Gyöngyöspatán őrizetbe vettek ügye.


xdri # 2011.04.25. 15:43

Kaméleon lát.
A társadalmi problémák megoldása nem a félelemkeltés és nem az erőszak.
Nem egyenruha kell, nem masírozás, nem kiképzés nem a rendőrség feladatainak átvétele hanem demokratikus társadalompolitika

hunfrakk # 2011.04.25. 16:05

és ha az az 50 fő nem magyar polgárőr lenne,
hanem vegyes nemzetiségű állami rendőr
akkor már helyénvaló lenne a felállás?

demokratikus társadalompolitikát a budai biztonságos villákból szoktak kérni a művelt polgárok, nem a nyomornegyed mellől

hunfrakk # 2011.04.25. 16:14

társadalmi szintű, univerzális megoldáshoz évek kellenek,
a fejekben, lelkekben kell rendet tenni,
gondolkodásmódot megváltoztatni,
munkára rávezetni

és addig mi lesz?

valahogy csak meg kell védeni a bántalmazottakat

A_Mester_Sikolya # 2011.04.25. 16:20

és a "feltételezetten" erőszakra irányuló szervezet, vagy megmozdulás ellen az erőszakszervezet (vegyük itt a rendőrséget) bevetését helyeselni kellene, ha az voltaképp jogtalan? erőszakkal a "talán majd megtörténik" erőszak ellen? tiltással, büntetéssel, ami nem sziklaszilárdan megalapozott? mert az is erőszak, csak másmilyen formában. hogy lehet az, hogy sokan a demokráciára hivatkozva, a demokrácia védelmében akarnak korlátozni másokat (akik szintén a demokrácia zászlaja alatt teszik azt, amit tesznek)? hogy beszélhetünk arról, ha ezt meg akarjuk tiltani másoknak? mindenki a saját kis "demokráciáját" félti, ami voltaképp nem más, mint egy máz, ami alatt ott rohad az önzőség és nyereségvágy, a nekik nem tetsző gondolatok, vélemények hordozóinak elnyomása. és most megint kiemelném: ez mindegyik oldalra jellemző, nem csak az egyikre. kompromisszumra lenne szükség, de az nem fog úgy menni, hogy elnyomunk egy kisebb-nagyobb, bármely, a társadalomra nem közvetlenül veszélyes réteget, feljelentgetjük és "majd mi megtanítjuk neki a leckét/átformáljuk a szánk íze szerint", mert akkor itt nem beszélhetünk demokráciáról, csak egy réteg kívánalmainak előtérbe helyezéséről.

Dr.Attika # 2011.04.25. 17:24

Ez a topic nem moralizálás miatt indíttatott általam, hanem jogkérdésben.
Lám az Egri Városi Bíróság jogszerű döntést hozott. A sajtó hiradások vádlottakat írnak, de ők nem vádlottak-szabs.tv.- hanem eljárás alá vont személyek. Nem felmentették őket, hanem megszüntették az eljárást. Ez megint szabs.tv. szerinti fogalom.

Ez az átgondolatlan pénteki őrizetbe vétel cca. 2 millió forintba került az adófizetőknek.

kovacsz # 2011.04.25. 19:15
  • még az esetleges kártérítések miatt kifizetett összegek...
ObudaFan # 2011.04.25. 20:49

A bíróság valóban jogszerű döntést hozott, de azért sok sikert az új szabálysértési tényállásnak, még ha vannak is kételyeim, hogy a gyakorlatban működőképes lesz-e.