Üzembentartó változás - KGFB


zitcsi # 2006.05.31. 12:04

Elkerülte a figyelmeem, hogy nem a megfelelő témánál járok. Köszi, hogy szóltál.
Csak most már azt nem tudom, hogy hogy tudom innen kitörölni.

dioska # 2006.05.23. 20:27

bocsi, de ezt nem ebben a topikban kellene kérdezned.

zitcsi # 2006.05.19. 12:58

Van egy FIAT UNO a tulajdonomban, aminek már nem én vagyok az Üzembentartója. A forgalmi engedély már másnak a nevére szól.
Jelenleg két KGFB van kötve a gépjárműre. Az Új üzembentartó kötött KGFB-t az UNO-ra (enélkül hivatalosan a forgalmi engedélyt át sem írják az Õ nevére, ha jól tudom), de az enyémet ennek ellenére sem akarja megszüntetni a Biztosító.
Már nem fizettem be a II. Negyedévre szóló biztosítást sem, mivel van másik szerződés a gépjárműre. Ha nem fizetem a Biztosítást a a harmadik felszólítás után sem, akkor a B-M fokozatot elvesztem, mert Díj nemfizetés miatt szűnne meg a KGFB, így a B-M nem vihető át másik gépjárműre. A B-M fokozatot viszont szeretném átvinni egy újonnan vásárolt Opel Corsa-ra. A Biztosító szerint ezt csak 2007 január 1-én (Évfordulókor) tehetem meg.
Felmerült és megoldandó kérdések:

  1. Melyik biztosítás érvényes? És amelyik nem érvényes, azt egyszerűen fel lehet mondani?
  2. Kötelezhet-e arra a Biztosító, hogy fenntartsam a régi KGFB-t, pedig nem én vagyok az Üzembentartó? (A vonatkozó Rendelet szerint a tulajdonos nem köteles kötni KGFB-t.)
  3. Ha továbbra is fizetem, akkor két KGFB lesz egy járműre. Ez szabályos?
  4. Ha továbbra is fizetem, és az Üzembentartó személyének megváltozása nem minősül érdekmúlásnak, akkor mi lesz az az esemény ami érdekmúlásnak számít, és ami alapján megszűnik a szerződés, és 2007 január 1-én átvihetem a B-M besorolást? Mert felmondhatom a Biztosítást, de a B-M igazolás megintcsak az UNO-ra lesz kiadva, melyik biztosító fogja nekem minden indok nélkül átírni a B-M-t egy másik járműre?
  5. Létezik-e olyan megoldás, hogy megszüntetik a régi KGFB-t, és utána 2007 január 1-én, de nem visszemenőleges hatállyal átrakják a B-M besorolást?
  6. Hol van az a Rendeletben rögzítve, hogy ilyen esetben Január 1-én lehet?
  7. Kicsit ellentmondásos a Rendelet megfogalmazása, ugyanis ha a szövegtörzsben mindenhol az Üzembentartóra hivatkoznak, mint a KGFB kötője, akkor miért a tulajdon személyenek megváltozásához kötik az érdekmúlás fogalmát a B-M besorolás átvitelekor? (A Biztosító így értelmezi a Rendeletet.)
  8. Mit tudok tenni, vagy kihez tudok most fordulni?