Nem fizet a MÁV biztosító... :(

ObudaFan # 2009.03.13. 09:06

Vanni van az LB szerint, csak fizetésképtelenné vált.

monalisa1 # 2009.03.12. 22:56

antonos

A MÁV ABE biztosító augusztus óta nincs (...) így nem csoda, hogy a nekik címzett levelek rendre visszamentek a másik biztosítóhoz. És mível így, és mível az okozott kárt végül is valakinek meg kell térítenie - ha már a biztosító nem akarja elkárolni -, így megkeresett téged mint a baleset okozóját.

Ezen 8 nap alatt próbálj velük személyesen egyezkedni, pl. részletfizetésre lehetőséget kapni.

Peches ember vagy, vagyis ha a barátnőd másik- komolyabb biztosítónál fizette volna a kötelezőt, lehet hogy amaz biztosító végül is "lenyelné" a kárt.

Monalisa
laikus hozzászóló

monalisa1 # 2009.03.12. 22:45

Biztosan volt náluk otthon a fiókban 55 millió forint, amit a felesége végül is "beálldozott" - ilyesféleképpen képzelem el.

hkrisz1 # 2009.03.12. 21:50

Elhagyta a fogdát a MÁV ÁBE igazgatója

* Független Hírügynökség

2009. március 12., csütörtök 19:59Frissítve: 2 órája

Elhagyta a fogdát Kiss Bálint, a MÁV Általános Biztosító Egyesület (ÁBE) korábbi igazgatója 55 millió forintos óvadék ellenében.

Kiss Bálintot csütörtök délután hat óra előtt néhány perccel engedték szabadon a Nagy Ignác utcai büntetés-végrehajtási intézetből, majd beszállt egy rá váró autóba és elhajtott.

Újságíróknak nem nyilatkozott. Kiss Bálintot még tavaly áprilisban helyezték előzetes letartóztatásba, miután a vám- és pénzügyőrség nyomozást indított a biztosító ügyében - egyebek mellett - sikkasztás és csalás miatt.

Kiss Bálintot, a MÁV ÁBE vezetőjét áprilisban vették őrizetbe a pénzügyőrök, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását. A biztosítónál a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a Fővárosi Főügyészség kijelölése alapján különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás és pénzmosás megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.
hirdetés

A VPOP időközben visszautalta a magánszámlákról lefoglalt 660 millió forintot az egyesületnek. A pénzt korábban az egyesület vezetői által létrehozott számlákról foglalta le a VPOP.

A biztosítónál a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is vizsgálódott, először az új kötelező felelősségbiztosítások kötését függesztették fel, de tavaly nyár végén már ott tartott az ügy, hogy a biztosító meglévő ügyfeleinek is váltania kellett. A több milliárdos tőkevesztés miatt bedőlt a biztosító.

Nah itt van a lóvé..

antonos # 2009.03.12. 21:33

2006-ban a barátnőm kocsiját vezettem, ami az ő tulajdona volt és a MÁV biztosítónál volt biztosítva. Balesetet okoztam, felelősségemet elismertem, a barátnőm kocsiját bezúzták. A másik fél biztosítója casco alapján fizette ki ügyfele kárát, a barátnőm felelősségbiztosítójánál (MÁV ABE) próbálta érvényesíteni kárigényét, de levelei válasz nélkül maradtak. Most rajtam követelik a kifizetett biztosítási összeget és perrel fenyegetnek, ha 8 napon belül érdemi intézkedés nem történik.

ObudaFan # 2008.08.03. 12:56

Ezt nem volt nehéz megkerülniük: nyilvánvalóan jogos követeléseket nem ismertek el.

nandy # 2008.08.03. 11:09

Mire gondolsz?

2006-ban pl. felfüggesztették a nyilvántartás hiányossága miatt, de a PSZÁF hangsúlyozta, hogy a gazdálkosással, pénzügyi helyzettel nincs gond.

Arra, hogy néhány esetben nem akar fizetni? Ennek is számos oka lehet. De a törvényben meghatározott 90 napos kárrendezési határidő rájuk is vonatkozott, tehát ha bizonyíthatóan "csak úgy" nem fizették volna ki az okozott kárt, akkor már régen felszólították/felfüggesztették volna őket.

ObudaFan # 2008.08.03. 10:09

Azért saját maguknak is köszönhetik. A sajtó már tavaly tele volt azzal, hogy itt valami nem stimmel. (Már persze a független sajtó, nem a Juszt-féle maffia.)

nandy # 2008.08.02. 13:48

Nem csak neki köszönhetik, hanem a PSZÁF-nek is.

A Felügyelet már tavaly január óta tisztában volt a tartalékhiánnyal, akkor elő is írták a MÁV ÁBE számára a sűrített bevallási kötelezettséget.

Ennek ellenére csak idén áprilisban tettek lépéseket...

Ez szerintem sokat elárul.

Ps. egy (vagy négy?) milliárdot nem lehet egyedül elsikkasztani, főleg akkor nem, ha már figyelnek is.

ObudaFan # 2008.08.02. 11:42

Itt köszönhetitek meg a MÁB ÁBE volt elnöke testi-lelki jóbarátjának a MÁV ÁBE reklámozásában kifejtett fáradhatatlan munkáját:

ateveugyvedje@mtv.hu

ObudaFan # 2008.08.02. 11:38

Az a helyzet, hogy kedves MÁV-ügyfelek, az az elnök, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van, a ti elnökötök volt. Ti tudtátok volna egy rendkívüli közgyűlés összehívásával visszahívni. És hát az a helyzet, hogy aki tudni akarta, hogy a MÁV ÁBE nem működik megfelelően, az tudta is. Ti szerettetek volna irreálisan alacsony kötelezőt fizetni, nektek, és nem másnak kell viselni ennek a következményeit.

