Online jogi tanácsadás


Valaki0818 # 2017.09.25. 15:40

Tisztelt Ugyved Ur. Meg csak ma beszeltem az Ugyved Urral, de meg nem mondott semmit. Csak ido pontott adott Azert kerem az On segitseget, mert mar egeszen kivagyok. Ha meg kerhetnem a Tisztelt Ugyved Urat, mondana valamit az elozzo kerdesemre. Egyebbkent biztos, hogy azt fogom csinalni amit mond. A valaszat elore is Köszönöm.


Jo napot. Az a lenyeg, hogy volt egy kocsim. Elcsereltem. Irtunk egy adas vetelit, mi azt a mi reszunrol ki tolttotuk, tanukkal minden. o nem, es nem is irt al

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.25. 15:18

Sandrativadar, a gyanúsításról azért szoktak jegyzőkönyvet adni.
Védőt fogadni mindig ajánlatos.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.25. 15:17

Valaki0818! Van ügyvéded, bízz benne, és hallgass rá.

sandrativadar # 2017.09.25. 13:23

Ismerősömet nagyértékű (még nem bizonyítottan kb. 3 milliós) lopás miatt feljelentették a rendőrségen, ahol önként megjelent a meglopott személlyel együtt és bevallotta az elkövetést. Az ellopott tárgyakat nem tudta visszaadni, mert értékesítésre továbbadta egy harmadik személynek. Mindkettőjük lakására még aznap kimentek házkutatásra, de az értékek nem kerültek elő. Ismerősömet rabosították, fogdában tartották, majd este elengedték. Állítása szerint semmilyen hivatalos iratot nem kapott erről az egészről.
Kérdésem, hogy kellett volna-e kapnia bármit erről a rendőrségen?
Másik kérdésesem, hogy mi történik vele a továbbiakban?
Fogadjon ügyvédet?

Valaki0818 # 2017.09.25. 13:22

Jo napot kivanok Tisztelt Ugyved Ur. Tehat. Az a lenyeg, hogy volt egy kocsim. Elcsereltem. Irtunk egy adas vetelit, mi azt a mi reszunrol ki tolttotuk, tanukkal minden. o nem, es nem is irt ala semmit, azzal az indokkal, hogy ceg nevere iratja es nincs nala a belyegzoje. De mihint meg csinalta azonnal kuldi a minken meg illeto papirokat, es azokkal papirokkal el tudunk menni az okmanyirodaba. Folyamatosan hivtuk es mondtuk neki, hogy ha nem csinal valamit, akkor feljelentjuk. Azt mondta, hogy kuldjuk el neki a torzskonyvet. Ez meg tortent, de o tovabbra se semmi. Mondtuk, neki, hogy most mar tenyleg feljelentjuk. Erre o el adta egy 2. ferfinak. Az a ferfi fel hivott minket, hogy vegyuk meg a kocsit nevetseges aron. Mondtam, neki, hogy nem azert csereltem el el, hogy 5. szorosen meg vegyem vissza. Mondtam neki, hogy csinaljunk valamit, mert fel jelentem.Erre o eladta. Felhivott az a ferfi is. Elmondtam neki, hogy mi a helyzet. Meg adta a cimet, en meg elmentem hozza. Kerdeztem tolle, hogy rendelkezik e valamilyen dokumentummal, hogy nalla van a kocsi!? Azt mondta, hogy nem. Mondtam neki, hogy akkor irjunk egy ujj papirt, hogy a nevere vehesse, mi pedig vegre le adhassuk a nevunkrol, mert a biztositasi, meg sulyados csekkek meg folyamatosan jottek. Azt mondta, hogy o nem ir ala semmit, adjam neki oda a torzskonyvet. Hiaba mondtam neki, hogy nincs nallam, nem ertette. Akkor vegyem meg. Ajanlottam neki egy 100 ast. Csak mar felejtsuk mar el az egeszet. Neki a 3 szorosa kelett volna. En eljottem, o is el ment otthonrol. En vissza menten es otthon volt egy fogyatekosno aki be engedet, es mondta, hogy a kocsiban van a kulcs. En elhoztam a kocsit. Közben hivott a a rendor es mondta, hogy vigyem vissza a kocsit. En meg mondta, hogy a sajátomat a sajat koltsegemen nem viszem vissza. Igy lopasnak nyilvanitottak. A kocsit le foglaltak. Targyalas lesz belole. Aztan kiderult, hogy a 3. pasinak volt adasvetelie, csak, hogy hamis. Tegnap jott egy papir, hogy ot illeti a kocsi. es kisebb erteku sikkasztasnak nyilvanitottak. A vallomasomban nem pont igy van, ha nem, hogy nem volt elegpenzem es igy elloptam. De be ismertem, hogy elloptam. Egyebbkent fogadtam ugyvedet, nem tudom jo otlet volt ez!? A kerdesem, hogy mire szamithatok? jelenleg nincs felfuggesztesem. Meg, hogy mikor lesz kb a targyalas? A valaszat elore is koszonom.


