gyermekkorúnál éles lőszer


guba # 2009.01.08. 15:43

Úgy hogy azért én arra nem kötnék nagyobb összegű fogadásokat, hogy a rendőr ezért letöltendő szabadságvesztést fog kapni.

Szabálysértés esetén, letöltendő szabadságvesztésre kisebb összeggel se fogadjál.

Szélike78 # 2009.01.08. 10:39

Éééén imátkozzak?:-))
Magyarországon mindent szabad úgy látom, ha rendőr valaki.
Én csak kíváncsi voltam, hogy a btk szerint mit kaphat?
De úgy látom azt senki sem tudja.

Egyjogász # 2009.01.08. 10:36

Azért arra kíváncsi lennék, ha nagyobb ügy lesz a dologból, és a rendőrtiszt azt mondja, hogy otthon biztosan nem találhatta a gyerek a lőszert, mert ő mindent szabályosan elzárva tart, hanem valahol a lakáson kívül, a játszótéren, stb., (netán nálad) találta, akkor a rendőrség egy rendőrtiszt szavának fog nagyobb nyomatékkal hinni, vagy egy 9 éves kisgyerekének.(Akitől hogy hogy nem pont a volt apukánál került elő a lőszer, aki valószínűleg nem a legjobb viszonyban van a nevelőpapával.)

Úgy hogy azért én arra nem kötnék nagyobb összegű fogadásokat, hogy a rendőr ezért letöltendő szabadságvesztést fog kapni.

lajoska32 # 2009.01.08. 10:24

Én a fiamnak(lassan 11)elmagyarázom mit lehet,mit nem.Megtanítom neki ,szerintem Te is tedd ezt.Meg imádkozz rendőrbácsi ne azt mondja,hogy Te lopattad el gyerekkel a töltényt,hogy aztán feljelenthesd!
Egyébként,mint gyakorló apuka biztos tudod ennyi idősen kezükhöz ragad 1-2 számukra érdekes dolog!
Hm, én rendőrrel biztos nem konfrontálódnék.

Szélike78 # 2009.01.08. 09:14

A kandallónk előtt játszottak a testvérével, mondjuk egy gyermeknél minden kiszámíthatatlan az mikor mit csinál, akár tűzbe is dobhatta volna.
" lehet, hogy kap egy enyhébb fokú írásbeli fegyelmit"
Ez még viccnek is rossz.
Lehet, hogy most lőszer lehet hogy majd később fegyvert talál otthon és akkor kitörölheti a ... az enyhe fegyelmijével ha a gyermekeimnek bántódása esik.
Én remélem azért ettől komolyabb szankció lesz, mert ha a maga gyermekéről lenne szó gondoljon bele Kedves Monalisa nem hiszem, hogy enyitől megnyugodna.
Ez azért nem egy piti dolog úgy gondolom.

1978. évi IV. törvény

a Büntető Törvénykönyvről

263/A. § (1) Aki

  1. lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül készít, megszerez, tart vagy forgalomba hoz,
  2. a lőfegyver vagy lőszer készítésére, megszerzésére, tartására vagy kereskedelmére vonatkozó engedély kereteit túllépi,
  3. engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedéllyel nem rendelkezőnek átadja,

bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

ÉN ezt találtam, úgy gondolom, hogy lényegében hanyagságból történt az "átadás" hiszen mintegy tálcán kínálta a gyermekem számára lőszert mert felelőtlenül nem az előírásoknak megfelelően tárolta a lőszerét. Ha betartja a szigorú előírásokat akkor nem veszélyezteti a gyermekeimet.

monalisa1 # 2009.01.07. 21:00

Ha csak kalapáccsal el nem kezdeni "játszásdiból" szétverni a lőszert a gyerkőc, ugyan mi baja származna - önmagától nem robban fel semmi...

És "csak" a lőszer maradt elő és NEM a lőfegyver! (Még szerencsére!!!)

Azt jól tetted hogy bevitted a golyót a rendőrségre, a továbbiakról nemigen fogsz informálást kapni.

Bizonyára jól lecseszik majd, vagyis lehet hogy kap egy enyhébb fokú írásbeli fegyelmit - a továbbiakban meg remélve fokozottan elővigyázatos lesz.

Adott esetben te is szóvá teheted neki, sőt... Vagy az ex-en keresztül az ez írányú üzenet.

Szélike78 # 2009.01.07. 19:04

Érdeklődni szeretnék, elvállt apuka vagyok és van 9 éves kisfiam akinél az apai kapcsolattartás alkalmával sajnálatos módon egy éles 9 mm es lőszert találtam, melyet elmondása szerint otthonról hozott és még van otthon több is nekik, tekintettel arra, hogy a "nevelő apuka" fegyveres szervnél dolgozik és rendőri állományban van és a gyermek otthon találta nem lep meg az esett, csak borzasztóan féltem a gyermekeim. Én elvettem a gyermekemtől azonnal biztonságos helyre helyeztem és leadtam az illetékes rendőrkapitányságnál egy bejelentéssel egyidejűleg.
Remélhetőleg több ilyen eset nem fog előfordulni a rendőri intézkedés után csak úgy érdekelne, hogy ha bebizonyul a gyermek állítása, márpedig miért hazudna akkor ez milyen következményeket von maga után a rendőrtiszttel szemben, aki nem megfelelően kezelte az éles lőszereit és ezzel veszélyteti a gyermekeimet.
Köszönettel egy aggódó apa