Azért egy ötletem mégis van, hova fordulhattok: a MÁV ÁBE elnökének fórumot biztosított többször is Juszt László műsora, ahol sokszor elhangzott, mennyire remek ez a biztosító, és mennyire tisztességtelen a többi. Úgyhogy köszönjétek meg Juszt úrnak.

nandy # 2008.08.01. 22:24

Örülj, hogy egyáltalán futni hagynak, és nem kötnek oda egy fizetésképtelen biztosítóhoz.

A MÁV-nak befizetett többletet vissza lehet kérni, más kérdés, hogy nem fogják visszaadni - mivel nincs miből.

És te még jól jártál, van aki az egész évet befizette előre.

Zozo1 # 2008.08.01. 19:16

Mindenkinek üdvözlet!

Gratulálok ez Magyarország! Meg sem lepödőm már ezen az egészen. Viszont az nem hagy nyugodni hogyha én már befizettem a MÁV nak a 3-ik negyedéves összeget, akkor miért kell ujra azt megfizetni.

Kihez lehetne ezzel a problémával fordulni? Mert ugy gondolom hogy ezt azért jogilag nem tehetik meg. Bár.....

Gyurik # 2008.07.22. 05:43

de nekem következő héten utalták a számlámra az összeget:) már nincs meg de az más kérdés:D

ObudaFan # 2008.07.20. 09:32

ha, idáig már egy ügyfél ügyében én is eljutottam, aztán peren kívül mégsem fizették ki.

nandy # 2008.07.18. 21:35

Már nem lesznek hasonló sikerek :(((

Sőt!

http://index.hu/…mavbiz080718

Gyurik # 2008.07.18. 18:59

sziasztok!
elég régen írtam, volt egy problémám a mávval, mi is lehetett az nem fizetett!
bementem első alkalommal, közölték nem tudják mért nem intéződik a dolog, menjek haza hívnak ha van vami, mondtam én nem megyek haza, megvárom h legyen valami, leültem a márványpárkányra, és vártam, 3 óra elteltével előkerült egy kalkuláció, miszerint a 673 ezres káromat 20ezer forint híján kifizetik! lekopogom! mindenkinek hasonló sikereket kívánok a mávval kaplcsolatban....:)))

monalisa1 # 2008.04.13. 19:11

A szerződési év lejártával, november hónapban bizosítót lehet változtatni - addig meg fizetni kell, sőt kötelező: biztosítás nélkül akár egy rutinellenőrzés során a rendőr leveteti a rendszámot.

Velük szerződni egy rossz döntés volt - több okból is, most már mindegy. Ennek ellenére kívánok további balesetmentes közlekedést!

Amúgy több tízezer "sorstársad" van emez biztosítónál, így a társasággal szerződőtt autósok sorsát valahogy el kell rendezniük az illetékeseknek mielőbb.

sz.katica # 2008.04.13. 16:27

Akkor szépen állok. Nem köthetek másik biztosítást,mert van, de ha valami bajom lenne, ők biztos nem segítenének ki. Hhhmmmm...

Köszönöm a válaszod!

monalisa1 # 2008.04.13. 09:24

Mível az egy hónap alatt ők nem mondták fel a szerződést, így tad vagy náluk, és visszamenőleg azt a kihagyott hónapot is meg kell fizetned, különben csak fizetsz és fizetsz, de egyrészt nem szólnak hogy minek..., másrészt ha "baj" éri a kocsidat/téged, az egyhónapos nemfizetés okán valójában nem is lettél tag náluk, tehát mondhatják: biztositási jogviszonyod nincs...

sz.katica # 2008.04.13. 07:49

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Egy hónapja halasztott díjfizetéssel kötőttem szerződést a MÁV-val. Mivel még egy fillért sem fizettem nem tudom mennyire érint engem az hogy a tagokat átadják másik biztosítónak. Én is tag vagyok, vagy csak ha már fizettem is nekik? De akkor nekem most nincs is kötelezőm?

Köszönöm előre is!

ObudaFan # 2008.04.08. 19:08

Kivéve, ha a MÁV E. megállapodik az állomány átvételéről egy másik biztosítóval.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.08. 18:52

Köszönöm, de nem értettem.:)

Az egyesület a PSZÁF határozata alapján a felfüggesztés ideje alatt továbbra is jogosult és köteles meglévõ kgfb-állományának kezelésére, így a fennálló szerzõdésein alapuló biztosítási tevékenység végzésére.

Ez a hír, tehát fizetek, biztosítva vagyok minimum az év végéig és akkor dönthetek az átlépésről.

Felfüggesztés, optimális esetben ha rendeződnének a dolgok, akkor tovább tevékenykedhetnének, igaz?

A kérdésem: ki, miért és ugyanezen feltételekkel ad át egy másik biztosítónak?

ObudaFan # 2008.04.08. 18:16

Át kell adni másik biztosítónak.
Egyesülettel szemben nem lehetséges felszámolási eljárást indítani (sporteületek kivételével).

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.04.08. 08:37

Köszi ObudaFan a linket, azt írja, hogy a tagoknak változatlanul fizetniük kell a díjakat, mi lesz tovább a tagokkal, ha a biztosító felé felszámolást kezdeményeztek? Átadják a tagokat másik biztosítónak, vagy lehetőségünk van választani, vagy elhúzódik a felszámolás és év végén lehet váltani.

Köszönöm előre a válaszokat.

(Tegnap láttam nem tudtál dolgozni menni, a napközbeni beírások miatt gondoltam.:))