Jogi tanács kérése


ObudaFan # 2014.05.03. 13:04

A tárgyaláson kihirdetett végzés elleni fellebbezési határidő valóban a kihirdetéstől számít.
Most vagy választottbírósági eljárást indíthatsz, vagy megint fizetési meghagyásos eljárást.

ponda # 2014.05.03. 13:50

de a végzés módosítva lett akkor is attól számít?

ObudaFan # 2014.05.03. 13:56

Akkor is.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2014.05.05. 18:40

kimentheti

Angelicasol # 2014.05.05. 19:22

Attól, hogy a tárgyaláson nem tud megjelenni (mert beteg, másik tárgyalással ütközik stb.), attól még a képviselet megmarad pl. a beadványszerkesztést ő végzi, illetve ilyenkor a tárgyaláson a bíróság megkérdi a felet, hogy kívánja e az ügyvéd nélkül a tárgyalás megtartását.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.06. 05:48

Mit kérdezgetnének tőle? Úgyis hatálytalan a nyilatkozata.

Nem vagy te egy kicsit paranoid? Legalábbis ezzel az esettel kapcsolatosan?

Sherlock # 2014.05.06. 07:23

A Pp. miatt.

pazs # 2014.05.08. 08:48

Örülök!

Big Joe # 2014.05.08. 10:32

Üdvözletem!
Tanácsot szeretnék kérni. Egy biztosítóval szemben volt egy peres ügyem, biztosítási díjat követeltek rajtam, mert szerintük nem lehetett felmondani a biztosítást.(100 ezer Ft összegről volt szó).Nem akartam fizetni, perre vitték, elsőfokon jogerősen a bíróság a biztosítónak adott igazat. Kifizettem perköltséggel együtt. Azóta eltelt 2 év, és most jutott tudomásomra, hogy mások is hasonlóan jártak. A Pszáf kivizsgálta az esetet, és jogszabálysértéseket állapított meg, melyben elmarasztalta a biztosítót pont a szerződés felmondásának lehetőségével kapcsolatban. Szóval, az én ügyemben mégiscsak nekem volt igazam. Mit tehetek most? Pert indíthatok az új fejleményekre való tekintettel? Van ilyen esetben perújrafelvétel 2 év eltelte után? Köszönöm előre is a válaszokat.

ObudaFan # 2014.05.08. 12:21

Big Joe

Új pernek a jogerő miatt biztosan nincs helye. Perújításnak a határidőtől éppen lehet, csak az a kérdés, hogy van-e olyan új bizonyíték, ami ezt megalapozza. Amit te írsz, az ugyanis első blikkre inkább jogkérdésnek tűnik, nem ténykérdésnek. De ismerni kellene részleteiben az ügyet.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.08. 12:25

Melyik biztosító lenne ez, és mi a PSZÁF-határozat száma? De idézheted is, ha úgy kényelmesebb neked.

Lemeli # 2014.05.08. 12:35

Üdvözletem!
Tanácsra lenne szükségem a következő, kicsit bonyolult üggyel kapcsolatban! 2014 áprilisában kőfelverődés miatt az autómon megrepedt a szélvédő, amit mindenképpen cserélni kellett. A kocsin hitel van ami vonzza magával a casco biztosítást is. Felvettem telefonon keresztül a kapcsolatot egy szélvédő javító céggel, akik biztosítottak afelől, hogy teljes körű ügyintézést vállalják és meghatalmazással elintézik a biztosítóval az ügyet . Többször rákérdeztem, hogy biztosan állja-e a biztosító ezt a kárt, mivel a szerződésemben szinte semmi sem szerepel erről.Biztosítottak róla, hogy igen, semmi probléma a fedezet is rendben van. Többszöri egyeztetés és adatellenőrzés után rákérdeztem, hogy ez egyébként mennyibe fog kerülni, mire azt a választ kaptam, hogy nem tudja pontosan megmondani, de úgyis a biztosító fizet. Megnyugodtam és megrendeltem a szolgáltatást. Egy héten belül a megbeszélt időben meg is történt itthon a szélvédő cseréje. Ennek ellenére május 7-én egy közönséges levélben arról értesített az Allianz Hungária Biztosító Zrt, hogy a szerződésem nem állja a kártérítés összegét. Felhívtam a szerelő céget, hogy mi a hiba, mert engem biztosítottak arról, hogy minden rendben és ne foglalkozzam semmivel. Papírom sajnos semmiről nincs, csak a szerelő munkalapja és a számla áll a rendelkezésemre, illetve a cégnél hangfelvétel készült a telefonbeszélgetésekről, amiket nem tudom meddig tárolnak és kiadják-e részemre! A számla összegét nem áll módomban kifizetni, mivel ekkora összegre nem számítottam, ha másképp végeztetem el a szerelést akkor is kevesebb mint a fele lett volna az összeg! Kérem segítsenek, hogy ebben a helyzetben mivel tudom képviselni magam, mit tehetek. Az autó a testvérem nevén van, de az ügyintézéshez ő adott meghatalmazást a szerelő cég által küldött nyomtatványokon, nekem és a cégnek is. Előre is köszönöm a válaszukat, ami sürgős! Köszönettel: Melinda

