Ez hogy van?


érdeklődő9 # 2006.12.09. 20:33

Köszönöm a tartalmas felvilágosítást, e szerint fogok cselekedni! Ha esetleg tényleg lesz valami, megírom a fejleményeket. Ha más nem, ebből is tudtok meríteni valamit.

JOLY-JOKER # 2006.12.09. 15:23

Hali érdeklődő9
Két fontos dolog van amit feltétlenűl meg kell tenned és egy amit semmiféleképpen.
a két dolog;
1.) hivatalos levélben felszólítod, hogy adja vissza az elzárt cuccokat hiánytalanúl , és az értékének a meghjelölésével ! vigyázz tételessen és árakkal - késöbb jól jön a bizonyíték
( a felszólító levél úgy érvényes, hogy abból a felszólított számára világosan ki kell tünjön mit követelsz és milyen összegben ?)
2.) a téged fenyegető leveleket gyűjtd össze
írj egyetlen válaszlevelet (hivatalosat) - két tanúval ezt az előző levélnél is kell !-
Eztkövetően menj te magad a Rendőrségre és jelentsd fel zaklatásért az illetőt(ket)
amit nem szabad megtegyél ha még eddig nem tetted;
soha semikor , még a rendőrségen sem hiába erőszakoskodnak veled NE ÉRINTDSD MEG AZOKAT A PAPÍROKAT MELYEKET ÁLLÍTÓLAG TE HASZNÁLTÁL ZSAROLÁSRA -
Így amikor oda kerül a dolog bizonyítási indítványban előterjeszted az iratok ujnyomszakértői vizsgálatát és vége az ügynek, ha valóban nem te zaklatod vagy tsarolod őket .
hali

érdeklődő9 # 2006.12.09. 11:33

Értem. De mit kell tennem? Sosem volt még dolgom rendőrséggel, azt sem tudom hogy kedzdjem, ha esetleg beállít ide valami nyomozóbrigád, hogy mondjam el mi van. Hogy kell ezt csinálni? Többen azt tanácsolják, hogy kérjek ügyvédet, addig ne mondjak semmit, mert kiforgatják a szavaim. De miért kérjek? Nem vagyok bűnös. Vagy butaságot beszélek, és épp azért kell az ügyvéd, hogy ne kérdezzek ilyeneket? Mi egy ilyen ügy menete? Szeretnék nem tök hülyén odaállni, ha netán sor kerülne rá.

ObudaFan # 2006.12.09. 08:33

Nem a rágalmazást, hanem a hamis vádat fogja kimeríteni. Azt pedig nekik kell bizonyítani tudni, hogy ezeket te elkövetted.

érdeklődő9 # 2006.12.09. 00:04

Sziasztok!
Elég nagy problémával fordulok hozzátok. A helyzet az, hogy van két ember az életemben (apa és fia) akik megpróbálnak mindenféle dolgokat "rámkenni". Lopás, csalás, zsarolás. Az apánál voltam albérletbe hosszabb ideig, ami idő alatt adott nekem kölcsön pénzt is. Ezekről papírok is készültek (simán kézzel írva, tanúk nélkül). Ez eddig teljesen tiszta. Miután az adósságaim rendezve lettek, és miután kiderült, hogy a tisztelt főbérlő pszichiátriai kényszerkezeléseken vesz részt közveszélyessége miatt, elköltöztem. Tegnap kaptam egy levelet a fiától, hogy mit képzelek én, hogy lopok az apjától (a történet arról szól, hogy amég a kedves apa a kórházban pihent, én kipakoltam őt), meg átverem, meg zsarolom stb. és hogy én találkozzak vele sürgősen, vagy megy a rendőrségre, és az nekem milyen rossz lesz. Állítólag vannak neki valamilyen nyomtatott papírjai, amiket az ő állítása szerint én adtam az apjának, hogy zsarolni tudjam. Ezek hamisított rendőrségi, és egyéb hivatalos papírok, mint megtudtam. Ja, és a történethez hozzá tartozik, hogy az összes ruhámat, papíromat, dolgomat a főbélő (mert ez nem főbérlő nélküli lakás) önkényesen összepakolta, és a szobájába bezárta, mert akkor épp ahoz volt kedve. Bár én még jól jártam, mert a bérlőtársaim dolgait kidobta.
Szeretném megkérdezni, hogy mit kell tennem akkor, ha ők ezekkel a papírokkal engem feljelentenek, hogy tőlem származnak, és hogy ez a dolog kimeríti-e a rágalmazást. Nagyon elegem van, ha ebből ügy lesz, ki szeretném használni az összes jog adta lehetőségemet.
Köszönöm előre is!