Webrádiók


TomSecret! # 2006.06.19. 10:39

Bocs, kicsitt offos:
Az Artisjusnál annyira segítőkészek, hogy az elvileg nyilvános jogdíjfelosztási szabályzatot hétpecsétes titokként őrzik a nyilvánosság elől, mutogatnak az Szjt. egyes szakaszaira, mintha a szabályzat csak annak a megismétlése lenne.. ez esetben meg pláne érthetetlen, miért nem ismerhető meg bárki számára.
És egyébként is: mégis mi a csoda az Artisjus közlemény megtámogatva az Oktatási és Kulturális Miniszter jóváhagyásával? Hol van ez a JAT-ban?? Hogy lehet egy EGYESÜLET(!!) kvázi hatóság??

Százszor elkiáltott kérdések ezek, belevesznek a jogállamiság magyar ködébe..


jogvédö

kaRFiol # 2006.06.18. 12:17

Nem legális, jogdíjat vagy köteles fizetni. A jogdíj mértékét az Artusjus határozza meg és valóban függ attól, hogy letölthetővé, vagy csak hallgathatóvá teszed-e azokat.

Amúgy ha jól tudom a jogdíjat az Artisjus szedi be és ő osztja tovább annak arányában, hogy az adott előadók mennyire hallgatottak, népszerűek. Magyarul ha te egy metal rádiót üzemeltetsz, akkor is feltehetően a befizetett jogdíjad legnagyobb részét pl Márió, Nox etc kapja meg...

A rögzíthetőségért természetesen nem felelsz, az a rögzítő felelősségi körébe tartozik, ami jelenleg még belefér a szabad felhasználás kereteibe. (Megfelelő esetekben persze) - Ugye Artisjus ez így is marad? :)) Érdemes egyébként az Artisjusos jogászokkal felvenni a kapcsolatot, tapasztalatom szerint segítőkészek, bár a szabad felhasználással kapcsolatban ők maguk sem biztosak az egyes kérdésekben, ami feltehetőleg a kissé szerencsétlen tövényi megfogalmazás miatt van így.


Nagy Balázs
államvizsgázó-joghallgató [PPKE-ÁJK]

Sücy # 2006.06.17. 15:15

Asszem azért itt is játszik az, hogy hallgatható, de nem letölthető... Például egy RealAudio, streamelve nem letölthető (bár ettől függetlenül rögzíthető...)

Pjotr # 2006.05.29. 06:46

Nem valószínű, hogy lenne ilyen különbség a formátumok miatt, szerintem nem a formátum számít, hanem a tartalom.
De nem lenne egyszerűbb megkérdezni az illetékeseket erről?
artisjujt pl....

balazs15 # 2006.05.26. 19:01

Üdv!! Érdeklődnék,hogy mennyire legális egy webrádió üzemeltetése(pl:.Shoutcast)
Ez függ a sugárzási fájltól?
állítólag úgy van(de ezt nem tudom),hogy
ha ogg vagy acc a formátum akkor ingyenes de ha mp3 ban üzemeltetjük akkor szerzői jogdíjat kell fizetni?