Jo napot. Az a lenyeg, hogy volt egy kocsim. Elcsereltem. Irtunk egy adas vetelit, mi azt a mi reszunrol ki tolttotuk, tanukkal minden. o nem, es nem is irt al

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.25. 10:01

Ja, hogy közmunka nem teljesítése. Mentél, amikor hívtak vagy nem mentél?

Különben meg. Akkor kérded, amikor már jogerős?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.25. 10:00

Pénzbüntetés meg nem fizetése? Egészen a bevonulásig ki lehet fizetni.

Feri000 # 2017.09.25. 06:44

Jó napot.Segítséget szeretnék kérni hogy lehet-e tenni még valamit?Ha igen,akkor mit?Van egy másodfokú végzésem amit átváltoztattak 30nap fogházra,ami 180óra közmunka le nem dolgozásáról szól.Az önkormányzat és a pártfogó oda-vissza dobálták az ügyem.
Nagyon köszönöm

Feri000 # 2017.09.25. 06:39

Jó napot.Segítséget szeretnék kérni hogy lehet-e tenni még valamit?Ha igen,akkor mit?Van egy másodfokú végzésem amit átváltoztattak 30nap fogházra.
Nagyon köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2017.09.04. 21:44

Hogyan?

alfateam # 2017.09.04. 19:38

És ha felhasználja a megszerzett információt?!

ObudaFan # 2017.09.04. 19:32

Szerintem nem, nem volt olyan, hogy egy időben védett volna érdekellentétben álló feleket.

wers # 2017.07.03. 16:56

Igen, mindenkire születésétől kezdődően.
(Mielőtt még a hírvivőt szidnád, szerintem is felmerül a kérdés "ugyan mire gondolt a szerző?")

zorro123 # 2017.07.03. 16:37

Kedves Tanácsadó!
A kérdésem az lenne hogy ma magyarországon kötelező e a gyerekeknek személyi igazolványal rendelkezniük,vagy sem ...Illetve csak 14 éves kortol? És az a bizonyos 2009 es törvény mindenkire vonatkozik vagy csak a törvény utánn születettekre?

Válaszát előre is köszönöm.

Glück Roland

F.csaba # 2015.10.22. 15:26

Szekszárdi Vagyonkezelő ellenében személyiségjog megsértése miatti perben a Szekszárdi Törvényszéken elvesztettem a pert!
A bíró szerint, ha valaki azt a valótlan híresztelést és állítást teszi rólad hogy te jogtalanul parkolsz és így nem tartod be a helyi közigazgatási rendelkezéseket és azokkal szemben akik betrtják, te jogtalan előnyt szerzel nem minősül a te emberi méltóságod megsértésének !
Mellesleg meg meg lett jegyezve, hogy mi maga egy

Don Quijote, hogy a bíróságtól azt kéri, hogy a parkoltató társaság fizesse vissza mindazoknak a parkolási pótdíjakat melyeket jogtalanul szedett be ?
smile hangulatjel

Kérdezem tőletek, hogy szerintetek sérti- e az emberi méltóságot, ha valótlanul állítják rólatok, hogy jogtalan előnyt szereztetek, és nem tartjátok be a közigazgatási rendeleteket, az által, hogy jogtalanul használjátok a fizetős parkolót ?

