Online jogi tanácsadás


gerbera317 # 2018.11.25. 14:07

Ilyen esetben én eleve a biztosító ellen fordulnék.

eranthys # 2018.11.25. 14:02

Annyi jutott még az eszembe, hogy amikor a feljelentést tettem az üzletkötő ellen a rendőrségen, megmondtam a nevét, adtam róla egy rövid személyleírást. Ezek után egy olyan egy perces szöszmötölés után a számítógépen felém fordították a monitort mutattak egy képet egy személyről, hogy ő-e az? És igen, ő volt az. Nem vagyok jártas benne, hogyan megy ez, de ezek szerint nyilvántartásban volt a rendőrségen. Így viszont felvetődik a biztosító felelőssége abban, hogy kiket szerződtet.

eranthys # 2018.11.25. 13:54

"UNION-Szinkron Életbiztosítási ajánlat" szerepel az első lap fejlécén. Az utolsó lapon az aláírásom a "Biztosított aláírása" felett szerepel. Az ő neve viszont a "Tanácsadó aláírása" felett szerepel. Van az utolsó lapon egy harmadik aláírási hely is "A szerződő aláírása" felirattal, itt is velem íratta alá. Sajnos én csak azt figyeltem, ő aláírja-e. Nem tudom kinek van a "A szerződő aláírása" hely kijelölve, talán egy erre illetékes a biztosítótól. Így aztán szerintem nincs élő szerződés. Illetve nem volt. Na de hát mi a garancia arra, hogy egy nyilvánvalóan egy biztosítónak dolgozó személy nem ver át? Hát nem az utcán szólított le. Valami felelősséget már csak kellene vállalni a biztosítónak. Nem pedig angolosan eltűnni, mintha ott sem lett volna.

Vadsuhanc # 2018.11.25. 13:42

A szerződést megkötöttétek vagy sem? Milyen papírokat írtatok alá?

eranthys # 2018.11.25. 13:38

Az üzletkötővel először a biztosító épületében találkoztam, ahol ajánlott egy lehetőséget, ahol ezt az összeget le lehet kötni tűrhető hozammal. Másodjára a biztosítón kívül találkoztunk, ahol részletesebben ismertette a feltételeket. Ezután találkoztunk harmadjára, mivel előtte felhívtam, hogy meg szeretném kötni a szerződést. Ismét az biztosító épületén kívül találkoztunk, de már hozta magával a papírokat, amiket kitöltöttem, aláírtam, aláírta ő is és az átvett összeg is rávezette. Valamit átvette tőlem a pénzt. Ezek után semmit nem továbbított a biztosító felé, azok semmiről nem tudtak. Nekem akkor tűnt fel a csalás, mikor eltelt egy hónap és a biztosító online felületén nem jelent meg a biztosításom. Átvert, igen, de hát ki a fene gondolja, hogy egy hivatalosan a biztosítónak dolgozó ember ellopja a pénzem?

Vadsuhanc # 2018.11.25. 13:24

Ha a szerződés a pénz átadásával és az általad valamint a képviselő által történt aláírással hatályba lépett akkor nem értem a történetet mivel akkor már nem Te lettél volna károsult hanem a bank.

Ebből kifolyólag a kérdés az, hogy mit állapított meg a bíróság, hogy a szerződés érvényesen létrejött-e?

eranthys # 2018.11.25. 12:52

A biztosítás megkötése pillanatában adtam oda a pénzt. A biztosító hivatalos nyomtatványán szerepel az összeg, az ő és az én aláírásom. Ezt nem lehet letagadni, nem is tagadta, beismerte. A biztosító is is fegyelmit indított és elbocsájtották belső vizsgálat után. Tehát a bűncselekményt minden fél elismerte.

