szabsértési ügyben kérdés


ObudaFan # 2007.11.10. 09:46

Lehet hallani olyan híreket is, hogy a közt. elnök esetleg aláírás előtt az AB-hoz küldené ezt is, ami azt jelentené, hogy jan. 1-gyel nem lépne ez hatályba.

balageboy # 2007.11.16. 10:30

ObudaFan!

Nagyon remélem, hogy az AB-nél fog ez kikötni, bár sztem sokat akkor sem remélhetünk, max kis időhúzást.

Traffic!

Hát nem tudom, te honnan veszed, hogy 61-re vannak beállítva a sebességmérők, ugyanis engem egyszer már 55 km/h-s sebességtúllépésért is büntettek meg, ami igen csak túlzás sztem, de hát mit tudtam volna én tenni?

Nem tudja valaki, az M1 16-17-es km-nél lévő sebességmérője most éppen működik? Mert beleszaladtam tegnap kétszer is 140 körül, csak az a baj, hogy ott van egy 100-as tábla, azaz azt hiszem ez már ugye nem fér bele a tűréshatárba. És azt is hiszem, mert így hallottam, hogy ezek olyan felvételt készítenek, ahol látszik a vezető, tehát nem mondhatom, hogy hozzátartozóm vezette. Tud erről valaki valamit ?
Balázs

balageboy # 2007.11.16. 10:33

Monalisa!

Ez csak a jobbik esetben van ám így ! Az én saját tudomásom és tapasztalatom szerint a cukrosok többsége nem igazán hord magánál mindig papírt erre vonatkozóan, na másrészt a biztonsági gorillákat ismerve, nem hiszem, hogy ez túlságosan meghatná őket. Majd tájékoztatlak mi lett az üggyel, emrt állítólag hétfőn mennek be meghallgatásra, csak nem tudom szegény mivel fog védekezni, mert beszélt a szabsértési előadóval, és azt mondta neki, hogy 6 embert idézett be, ezen én is meglepődtem, de nyilván akkor az lesz, hogy 5 biztonsági őr +ő maga egyedül, tehát esélye sincs, hogy megértsék vagy felmensték, de azért kíváncsi vagyok én is most már mi lesz ebből.
Balázs

bimba # 2007.11.17. 15:08

Én rossz helyen parkoltam a rendőrök felírták a rendszámot de még én sem kaptam semmit.A pénztárcám telítettsége viszont zéró.Vajon figyelembe vehetik a szociális állapotot is ilyenkor?A barátom autójával parkoltam.

boy__ # 2007.11.24. 16:01

balageboy! Ha villan a trafi az autópályán, akkor az működik, ha nem villan, akkor üres és megúsztad!

balageboy # 2007.11.25. 07:12

boy_!
Köszi szépen, de épp ez a gondom, hogy elég nagy forgalom volt a pályán, és mellettem is húzott el autó elég jó sebességgel, na ilyenkor mégis melyikre villan? Merthogy villant, csak ugye fogalmam nincs melyiket fotózta? Rá van állítva a belső sávra csak? Vagy? Hogy van ez? Esteleg mindkettőt tudja fotózni?

Monalisa! -más téma (korábbi)

Na képzeld el, felmentették a paciensemet, nagy szerencséje volt, mert egyik biztonsági őr mondott ellent a másiknak, így rengeteg kétség merült fel a "bűnösségét" illetően. A végén már az is kérdésessé vált, hogy akkor melyik kapun is ment ki, ugyanis egyik szerint a pénztárnál fizetett valamit, másik kettő szerint nem is fizetett és csak kisétált, na mellesleg kiderült, hogy a sok ijesztgetés ellenére, semmiféle videofelvétele nem volt az Áruháznak. Na én remélem, hogy van annyira rámenős, hogy akkor ezt nem fogja annyiban hagyni, így hogy felmentették. Ráadásként kiderült, hogy valami régi diákja szivatta úgymond, mert az szólt a biztopnsági őröknek, hogy látta amint eltesz vmit a táskájába, és mint utóbb állítólag kiderült, mégsem láthatta onnan, + 1 ellentmondás, és az pedig külön egy mocskos dolog, hogy a kedves régi diákja úgy gondolta "na most megszivatjuk a tanár urat" - undoírtó, amikor ezt a mögöttes "kis adalékot" megtudtam, akkor én is mondtam neki, hogy ezt ne hagyja annyiban, és itt akkor felmerülhet a rágalmazáson kívül és személyi szabadság megsértésén kívül esetlegesen csoportosan elkövetett rablás is, vagy rosszul gondolom? Ha körülvesz 6 biztonsági őr egy kicsit zavart embert, és fenyegetéssel elvesznek tőle 4 db aksit, mondván, hogy azokat onnan lopta, és megvan ajogerős határozat, hogy márpedig nem lopta, a kedves gorillák viszont ott fogták az aksikat, akkor könyörgöm, ez miért is nem csoportosan elkövetett rablás az őrök részéről?
Azt viszont már nem fogják ennyivel megúszni, de tudod mit? Kívánom is nekik, hogy ne ússzák meg, mert undorító az egész ügy, azon túl pedig a gorillák magatartása is sok esetben igencsak hagy kívánnivalót maga után, úgyhogy nem ártana ellenük precedensént egy nagyobb szabású büntetőper, hátha elgondolkoznának, és kicsit visszafognák magukat, pontosabban csak megtanulnának viselkedni emberi módon. Nincs igazam?
Balázs

