Könnyű testi sértés


ObudaFan # 2009.06.08. 10:35

Hidd el, ennyiből igen pontatlan tipp adható csak.

Tibsz # 2009.06.25. 19:12

Üdvözlet!
Válófélben lévő ismerősöm férje, feljelentést tett a neje ellen, miszerint egy családi perpatvar során, megsérült az úja, ami 8 napon belül gyógyult a látlelet szerint! A hölgy, aki "elkövette" a sértést, szintén elment akkor látleletet vetetni, az ő zúzódásait is 8 napon belülire értékelték, Ő viszont nem tett feljelentést! Hozzá kell még tennem, elég "nevetségesnek" tűnik, hogy egy 70kg-os nő, megveri a 110kg-os férjét! A hölgy megkapta az idézést a bíróságtól, de az ügyvédje, szabadságon lesz, a tárgyalás napján.
Elmenjen-e egyáltalán, egyedül a tárgyalásra?
Ha nem megy el, előállíthatják? Nyerhet egyáltalán a férj? Egyáltalán tehet valamit is a hölgy a férj ellen?

Előre is köszönöm a választ!

Tibsz

ObudaFan # 2009.06.25. 19:29

Előállíthatják. Viszonváddal élhet.

Tibsz # 2009.06.25. 19:44

Köszönöm a gyors választ!
De lenne még egy kérdésem!
Van esélye a hölgynek arra, hogy ejtsék ellene a vádat?

Köszönöm!

Tibsz

kaméleon # 2009.06.25. 21:52

Tibsz, nemrég volt egy ilyen perünk, a kedves, krokodilkönnyekkel síró értelmiségi hölgyet pikk-pakk, két tárgyaláson elítélte a bíró, mert a férjére támadt, aki szintén nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Tanú nem volt, viszonvád igen, a feleségnek volt ügyvédje, a férjnek az sem. Abból az eljárásból nekem úgy tűnt, a bíró egészen jól boldogul a hazugságokkal is, meg az olyan sztereotípiákkal is, hogy csak férfi bánthat nőt. Ettől függetlenül, az ilyen esetekben nincs komoly büntetés. (Sőt, nekem egyenesen komolytalannak tűnik.)

ObudaFan # 2009.06.26. 10:08

Mivel interneten keresztül aligha lehet az egyébként nem is ismert bizonyítékokat értékelni, nem lehet tudni, hogy mire van esély.

Tibsz # 2009.06.27. 15:07

Köszönöm a válaszokat!

Tibsz

szabist # 2009.06.29. 09:33

Tisztelt Szakértő vagy aki válaszol a kérdésemre.
Rendkivüli kérdést szeretnék feltenni, habár egy ügyvédnek semi nem rendkivüli. Szeretném megkérdezni, ha leköpök valakit - bocsánat nem tudom másképp fogalmazni - az minek számit? Testi sértés?
Köszönöm a választ.


Segitséget keresnék rokonomnak aki a helyi Önkormányzat illetve azzal együtt müködtet? temetési szolgálattal kapcsolatos panaszát megfelel?en orvoso

Grád András # 2009.06.29. 09:53

Tettleges becsületsértés, alapesetben max. egy évig terjed. A helyében meggondolnám. Ha a másik visszaköp, akkor mindkettejüket ítélik el, egy cellában kellemes időtöltés lesz egymás köpködése. :-)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

szabist # 2009.06.29. 15:06

Nagyon szépen köszönöm a válaszát, de nem hiszem hogy egy elterezett köpésért cellát kapok. Már az igazságszolgáltatás olyan, hogy gyilkosság alól is felmentik az embert sajnos ..

Egyszerübb ügyekért sulyosabb büntetést kapnak .


Segitséget keresnék rokonomnak aki a helyi Önkormányzat illetve azzal együtt müködtet? temetési szolgálattal kapcsolatos panaszát megfelel?en orvoso

_Wasp_ # 2009.06.29. 15:17

aki jobban tud, minek kérdez? :)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

delfin66 # 2009.09.10. 10:45

Tisztelt fórumozók!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen büntetőjogi tételt kap az akiről bebizonyosodik, hogy könnyű testi sértést követett el.
Természetesen a könnyű testi sértés állt, egy ágyra lökésből és egy karmegfogásból, ahol végül is egy kisebb lila folt, keletkezett. Van e esély hogy ezért komolyabban meghurcolják az illetőt , akitől most per pillanat a munkáját is megvonták, mert bevonták az engedélyét! Felháborít hogy egy rendes becsületes emberből, hogy csinálnak bűnözőt!

Amybaby # 2009.09.10. 12:34

Kedves mindenki!

Az a helyzet hogy feljelentettem a volt kedvesemet mert bántalmazott hosszú ideje. Bár még semmi nem történt azóta (9 éve már egyszer kapott ugyanilyenért 2 év felfüggesztettet) ám ismerősökön keresztül fenyegetőzik emailekkel, amiket egymásnak írogattunk és amiben szerinte terhelő bizonyítéka van hogy én provokáltam őt.
A mailt vagy sms-t figyelembe veszi a bíróság ha bizonyítékként hozza elő?

ObudaFan # 2009.09.10. 13:02

Figyelembe, más kérdés, hogy nehéz lesz bizonyítania, hogy azokat tényleg te küldted.

