nemierőszak - e?


Kacsa1111 # 2008.11.26. 09:24

a nők elleni erőszak egyetlen mentő körülménye az a szememben, ha ők alkalmaznak először fizikai erőszakot, és más lehetőség nincs a leállításukra.

Kedves wasp,

ez esetben sem kell feltétlenül ütni...

Kedves robertó50,

igaza van wasp-nak: a megkötözés már önmagában gáz lesz...
fogd be az orrod - szarban vagy...


Kacsa11

_Wasp_ # 2008.11.26. 09:06

Erőszakos közösülés
197. § (1) Aki mást erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel közösülésre kényszerít, vagy más védekezésre, illetőleg akaratnyilvánításra képtelen állapotát közösülésre használja fel, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
A fenyegetés a Btk. 138. § értelmében súlyos hátrány kilátásba helyezése, amely alkalmas arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsen. A fenyegetésnek az élet, vagy testi épség ellen kell irányulnia, másrészt pedig a fenyegetésnek közvetlennek kell lennie.
3. Az erőszakos közösülés bármely alakzata csak szándékosan követhető el.
BH1997. 568. Az erőszakos közösülés bűntettének elkövetési magatartása: a közösülésre kényszerítés erőszakkal, illetőleg az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel (avagy a nő védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen állapotának a közösülésre felhasználásával) valósul meg; erőszakon az ellenállás leküzdésére szolgáló fizikai kényszert; fenyegetésen pedig nemcsak az ellenállásra képtelenséget eredményező, hanem az olyan pszichés ráhatást kell érteni, amely - a sértett szempontjából megítélve - benne komoly félelem kiváltására objektíve alkalmas.

A leírásod alapján ugyan nem tényállásszerű a cselekmény, de az más kérdés, hogy mit fognak a végén rád bizonyítani. (mit fog vallani a passzív alany, és mit állapít meg a szakértő, mit ítél a bíró)

Megjegyzem, hogy sokat rontott a helyzeteden a sztori megkötözős része. (már önmagában is megvalósít ezt-azt)

A pofozkodás vonatkozásában egyetértek Kacsával, a nők elleni erőszak egyetlen mentő körülménye az a szememben, ha ők alkalmaznak először fizikai erőszakot, és más lehetőség nincs a leállításukra.

konklúzió:
bajban vagy.
vigyél magaddal majd a rendőrségre ügyvédet. jobban jársz.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kacsa1111 # 2008.11.26. 08:25

Kedves robertó50,

  1. NŐT SOHA NEM ÜTÜNK MEG!!! még akkor sem, ha egyébként megérdemli...
  2. azzal nem tudsz védekezni, hogy ő volt fölül...

Kacsa11

robertó50 # 2008.11.26. 07:30

Történt egy sajnálatos eset,amit elkövettem vállalom a felelőséget,amit nem azért nem vállalom!
5 évi eggyütt élés után veszekedtünk a barátnőmmel(sajnos pofonok is voltak)utánna szeretkeztünk,elöször én voltam felül,utánna alul,és rám űlt és egyre gyorsabban mozgott!A végén közölte amiért megütöttem
feljelent erőszakos nemiközösülésért!!Én bepánikoltam megkötöttem a kezét/lazára/fogtam akocsi kulcsot és elmentem a helyszinröl!Tudomásom szerint "a NŐ ha felül van akkor Ő aktivabb szereplő a sexben"/ezt sexológus írta/