Polgári per

osztap # 2024.03.18. 09:28

(Psszt! Az elévülésre az alperesnek kell hivatkoznia. Ha az alperes nem állítja, hogy elévült, hanem megpróbálja bizonyítani, hogy ajándék volt, önként választja a nehezebb utat magának.)

maria valeria # 2024.03.18. 09:49

Azért is kérdezem az elévülést mert az alperes pont erre hivatkozik..
Én biztos nem hozom fel sehol sem, csak most ez a kérdés hogy az alperesi kérésre,helyt fog e adni a biróság?
Minden képpen erre megy ki a játék nála,mert folyton csak az elévülést emlegeti.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.18. 10:46

(Az elévülés az esedékességgel kezdődik. Ha nincs a szerződésben konkrét visszafizetési időpont, akkor a kölcsön a felszólítással válik esedékessé.)

Maria valeria, kérdezd az ügyvédedet! Azért fizeted.

maria valeria # 2024.03.18. 11:25

Az ügyvédemet nem tudom sajnos kérdezni mert kinyomkodja a telefonomat folyamarosan, ügyfelezik,ne zavarjam.
Ő van is meg nincs is.Másik ügyvéd meg sajnos 40,- 70 km el távolabb van csak.
Fellett szólitva az alperes,de nem vette át az ügyvéd által irt felszólitásomat. 2023 junius 23 án ,nem keresre jelzéssel visaza jött a levél.

András H # 2024.03.22. 07:23

sziasztk, a bíróségra akarok beküldeni hang file -t az ÁNYK hitelesítéskor hibaüzenetet dob tud vakaki valami hasznos ötletet?

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.22. 09:19

Az ÁNYK-n momentán semmit nem lehet beküldeni. Dolgoznak rajta.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.22. 09:20

Egyébként is kérdéses, hogy elfogad-e hangfájlt csatolmányként. Ha nem, akkor az a trükkje, hogy beleteszed egy e-aktába. Úgy már átmegy. Ha majd megint működik a rendszer.

András H # 2024.03.22. 10:17

Köszi KBS, E aktába e személyit kér vagy ügyfélkapu + -t, próbáltam a mokka .dosszie -t de az sem ment ÁNYK val tudok iratokat küldeni csak a hang file-t nem

András H # 2024.03.22. 10:18

MOKKA -val is próbálkoztam az sem müxik

András H # 2024.03.22. 10:21

E papír -al el tudtam küldeni a helyi Kormány hivatalnak, kértem őket, hogy továbbítsák a Bíróságnak :-D de nem biztos hogy ezt elfogadja a bíró, másik bíróságon a bíró a tárgyaláson simán elkérte a pen drive-ot nem kellett felzaklatni magam.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.22. 11:50

Most működik. És még ma van.

Kovács_Béla_Sándor # 2024.03.22. 11:54

E aktába e személyit kér vagy ügyfélkapu +
Nem, nem, nem. Nem a bíróság betekintő rendszere. Az e-signóval, vagy amit használsz (már ha van elektronikus aláírásod) csinálsz egy úgynevezett e-aktát, és abba csomagolsz bármilyen fájlt, lehet csatolni az ÁNYK-s nyomtatványhoz.

De ha másképp nem megy, akkor cd(dvd) vagy pendrive, és beadni a lajstromba.

András H # 2024.03.22. 14:35

Köszi úgy látom a jövő héten csinálnom kell e személyit, ott volt nálam a tárgyaláson a pen drive de nem fogadta el a bíró azt mondta mert elektronikus kapcsolatban vagyunk, telefonról még le is játszottam neki mi van rajta, egy másik perben másik hangfelvétel pen -jét simán elkérte a bíró és be volt adva, olyan bírói igények vannak hogy nem győz az ember megfelelni. köszi még 1x KBS