Vadsuhanc # 2018.11.25. 12:18

Ha bepereled a biztosítót, viszont ennek nem sok esélye van szerintem, hogy Őket kártérítés megfizetésére kötelezzék, főleg akkor nem, ha a pénz átadása akkor történt mikor a biztosítás megkötése még nem történt meg a bank nem tudott az üzletről. Mert egyébként erről nem írtál.

eranthys # 2018.11.25. 11:45

Tisztelt Fórum Tagok! A következő ügyben szeretnék tanácsot kérni: Az Union Biztosító szerződéses üzletkötője 2016-ban életbiztosítási ajánlatot tett nekem, ami kedvezőnek tűnt és elfogadtam. Az ezek után neki átadott 300 000 Ft-ot ellopta, a biztosítónak nem adta tovább. Az illetőt 2017-ben elítélte a bíróság (beismerő vallomást tett) és kötelezte a 300 000 Ft visszafizetésére. Végrehajtó segítségével a behajtás nagyon akadozva folyik, kétséges számomra, hogy véget fog-e érni sikerrel. Ugyanakkor, ami számomra elég megdöbbentő, hogy az Union Biztosító teljes mértékben elzárkózik az ügytől és mindenfajta segítségnyújtástól, mondván, hogy az ítéletben csak az üzletkötőjüket ítélték el és nem a biztosítót. A biztosító bécsi székhelyére is írtam, elzárkóznak. Azt szeretném kérdezni, létezik rá mód, hogy a biztosító legalább a kártérítés egy részét átvállalja? köszönöm

BJoee # 2018.11.24. 18:23

Köszönöm a választ! Nem a gyerekben nem bízom, hanem a másik szülőben, aki bizony hajlamos, hogy minden módszert bevessen a céljai érdekében. Ha tudnád, hogy miken mentem keresztül a válás és vagyonmegosztás során, egy percig sem csodálkoznál.

Valószínűleg nem lesz a dologból semmi, mert nem fog belemenni a másik ajándékozó ebbe a korlátozásba, éppen a hátsó szándéka miatt. Engem csak az érdekelt, hogy egyáltalán előállhatok egy ilyen javaslattal, mert ez végül is a gyereket is védi, mert hiába lelki és egyéb ráhatás, nélkülem nem is tehetne semmit.

Valóban a közös eladás lenne a legcélszerűbb, de jelenleg ez az ajándékozási javaslat van a napirenden a másik fél részéről.

Még egyszer köszönöm a választ!

üdv! Bjoee

drbjozsef # 2018.11.24. 16:30

Ja, értem.

Ha peren kívüli megoldás, akkor abban a megállapodásban bármit is lehet szabályozni. Ha a másik fél belemegy valami megterhelésbe, akkor lehet. Ha nem, nincs megállapodás. Ha a másik fél nem megy bele, és az neked nem tetszik, megintcsak nincs megállapodás.

Olyanban kell megegyezni, ami mindenkinek elfogadható.

Bár ez első látásra egy totális marhaságnak tűnik. Minek szívatnátok a gyereket egy terhelt ingatlannal? Miért nem adjátok el? Ha ajándékoztok, bízzatok a gyerekben. Ha mégis "kicselezi" az egyik szülőt, akkor ott nem kerek valami más. Szóval fura ez a dolog.

Ha nem bízol a gyerekben, inkább ne adj neki semmit.

BJoee # 2018.11.24. 15:23

Peren kívüli megoldás lenne, hogy mindkét fél a saját tulajdonrészét egy közös gyerekre ajándékozza. A gyerek már nagykorú. Biztosítékként kérdeztem, hogy lehet-e elidegenítési tilalmat az ajándékozási szerződésben kikötni, hogy mindkét fél nyugodt lehessen, hogy a másik fél nem kijátszani akarja, vagy ha igen, akkor sem tudja?
Tudniillik van ilyen aggodalmam és nem is alaptalan.

üdv BJoee

drbjozsef # 2018.11.24. 15:09

BJoee,

Ezt nem igazán értem.
Az ingatlannak van köze a perhez? Akkor eleve perfeljegyzést kell kérni rá, és akkor senki nem csinálhat vele semmit, vagy ha mégis, azt is csak a pertől függő hatállyal.

Oda-vissza ajándékozni? Meg nyomás hatása? Ennél kicsit részletesebben kellene körülírni, hogy ki mit miért akarna.

Megjegyzem, ha az a gyermek kiskorú, akkor egészen biztosan nem fogja nagykorúságáig senkinek sem ajándékozni, mert a gyámhivatal ahhoz nem fog hozzájárulni.

