Külföldre utazás bevont útlevéllel?


g.foyle # 2011.08.09. 15:35

Sziasztok!

A problémám a következő: olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, amit a törvény 5 évnél hosszabb szabadságvesztéssel büntet. Az ügy jelenleg ott tart, hogy a nyomozást lezárták, és még a nyári ítélkezési szünet előtt megkaptam az ügyészségtől a vádemelési javaslatot. Jelenleg arra várok, hogy a bíróság elfogadja-e az ügyész által kért büntetést. Szóval ha jól sejtem, akkor most vádemelés előtt vagyok.
Az ügy elején a nyomozó hatóság természetesen értesítette az Útlevél Hatóságot, és akkor a házkutatás során le is foglalták az útlevelemet.
Viszont szeretnék (és muszáj is lenne) külföldre mennem, hogy ott dolgozhassak. Olvastam, hogy van rá mód, hogy "különös, méltánylást igénylő okból" mégis elhagyhassam az országot meghatározott időre, ha ezt kérelmezem.
A kérdésem tehát az, hogy a külföldi munkavállalás ilyen különösen indokolt ok lehet-e? Azt könnyen tudnám bizonyítani, hogy nagy szükségem lenne egy jól fizető állásra, mert banki hiteleim vannak. Ezenkívűl az ügyész által kért mellékbüntetés abból állna, hogy térítsem meg az összes keletkező bűnügyi költséget, ami a szakértők miatt elég magasra rúg már..
Majd elfelejtettem...Anglia lenne a célállomás, ez talán fontos lehet.
Szóval van rá mód, és hogy kell intézni hogy ilyen indokkal külföldre utazzam?

Előre is köszönöm a segítséget!