re - sale / szerzői jog


Blowfish # 2006.08.11. 17:53

EULA = End User Licenc Agreement
Hazánk nyelvén végfelhasználói licenszerződés.
Avagy ez az amit a legtöbb user átugrik telepítés előtt :D


Confidentality
Integrity
Availability

*Arwen* # 2006.07.13. 09:32

Köszönöm szépen a válszt! De mi is az az EULA ?

Sasfioka # 2006.07.13. 08:20

Törvénytelen.
A szerzői jog tulajdonosa a használati jogot vásárlót nem hatalmazta fel a továbbértékesítés jogával. Legalábbis a te esetedben ez így van, el kell olvasni pontosan az EULA-t.
Érthető is, hiszen te pl, mint aki megvette a játékot eredetiben a játék használatát vetted meg, de pl. nincs információd a jogtulajdonos üzletpolitikájáról, nem olvastad és nem ismered a licensz-feltételeket, stb. Így a te értékesítésed akár ronthat az ő jó hírnevén is, rossz színben tüntetheti fel a jogtulajdonost, stb.
Pl. van egy játék 100.000 Ft-ért, ezt te megveszed, használod, aztán eladod háromezerért, holott a játék akkori értéke is ca. 20.000 Ft körül mozogna. Ezzel az árpolitikával akár azt is kifejezheted, hogy "nem jó" a játéka.

SF

*Arwen* # 2006.07.09. 07:38

Sziasztok!

Egy régóta húzódó vitában szeretnék szakértői segítséget kérni. Konkrétan a szerzői jogvédelem alatt álló eredeti videojátékok újraértékesítése kapcsán. A "vitapartnerem" szerint amennyiben az első vevő a jogdíjat megfizette, úgy nincs semmi akadálya annak, h továbbértékesítse. A borító hátulján viszont szerepel a másolás, nyilvános használat és egyebek mellett a "re-sale" tilalma is. Ez akkor mire vonatkozik? Az én értelmezésemben (nézzétek el nekem, nem vagyok túl jártas a témában) az ember ilyenkor csak és kizárólag az otthoni felhasználás jogát vesz meg és mivel nem ő a szerzői jog tulajdonosa így a továbbiakban nem rendelkezhet felette. És így felmerül a kérdés, h mennyire törvényes pl a bolhapiac... /Hangsúlyoznám, h csak eredeti "használt" játékokról van szó!/

Előre is köszönöm a segítséget!
Ildikó