BJoee # 2018.11.23. 19:23

Tisztelt Jogtudók!
Az a kérdésem, hogy abban az esetben, ha egy ingatlan tulajdonban egymással perben álló felek ajándékozási szerződéssel gyermekükre ajándékozzák az ingatlan teljes hányadát, lehet-e a szerződésbe biztosítékként mindkét fél jogaként elidegenítési tilalmat tenni annak megakadályozása céljából, hogy a gyerek nyomás hatására egyik félnek se ajándékozhassa vissza az ajándékba kapott ingatlant?

üdv! BJoee

Farkas1977 # 2018.11.23. 15:41

Tisztelt forumozók!
2015 ben kapott 1 év 4 honap börtönbüntetésre most kaptam behivot.
A kérdés az lenne hogy 2015 ben kértem halasztást(3honap)
amit meg is kaptam.
De azota eltelt 2.5 év.hozzám se szoltak valamiért. Ilyenkor lehet ujjat kérni?
Köszi a segitséget

Kaktusz 53 # 2018.11.14. 19:04

Köszönöm.

alfateam # 2018.11.14. 18:51

Jó-jó, de ne váltogasd a topikokat , hanem elég egy helyen kérdezni. És figyelj a válaszokra mert van olyan is amelyik sokat segít a problémádat megoldani...

Kaktusz 53 # 2018.11.14. 18:43

Ezt nem értem. Igen hibáztam és csak tanácsot szeretnék kérni.

alfateam # 2018.11.14. 18:30

Húú-ha, kaktuszvirág eltévedtél ez itt nem a sivatag hanem a mocsár ami "lehúz"

Kaktusz 53 # 2018.11.14. 17:33

Tisztelt Dr Attika! Segítségét szeretném kérni. Kb.1-1,5 millió Ft kárt okoztam a vállalatnak. Vállalati kártyával tankoltam a saját autómat, elbocsátottak, de szeretném a kárt megtéríteni. Félek, hogy feljelentenek. Ez sikkasztásnak minősül? Mire számíthatok? Felfüggesztetre vagy börtönre? Büntetlen előéletű vagyok.

elkeseredettember # 2018.11.08. 11:19

Kedves Dr Attika!

Elküldhetem Önnek a részleteket emailben?

Köszönöm,
az elkeseredett

Dr.Attika # 2018.11.08. 10:27

Mi a tényállás? Annak ismeretében lehet jogi következtetést levonni.

elkeseredettember # 2018.11.08. 08:57

Tisztelt hozzáértők, kedves fórumozók!

Egy igen bonyolult ügyben szeretnék segítséget kérni.

Az ügyben, úgy vélem feljelentéshez kellene folyamodnom, ezt azonban jelenleg nem merem megtenni, mert az, akit feljelentenék, sakkban tart és fenyeget.

A körülményeket nem szeretném nyilvánosan feltárni és leírni itt a felismerhetőség veszélye miatt.

Az elmúlt hetekben sokat olvasgattam itt a fórumon, hátha találok hasonló esetet, de csak néhány momentummal jutottam előre.
A hozzászólások alapján úgy vélem, Önök közül vannak néhányan, akik tanáccsal, irányadással segíteni tudnának nekem.

Kérem, ha valaki hajlandó végighallgatni a történetemet, jelezzen vissza.
Hosszú és bonyolult, meglehetősen fordulatos ügyről van szó.

Segítségüket előre is köszönöm,
Üdv
Egy elkeseredett ember

ObudaFan # 2018.10.30. 10:19

Ha ő az apa és indít egy pert az apasága megállapítása iránt, akkor nem sokat, ráadásul még jó drága is lesz az neked a végén.

Mohacsidzs11 # 2018.10.30. 10:07

Tisztelt Ügyvéd úr!

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy párommal 1 évig együtt éltünk közben jött a baba,de a kapcsolatunk megromlott 6 hónapos terhesen elköltöztem tőle vidékre. Szerettem volna ha a nevén lesz a baba de ő nem volt hajlandó apasági nyilatkozatot tenni. Most Hogy megszulettett a baba már négy hónapos és most szeretné a nevére venni és én meg azt már nem szeretném. Mit tudok ebben az esetben tenni?