autóbeszámítási érdekesség


Sücy # 2007.01.05. 13:07

Hát, akkor tessék felkeresni egy igazságügyi autószakértőt, aki megállapítja, hogy mi okozta a hibát.

BaginZe # 2007.01.05. 11:39

még ennyit hozzáfűznék a dologhoz, idézet a szerződésből:

Az eladó a vevőt a gk. műszaki állapotáról esetleges korábbi sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette. Kijelenti, hogy a gk. a jövőben előforduló hibáiért szavatosságot nem vállal.

BaginZe # 2007.01.05. 10:57

sajnos nem ilyen egyszerű a dolog... a kereskedő arra hivatkozik, hogy ez egy rejtett hiba, ami miatt nekem kellene jótállnom...

Sücy # 2007.01.05. 08:51

Ha bizonyítani tudják, hogy egy eltitkolt hibáról van szó, akkor téged terhel a dolog...
Ha nem, akkor nem...
(Nem, vagyok sem autószakértő, sem jogász, de azért ilyen esetekben ez így szokott működni...)
Akár formanyomtatvány, akár nem, a szerződés az szerződés, és azt írtátok alá mindketten, ami abban van... Ha az nem felel meg jogszabályi normáknak, akkor semmis, ha megfelel, akkor pedig érvényes a teljes tartalma.

BaginZe # 2007.01.05. 08:35

A következő érdekes esetben szeretném kikérni a szakértők véleményét.

Az események így történtek kronológiai sorrendben. November közepén megrendeltünk egy új Opel Astra gépkocsit, 10% önrésznek egy 10éves Daewoo-t szerettünk volna beszámíttatni. Minden rendben is ment, 28-án leadtuk a Daewoo-t a kereskedésben, és elmentünk az Astrával. (a kereskedő aláíratott velem egy adásvételit, ez később még fontos lesz) December elején kaptam is egy adásvételi szerződést december 1-es dátummal, miszerint a Daewoo-t már tovább is adták egy autókereskedőnek. Most jön az érdekes rész. Január 4-én csörög a telefonom, és az autókereskedő cég képviselője hív, hogy beszélnie kell velem, mert a Daewoo motorja beállt. Mikor odamentem előadta nekem, hogy a kb 200e forintos javítás engem terhel, mivel nekem jótállást kell vállalnom az autóra 6 hónapig. Õt az se érdekelte, hogy az adásvételin rajta van, hogy az eladó nem vállal garanciát, mert szerinte ez egy formanyomtatvány, és ettől függetlenül nekem jótállási kötelezettségem van. Az ő ügyvédje szerint ez így helytálló. Két jogász ismerőssel is beszéltem, mindkettőnek eltérő véleménye van az esetről, kíváncsi lennék az itteni szakértő urak mit gondolnak róla. Előre is köszönöm a segítséget.