sikkasztással rágalmaznak


szklári # 2006.11.29. 19:51

teljesen életszerűtlen,hogy a napi bevételt nem viszi el az üzemeltető.Amennyiben elmondása szerint nem szabályszerűen használtatta a pénztárgépet, adócsalást követett el, ezért fel kell jelenteni. Ugyancsak érthetetlen számokra, hogy miért nem vizsgálták meg a gépet, bár a bírói szubvenció alapján a bizonyítási körből ezt a biró kirekesztheti, ha nem releváns a megitélés szempontjából. Ebben az estben viszont másról van szó. Az is furcsa,hogy a könyvelési anyagot pont akkor lopták el. Erről gondolom akkori feljelentési anyag és nyomozati anyag van. Fontosak az időpontok. De hasonló időszakról kell könyvelt anyagnak lenni, vagy azt ahogy a jogszabály előírta pótolni kellett már, mert az APEH-hoz kellett készíteni bevallást. Ennek az ügyvéded utána tud nézni, tegye meg, hogy kimássz a dologból.

TotoMonkey # 2006.11.29. 12:27

Klári légyszí írj valamit, mert Te vagy az első jogász, aki vmi releváns dologgal állt elő. A bíró speciel azt mondta, hogy ő ért a pénztárgépek eljárási szabályaihoz, de tárgyalás közben kiderült, hogy fogalma sincs arról, hogy mi az a fekete doboz.

  1. Az ügyész vádiratában "az ott keletkezett több napi bevételt" semmis állítás van.
  2. A rendőrségi feljelentés után a rendőrség ki se ment helyszínelni, nincs is jegyzőkönyv.

Fehérbőrű magyar ember vagyok. Miért akarják széttépni az életem?

TotoMonkey # 2006.11.28. 19:06

Kedves Klári!

A pénztárgép fekete dobozát kb 5 felszólításra sem hajlandók vizsgálni...
Írásban ennyiszer lettek "megkérve".
A vonatkozó dokumentumok pedig szerintük "fölöslegesek".

szklári # 2006.11.28. 17:51

nagyon egyszerű a dolog. meg kell vizsgáltatni a pénztárgépet,annak a "fekete dobozában" minden benne van. Ha valóban nem szabályosan használták, a jelen feljelentéssel alátámasztva az APEH bíztosan kellemes vizsgálatot folytat a tulajnál. Egyébként a körülményeket, bejutás, ki volt ott, stb. is vizsgálni kell. Szóval szerintem ez a sikkasztás nem fog megállni, de minden ilyen jellegű körülményra indítványt kell tenni. A gépben azt is meg lehet állapítani, hogy előzőleg volt-e egyáltalán ennyi bevétel. De ezt az árukészlettel, fogyasztással, fogyással is lehet bizonyítani.Fel a FEJJEL

TotoMonkey # 2006.11.28. 16:09

Ezek szerint a sorsom az, hogy bűnöző vagyok. Ez szép...

ObudaFan # 2006.11.27. 21:41

Az Mt-t kár belekeverni, viszont büntetőügyben a bizonyítási teher a vádhatóságon van.

TotoMonkey # 2006.11.26. 14:54

A MT "munkavállaló kárfelelőssége" nem iránymutató? Mert abban pl felsorol egy sor dolgot, hogy a munkáltatónak hogyan és mivel kell(ene) a kasszahiányt(mert végülis az) bizonyítani. De erre a munkáltató nem hajlandó, mert "a dokumentumok egy, a könyvelőjéhez való betörés következtében eltűntek."

Másik dolog, azzal érvel, hogy a kasszában több nap alatt összegyűlt pénzről van szó. A pénztárgépet naponta min 1szer le kell zárni tudtommal... és le is volt zárva minden este. A pénz tehát ott (jogszerűen) nem is gyűlhetett. Persze ő megmondta azt is, hogy ő a kasszát nem jogszerűen szokta használni, a valós bevételek jóval magasabbak, mint a kassza szerinti bevételek és azt mondja, hogy ő ott szokta gyűjteni a bevételeket napokig.

Légyszi szóljatok hozzá!
Köszi

ObudaFan # 2006.11.25. 10:22

Hát azt, hogy ott voltál, nem lenne célszerű tagadni, ha egyszer lehet hozni vagy húsz tanút rá. Legcélszerűbb az lenne, ha normálisan előadnád az egész történetet.

TotoMonkey # 2006.11.24. 23:49

Sziasztok!

Egy hotdog-büféböl eltávoztam, hogy vissza sem megyek, mert hétvégi kisegítőnek vettek fel, de az első pén-szo-vas-hétf után mondtam, hogy hétközben nem érek rá és ráadásul a napidíjban is alkudozott. Szó nélkül mentem el(azzal a szöveggel, hogy vécére), persze a büfét nem hagytam felügyeletlenül, mert a tulaj felesége ottmaradt. Aztán kaptam a rendőrségtől egy levelet, hogy mejek be, mint gyanúsított, kihallgatásra. Kiderült, hogy 150.000- Ft sikkasztással gyanusítanak. A tulaj egy pénztárgépösszesítőt (szalagon) hozott bizonyítéknak, hogy annyi volt az aznapi bevétel. Reggeli órákban távoztam, a tényleges bevétel egyébként 5-6 ezer lehetett, a kassza tartalma talán 15ezer. Persze tanút hozott ezret, akik azt mondták hogy ott voltam. Mert a jelenlétemet is tagadni akarom. Mit tegyek?
Tényleg nem loptam el semmit!