F.csaba # 2015.10.22. 12:57

Tisztelt admin, ma reggel feltettem egy szócikket és mindez idáig még nem jelent meg , Várható a megjelenése?

  • fcs-
F.csaba # 2015.10.22. 06:31

Szekszárdi Vagyonkezelő ellenében személyiségjog megsértése miatti perben a Szekszárdi Törvényszéken elvesztettem a pert!
A bíró szerint, ha valaki azt a valótlan híresztelést és állítást teszi rólad hogy te jogtalanul parkolsz és így nem tartod be a helyi közigazgatási rendelkezéseket és azokkal szemben akik betrtják, te jogtalan előnyt szerzel nem minősül a te emberi méltóságod megsértésének !
Mellesleg meg megjegyezte, hogy mi maga egy

Don Quijote, hogy a bíróságtól azt kéri, hogy a parkoltató társaság fizesse vissza mindazoknak a parkolási pótdíjakat melyeket jogtalanul szedett be ?
smile hangulatjel

Kérdezem tőletek, hogy szerintetek sérti- e az emberi méltóságot, ha valótlanul állítják rólatok, hogy jogtalan előnyt szereztetek, és nem tartjátok be a közigazgatási rendeleteket ?

folyami géb # 2015.10.21. 18:14

Nem. Nem ő dönt, hol tölti a büntetését, ezért az nem róható fel neki, ha átszállítáják. Viszont azt többször mondtam már, hogy semmiféle kedbvezmény nem jár, hanem adható.

Vlilla # 2015.10.21. 16:23

Kérdezni szeretnék olyan lehetséges ha valakit átszállítanak vagyis nem ott tölti a büntetését ahova a behivoja érkezett akkor elveszti a kedvezményét ami jár neki?

folyami géb # 2015.09.28. 16:47

Az ellenőrző rendőrökön kívül más nem is fog jönni. Kérd a bírótól, hogy részlegesen oldja fel a házi őrizette, amíg elmész a cuccodért. Egylbbként bárhová akarsz menni, meegteheted - bírói engedéllyel.

zeszu # 2015.09.26. 14:14

Tud valaki információt adni a házi őrizetről? Második napja engedtek ki előzetesből a pkkb-n,célirányosan kellett a lakhelyemre utaznom.Nem mehettem el még az előzetesben maradt cuccaimért sem.Nem kaptam még nyomkövetőt sem,de mióta itthon vagyok,a kutya sem jött felém.

drviki # 2015.09.25. 17:22

Tisztelt Jogászok!

Tudja valaki, hogy az erkölcsi bizonyítványban milyen gyorsan jelenik meg a foglalkozástól eltiltás? Nekem a válasz most "élet mentő" lenne...

Köszönöm szépen!

Jogizokni # 2015.09.25. 14:20

Tisztelt ügyvéd úr, legyen szíves világosítson fel.
Kárunkra lopás történt a tettest elfogták. A bíróságtól ma kaptuk meg az ítéletet amelyben az áll, hogy a vádlottat bűnösnek találták és kötelezték a kárunk kifizetésére az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül.A jogerőre emelkedés napja 2015. június 30.
Néhány bekezdéssel később azt írják, hogy a sértett polgári jogi igényt terjeszthet elő az xy Ft kárra vonatkozólag.
Kérdésem: Mi a teendő ilyenkor? Nekünk kell pereskedni és újra bíróságra menni, hogy megkapjuk a pénzünket? Mivel a kárunk 100 000 Ft alatti érdemes bármit tenni, vagy a perköltség elvinné az összeget?
Köszönöm, ha tud segíteni.

ObudaFan # 2015.09.25. 14:14

plattmolly

Büntetni azt nem. Esetleg kártérítési felelősséged az lehet, ha kifejezetten támadásra tenyésztett kutyáról van szó.

ObudaFan # 2015.09.25. 14:12

netudki

Ha közvádas bűncselekmény látszik megállapíthatónak, akkor a bíróság ezt teszi. Ebből persze még nem következik, hogy valóban el is követtél közvádas bűncselekményt, csak az, hogy ha a feljelentésben foglaltak mindenben igazak, akkor ez lehet közvádas bűncselekmény.