Big Joe # 2014.05.08. 14:34

Köszönöm a gyors válaszaitokat. A 3 éves kikötésről van szó az én esetemben is. Az üzletkötő egy szót sem szólt anno, amikor aláíratta velem a megállapodást. Én mindvégig abban a tudatban voltam, hogy 1 év, és évforduló előtt 30 nappal fel lehet mondani. A bíróságra ügyvéd nélkül mentem el. Az ítéletben az szerepelt, hogy "hát, aláírtam, pont". Elvesztettem a pert, nem mentem másodfokra, mert nem tudtam bizonyítani, hogy nem tudtam a 3 évről. A linket ideteszem. https://felugyelet.mnb.hu/…_6652727.pdf

jusstis # 2014.05.08. 18:59

Szeretném megtudni, mit kell tennem:
Egy olyan határozatot kaptam, ami számomra sértő!
Életellenes bűncselekmény sértettje vagyok, az elkövető fegyverrel okozott kárt, harmadik világbeli állampolgár, letelepedési engedéllyel. A bevándorló karitatív tevékenységre hivatkozva csalt ki engedélyt, de nagybátyja vállalkozásában és pénzváltóként feketén szerzett pénzt. A büntető perben ismerték vagyoni helyzetét, mégis polgári peres útra utasították a jóvátételt, többszörösen, indokolatlanul enyhített büntetés mellett. A büntetést követően elengedték az adóst, most végrehajtásban tartózkodási helye ismeretlen, törvényes vagyona nincs. A letelepedési engedély kiadását, melyben mögöttes helytállási kötelezettséget vállaló személy van, megtagadta a hatóság.

Az egész folyamat megaláz engem.

Ebben az esetben hogyan indítható per személyiségem megsértése miatt!?

Le akarom zárni ezt az igazságtalanságot, és hozzá akarok jutni a kártérítési határozatban lévő teljes összeghez!
Kérem vállalja jogaim képviseletét!

ObudaFan # 2014.05.08. 20:52

Ez a PSZÁF határozat nem szól felmondásról, egyébként meg 2012-es, így már akkor is lenne probléma a határidővel, ha egyébként lenne bármi esély.

ObudaFan # 2014.05.08. 20:53

Lemeli

És mi van a másik autó kötelező biztosítójával? Mert az kellene, hogy térítsen.

Big Joe # 2014.05.09. 10:14

A határozatot, ami 7 oldal bővebben itt lehet elolvasni:
http://forum.index.hu/…cle/jumpTree?…

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.09. 10:50

Ejnye. ObudaFan már tegnap szólt, hogy ez a határozat nem beszél felmondásról.