Amybaby # 2009.09.10. 13:07

Igazából azokban a levelekben bevallja hogy valóban Ő ütött meg és felsorolja bennük, hogy szavakkal és körülményekkel hogyan vezettem őt odáig hogy megüssön (persze nem kértem hogy megüssön de veszekedtünk valóban)
Gondolom ezt akarja bizonyítani csak ez nekem olyan furcsának tűnik, hogy ezt figyelembe veszik, hiszen bár én írtam a levelekre a választ de ilyen alapon bárki írhatta a gépemről - ráadásul maga alatt vágja a fát hiszen bevallja a tettét. (avagy a védekezés van benne, hogy "dehát azért tette mert...")

Minden esetre köszönöm a gyors választ :)

Amybaby # 2009.09.10. 13:10

Bocs mégvalami: csak az üggyel kapcsolatos levelek mérvadóak vagy érdekesek ilyenkor? Úgyértem visszamenőleg hónapokra is előszedhet valamit ha éppen úgy érzi azzal támadhat? És azt figyelembe veszi a bíróság?

Nem ennyire barátságtalan a helyzet, csak egy elmebetegről van szó, úgyhogy próbálok informálódni inkább.

ObudaFan # 2009.09.10. 13:43

Csak az üggyel kapcsolatos levelek.

Amybaby # 2009.09.10. 13:47

Köszönöm Óbudafan :)

ObudaFan # 2009.09.10. 13:57

Nincs mit.

mizo33 # 2009.09.14. 07:13

van egy kisebbségi szomszédunk ,aki veréssel fenyeget minket. Már többször előfordult,hogy este a haverjaival várt a kapuban,de mi messziről meglátva többször is kihívtuk a rendőrséget. A zsaruk csak azt hajtogatják,hogy amég vér nem folyik ők nem tudnak segíteni. Muszáj megvárni hogy szétverjenek???
Nem akarom feláldozni magam,hogy őket csak figyelmeztetésben részesítsék,mert akkor sem fogom tudni bebizonyítani,hogy ők voltak.

ObudaFan # 2009.09.14. 11:52

Ez így zaklatás vétsége, el kell, hogy járjon a rendőrség.

Bianconero # 2009.09.14. 21:55

Sziasztok!

Egy kis jogi segitséget szeretnék kérni.
Az eset röviden: munkáltató próbaidő alatt felmond, én szó nélkül elfogadom (1 köcsög volt), bemegyek elszámolni, ilyen-olyan jogtalan kamuval le akar húzni úúúúúgy, hogy még a nem kevés túlórát ki se fizeti, én nem értek egyet és megtagadom az általa kiszámolt pénz átvételét, mondván h akkor majd más úton fogom megkapni, erre ő nekem esik, dulakodás alakul ki, irodában borul minden.
A nagy döbbenet hatására (meg az eszemre hallgatva) vissza se ütöttem (utólag nagyon bánom)!! Gondoltam majd jól beperelem! Kamera nem látta, 1 kollega csak hallotta az egészet, de kötve hiszem h tanuskodna, féltené a szaros munkahelyét.
Nekem 1 fénykép és orvosi látlelet a sérülésekről a birtokomban.
Elsősorban arra lennék kiváncsi, hogy ilyen esetben nagyságrendileg mekkora összegű kártérítési igénnyel lehet élni a bíróságon??
Nagyon szeretném megszorongatni a keménykedő főnököt, csak hogy tudja már h mit lehet és mi az amit kurvára nem!!!!!!
Hallottam már olyan (jogi) véleményt, h olyan remek a magyar jogrendszer, h közel se biztos h én jönnék ki jól az ügyből! Főleg ha a (fül)tanu nem áll mellém, akkor hiába az orvosi látlelet.
Mondjuk ha ez így van, akkor sincs nagy gond .. akkor jönnek a farkastörvények … de azért mindenképp szeretném legalább a letépett nyaklánc póló, látlelet stb. költségét kifizettetni a köcsöggel!!

Előre is köszi a figyelmet és esetleges segítséget!

ObudaFan # 2009.09.15. 17:04

Bizonyítani neked kell. És nagy kártérítésre ezért ne számíts.

RedWing # 2009.09.15. 18:34

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy bizonyos szituáció jogszerű megoldásához.
Amennyiben szemtanúja vagyok annak, hogy a BKV ellenőrei jogszerűen leszállítanak egy bliccelőt a villamosról, de az egyikük utánamegy és a megállóban elkezdi lökdösni, lefogja, ezt az ember többszöri felszólítására sem fejezi be, sőt, elkezdi fojtogatni, akkor én, mint "kívülálló" akár tettlegességhez folyamodva megvédhetem/segíthetek neki?
Illetve változtat-e a helyzeten, hogy az ellenőr viseli-e (BKV szabályzat szerint kötelező intézkedés közben jól látható helyen elhelyezni) a karszalagját és a fényképes igazolványát vagy sem. Hangsúlyozni szeretném, hogy a bliccelő semmi olyat nem tett, amivel kiválthatott volna ilyen reakciót!
Előre is köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2009.09.15. 19:20

A szükségesség és arányosság keretei között igen.