olyan berendezés ide tartozik, amely KÖZVETLEN EMBERI BEAVATKOZÁS NÉLKÜL VÉGEZ ADATFELDOLGOZÁST, függetlenül attól, hogy köznapi értelemben a számítógépek közé soroltatik-e". Ez azért lenne fontos kérdés számomra, mert egyszerű freemail cím eltulajdonítása miatt btk 300/C-vel gyanusítanak.
Köszönettel: Bandi

eufrozin # 2006.03.26. 17:40

Na, a válasz igen egyszerű:
Elérhetővé tehetsz teljes számokat, HA azt csak meghallgatásra kínálod fel, magyarul valahogy megakadályozod, hogy ne tudják letölteni.

Sücy # 2006.02.15. 13:39

Egy kósza fél-füllel hallott dolog...
Tudtommal élvezhetetlen minőségben (96kbps annak számít) max. fél percnyi anyag szabadon felhasználható, terjeszthető, nyilvánosságra hozható.
Sajnos jogi hivatkozást nem tudok.

Zoz982 # 2006.01.18. 13:23

Hát, ez most meglepett. Nem tudom igazából, szerintem biztosan van valami különbség a két dolog között. Az egyik azért enged belehallgatási lehetőséget, hogy megvásárolják a terméket, a másik pedig csupán az előadók népszerűsítése végett. De hangsúlyozom, nem ismerem az erre vonatkozó jogszabályokat. Ez így most csak egy elmélet...

eufrozin # 2006.01.17. 22:34

Úgy tudom, és tapasztalom, hogy nem. Csak akkor lehet akármilyen részletet is közösség számára elérhetővé tenni az interneten, ha rendelkezel a megfelelő jogokkal. Erre legszebb példa a webáruházak rendszere, ahol lehetőséged van belehallgatni a számba, ugyanakkor ott azonnal meg is vásárolhatod.

Zoz982 # 2006.01.12. 05:27

Nemrég csináltam magamnak egy honlapot, amire mára már kerültek fel MP3-ak is. A zenei file-ok 1 perc hosszúságúak, és 96kB/s-os tömörítéssel kerültek fel az oldalamra. Az elóadó, és a számcím után, egy "Belehallgatok" link található, ennek segítségével a látogató meghallgathatja az adott zeneszám részletét.
A kérdésem az lenne, hogy ez így ebben a formában jogilag megáll-e.
A válaszokat előre is köszönöm!

Üdv.! Zoli