Big Joe # 2014.05.09. 11:10

Amire Obudafan válaszolt, abban valóban nincs, viszont az eredeti határozatban igen.(A 7 oldalasban.)
"A Jogvédelmi Biztosítás Általános Feltételei – (0601)” elnevezésű dokumentumban, és az Ajánlati nyomtatványban foglaltakkal, azaz tegye egyértelművé, hogy a szerződő felek a szerződés felmondásának jogát 3 évre kizárják.
A fenti kötelezés teljesítését – dokumentumokkal alátámasztottan – 2012. október 30. napjáig igazolja a Felügyelet felé......Az Ügyfél jogi képviseletében eljáró …( a továbbiakban: Jogi képviselő) beadványában előadta, hogy álláspontja szerint az ajánlat szövege eltérő a kötvénytől abban a tekintetben, hogy az ajánlaton szereplő „határozatlan, de minimum 3 év”-es időtartam véleménye szerint nem megegyező a kötvény 06 jelű záradékán szereplő kikötéssel: „A felmondás jogát a szerződő felek 3 évre kizárták.”. Jogi képviselő álláspontja szerint a Biztosító ezen gyakorlata az ügyfelek megtévesztésére alkalmas tekintettel arra, hogy az ajánlat nem rendelkezik a felmondás jogáról, a kötvény azonban már 3 évre kizárja azt.....a Felügyelet arra a megállapításra jutott, hogy a Biztosító „Családi Jogvédelmi Ajánlat (C-0601)” nyomtatványán szereplő „határozatlan, de minimum 3 év”-es időtartamra vonatkozó kikötés azt sugallhatja, hogy a szerződés valójában csak a 3. év elteltét követően válik határozatlan tartamúvá, azonban az erre vonatkozó tájékoztatás nincs összhangban a Biztosító egyes dokumentumaiban............I.3. A TÉNYÁLLÁS MINŐSÍTÉSE
Fentiek alapján megállapítást nyert, hogy a Tájékoztató hivatkozott rendelkezéseiben a Biztosító határozott és határozatlan biztosítási tartamot említ, és nem hívja fel az ügyfél - fogyasztók figyelmét arra, hogy 3 évnél rövidebb tartamú szerződés megkötésére nincs mód. Ezzel szemben a Biztosító az ajánlaton nem teszi lehetővé 3 évesnél rövidebb tartamú szerződésre ajánlat megtételét, mivel az ajánlaton található nyilatkozat V. pontja nyomtatással rögzített, így az ügyfél-fogyasztónak nincs lehetősége, hogy más tartalmú nyilatkozatot tegyen a szerződésre vonatkozó felmondási jogának kizárását illetően.
A Tájékoztatóban nem kerül említésre a felmondás kizárásának joga.............A Felügyelet megállapította, hogy a C-0601 jelű Családi Jogvédelmi Biztosításnál használt Tájékoztató nincs összhangban az ÁJF-el, a különös feltételekben foglaltakkal, és az ajánlati nyomtatvánnyal, mert a Tájékoztató ÁJF-hez, a különös feltételekben foglaltakhoz, és az ajánlati nyomtatványhoz képest nem ad tájékoztatást arról az ügyfeleknek, hogy csak abban az esetben tudnak határozatlan idejű szerződést kötni, amennyiben hozzájárulásukat adják a felmondási idő 3 évre történő kizárásához. A Tájékoztató vonatkozásában megállapítható továbbá, hogy az csupán áttételesen utal a felmondás kizárására és nem egyértelműen, kifejezetten határozza meg a felmondási idő 3 évre történő kizárásának jogát.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.05.09. 11:35

Köszönjük. Most el is olvashattuk, hogy a határozat nem a felmondás lehetőségéről szól.

ObudaFan # 2014.05.09. 12:50

És ez a Tájékoztató az alapperben nem lett volna csatolható?
Hogyan és mikor szereztél tudomást a 2012-es PSZÁF határozatról?

Jogbancsalódótt # 2014.05.09. 13:20

A biró perelhető?

Big Joe # 2014.05.09. 15:51

Sajnos csak tegnap tudtam meg, hogy rajtam kívül sokan jártak úgy, mint én, és hogy a Pszáf egy ügyvéd kérésére megvizsgálta a biztosító eljárását, amiben 3 éves kikötés van burkoltan. Többek között én sem tudtam, hogy 3 évig nem lehet felmondani. Az alap felállás az volt, hogy "próbáljuk ki 1 évre". Ebben állapodtunk meg a üzletkötővel.Ő töltötte ki az ajánlatot, és nekem csak alá kellett írnom. Jó, tudomásul vettem hogy ez tanulópénz volt, és hogy egy biztosítóval szemben nem nyerhetek.

kire # 2014.05.09. 16:02

T.cím!
Sürgős segítségre lenne szükségem-nehogy kifussak a 8 napból, ha egyáltalán"jár", mert ezt szeretném megtudni...Vásároltunk egy Lux-os víztisztítót pénteken, amit hétfőn be is szereltek. Sajnos a mai nap nem várt családi esemény történt, így szükségünk lenne arra az összegre /is/, amit elutaltam...Érdeklődni szeretnék, hogy elállhatunk-e a szerződéstől, hisz még a 8 nap nem járt le, vagy az elállás csak internetes rendelés/vásárlás esetén illeti meg a vevőt? Kérem, segítsenek, milyen jogaim vannak...
Előre is köszönöm segítségüket!!

ObudaFan # 2014.05.11. 12:24

Az elállás akkor illet meg, ha távollevők között jött létre a szerződés, vagy ha a szerződés nem az eladó üzlethelyiségében jött létre és nem is te kezdeményezted.