monalisa1 # 2007.11.25. 10:50

balegaboy:

Egy tanárt sokan ismernek, akár régebbi időkről, és az őt körülvevő köztisztelet megkérdőjelezése... Valóban megérdemelné a volt diákja, hogy feljelentse rágalmazás miatt.

Ami a biztonsági őröket illeti - úgy általában -, vélem nem előzetes pszichológia vizsgálat után állítják őket ama bizalmas posztra.

Velem is előfordult már, hogy "fáradjak be" az irodába (...), de a vizsgálódás akként végződött, hogy korrekt módon elnézést kértek a félreértésért és távozásomkor kézfogásra nyújtották a kezüket.

Ha meg valaki tényleg "szarkul" - lásd a Tesco topic egynémely beírása -, huzza össze magát szégyenében, ne pedig játsza a műfelháborodást.

A betegednek éppen elég gondja/baja lehet a mindennapi életben, valamint csak nem viselhet magán valamiféle megkülönböztető "kitűzőt" - a különleges bánásmód végett.

balageboy # 2007.11.26. 08:58

Igen, ez a minimum, de ahogy leírtam, tehát HAT BIZTONSÁGI ŐR, FENYEGETÉSEK KÖZEPETTE, ELVETT TŐLE 4 DB AKSIT, ilyenkor ez nem csoportosan elkövetett rablás véletlenül? Itt a rágalmazással nem ússza meg a kis hülye, ill. én sem szeretném. És mi az hogy nem engedik, hogy rendőrt hívjon, amikor ő maga ragaszkodott hozzá, de csak ordibáltak vele? Úgyhogy nem-nem, én tanácsolom neki, hogy tapossa ki jogi értelemben a belét az illetőnek, mert ez az egész történet túl megy minden tűréshatáron.

Na amúgy ebben ellenkezünk Monalisa, mert mesélted, hogy kezet fogsz egy-egy melléfpgásuk után a bizt. őrökkel. Nos, nem tudom, én ezt nem tudom így kezelni, ha becsipog az a szar, az egész Áruház engem néz és bekísérnek átvizsgálásra, utána nem ússzák meg annyival, hogy "elnézést", bár legtöbbször ennyire se képesek, hanem az garantált, hogy cirkuszt csinálok ott, és követelem az áruház-igazgatót, ill. megy egy panaszlevél, ne haragudj, engem isismernek éppen elegen, tudod hogy van ez, senkit nem érdekel az, ha nem volt alapja a becsipogásnak, az az érdekes, hogy látnak bekísérni engem, aztán utána az igazság már mellékes, na meg az nem olyan látványos ugye. Úgyhogy ne haragudj, de hála istennek elértem már pár áruházban, hogy még ha becsipog is valami, akkor se mernek átvizsgálni, mert tudják, hogy abból botrány lesz. Na nem vitának szánom, de én ezt kicsit másképpen látom, remélem Te se úgy veszed tőlem.
Balázs

monalisa1 # 2007.11.26. 12:05

Nem csipogott be...
Semmi ilyesmi velem/nálam nem történt., a pénztártól eljövetelt követően megkérdezték: nem "felejtettem-e el" valamit kifizetni? Bementünk az irodába - csak egy biztonsági őr kisért, tehát már ez sem adott okot feltünésre -, és ott tisztázódott rendjén a félreértés. Adott esetben csak a munkáját ill. a munkájukat végezték, diszkréten, semmi felhajtás. A kölcsönös kézfogás szerintem kijárt nekik.

Persze amikor valakinél "balhé" van, a bámész köznép élvezi a církuszt, a delikvensnek meg ég a képéről a bőr..., akár okkal akár ok nélkül is a félreállítás.