Súlyos eljárási hiba?


NoFear # 2010.11.18. 18:35

Ülsz? Kapadszokdsz? Nem? Pedig ártana...

Az Elte-n végzett jogészként...

De nem bántom, m végig rendes volt (csak a vádemelésnél nem volt más választása, bár a benyújtott bizonyítékok alapján nem értem miért is nem), csak érthetően próbálok minden lehetőséget megfogni amit lehet, mert nincs kedvem 3 évet rács mögött tölteni olyanért amit nem is követtem el...

vona100 # 2010.11.18. 18:25

Az ilyet kellene a médiában sztárolni, hogy ilyen hülye rendőrök vannak! Hogy lett ez rendőr egyáltalán?

NoFear # 2010.11.18. 17:48

Köszönöm raim az eddig válaszokat!

Kezdtem egy kicsit reménykedni, m az ügyszség eddig se volt a sebesség mintaképe sajnos és ez már az egészségem rovására megy...

A X. kerületben volt...

vona100 # 2010.11.18. 17:40

Kovácsz-nek részben igaza van, tehát nem befolyásolja az büntetőügyedet, ere hivatkozva nem kérheted a megszüntetést, mert a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján dönt az ügyész és nem az eljárásjogi hiba alapján!

Azonban a helyedben mindenképpen tennék egy feljelentést a nyomozó ügyészségen, de címezheted a levelet az ügyet felügyelő ügyészséghez is, ugyanis itt egy elég komoly közokirat-hamisítás történt a rendőr részéről!

Azok a tanúkihallgatási jegyzőkönyvek, amik első körben készültek, amiket a tanúk aláírtak, illetve te is, mert beleírt, hogy jelen vagy, azokat a kedves rendőr széttépte és ez már kimeríti a közokirat-hamisítás bűncselekményt! Azért is lenne érdemes, mert mindjárt máshogy állnának az ügyészségen is az ügyedhez, nem foglalkoznánk vele annyira, nem kapnál komolyabb büntetést!

Annyit írj már meg, hogy ez melyik Kapitányságon történt, hol dolgoznak ilyen okos, jogtudó rendőrök!

kovacsz # 2010.11.18. 17:23

Az tény, hogy súlyos eljárásjigi hiba, de ez önnmagában nem vezetne a nyomozás megszüntetéséhez, legfeljebb az ügyész kérne egy kivizsgálást és tájékoztatást az előadó parancsnokától.

NoFear # 2010.11.18. 17:07

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Folyik ellenem egy büntetőügy amelynek az általam indítványozott tanúinak most volt a meghallgatása. Összesen 5 darab tanút hallgattak meg. Az első 2 tanúkihallgatáson mint gyanúsított részt vettem (nincs kirendelt ügyvédem). A 2. tanúkihallgatás után kérdezte meg az eljáró rendőrségi előadó (aki már a 3. az ügyben másfél év alatt) egy kollégájától, h ez szabályos-e.
Mint kiderült Én nem lehetek jelen a tanúk kihallgatásakor. Az addigra lezajlott tanúkihallgatások jegyzőkönyvét megváltoztatták, amely tanú műr elment azt a későbbiekben visszahívták és akkor írták át a kihallgatási jegyzőkönyvet. Ezt a tanúk is igazolhatják illetőleg a rendőrségi beléptetési, papíralapú napló is bizonyítani tudja.

Sajnálatos módon a rengeteg benyújtott okirat, hangfelvétel és a tanúk meghallgatása után is vádemelési javaslattal került tovább az ügy az ügyészségre.

A kérdésem lényeg annyi lenne, hogy a korábbi nyomozás megszüntetésre irányuló indítványomat, amelyet az ügyészségnek adtam be, van értelme kiegészítenem, hogy a rendőrség súlyos eljárási hibát vétett ezáltal indítványoznám a nyomozás megszüntetését? Lenne ennek értelme? Van ennek esetlegesen valami határideje az iratismertetéshez képest?

Előre is köszönöm a válaszokat.