Zsarolás, fenyegetés


ObudaFan # 2011.10.09. 20:12

Ne adjon egy fillért sem. Az önbíráskodás ugyanis közvádas bűncselekmény, így a feljelentést nem is lehet visszavonni.

angel09 # 2011.10.09. 20:05

Sziasztok!

Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy édesapám és az exe szakítottak egy éve. Az ex elég sok pénzzel tartozik. Egyszer apukám elment hozzá és a saját jogos tulajdonú tv-jét el akarta hozni. Illetve el is hozta...majd az ex elment és feljelentette...később kiderült,hogy bizonyos összegért visszamondja a feljelentését. Magyarul elkezdte zsarolni édesapám nem szeretne rendőrségre járni, sem bíróságra és mivel egy barátja is elkísérte a tv-ért neki sem akar bonyodalmat. Ezért adott neki pénzt, természetesen mondanom sem kell,hogy nem vonta vissza a feljelentést és még többet követel...mit tegyen apukám? Már aludni sem tud szegény mert ördögi körnek érzi!! Segítsetek kérlek! KÖSZÖNÖM

edina33 # 2011.10.04. 15:17

Ha engem többször interneten arra utalo szavakat használt hogy bajom eshet majd megvádolt egy bümcselekménnyel és megfenyegetett hogy feljelent és személyessen is nem sokára találkozunk ez jó pár trágár szó kiséretébe ami nekem megvan beszélgetésbe (írásba).
Ez annak minősül?
Elég ez a fajta bizonyíték?

hunfrakk # 2011.10.04. 15:12

súlyos hátrány kilátásba helyezése,
mely alkalmas arra,
hogy a a megfenyegetettben komoly félelmet keltsen

edina33 # 2011.10.04. 13:55

Mi minősül fenyegetésnek?

Gabicsek # 2011.10.03. 18:54

Biztos ez történt, telefont lehallgatni csak bírói engedéllyel lehet.
A telefonos ügyfélszolgálaton biztos egy zseni ült.

brutális katicabogár (törölt felhasználó) # 2011.10.03. 18:35

Kedves kérdező!

Gabicseknek igaza van, teljesen kizárt, amit a téged fenyegető személy állít, sőt, az is, amit az ügyfélszolgálat állít. A telefonszolgáltató nem rögzíthet semmilyen beszélgetést, viszont az előfordulhat, hogy akivel beszélgetsz, az rögzíti a telefonjával a beszélgetést. Nem lehet, hogy ez történt?

13243546 # 2011.10.03. 10:36

Ne haragudj Gabicsek, de lent leírtam, hogy miről van szó. Bővebb információval nem szolgálhatok, mert szerintem nem egy fórumon kell kitálalnom az életemről...ezt maximum csak az ügyvédemnek. Itt csak körülbelül megtudom mit tehetek és hogyan tovább...

13243546 # 2011.10.03. 10:32

Mindegy, hogy melyik szolgáltatóról van szó, mert azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy az összes beszélgetés, amit telefonban beszélnek lemegy egy szűrőn, amit a terrorelhárítás is figyel, meg a rendőrség is kikérheti, ha olyan dologról van szó, de hát nincs olyan dologról szó, csak egyszerű magánbeszélgetés. Fogalmam sincs milyen úton-módon szerezte meg. Engem felháborít ez az egész, mint minden más embert, aki a helyemben lenne.

Gabicsek # 2011.10.01. 18:16

Ajaj! Milyen beszélgetéseket adhat ki vajon a rendőrségnek Vodafone??? El vagy tévedve. Mivel ilyen nem létezik, hogy a szolgáltató tárolja a beszélgetéseket, ennél fogva a rendőrség sem adhat ki ilyen anyagot, mivel nincs. Mi lenne, ha nem kérdezgetnél, hanem leírnád pontosan, hogy mi történt szerinted?

hunfrakk # 2011.10.01. 11:04

egyértelműen jogellenes a tett
rendőrség csak úgy vkinek nem ad ki anyagot

a rendőrség képviselőjének bűncselekménye:

Magántitok megsértése

177. § (1) Aki a foglalkozásánál vagy közmegbízatásánál fogva tudomására jutott magántitkot alapos ok nélkül felfedi, vétséget követ el, és pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés egy évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény jelentős érdeksérelmet okoz.

ismerősöd által elkövetett bűncselekmény:

Zaklatás

176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki félelemkeltés céljából

  1. mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy
  2. annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Aki a zaklatást

  1. házastársa, volt házastársa, bejegyzett élettársa, volt bejegyzett élettársa, élettársa, vagy volt élettársa,
  2. nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy

sérelmére követi el, az (1) bekezdésben meghatározott esetben két évig terjedő szabadságvesztéssel, a (2) bekezdésben meghatározott esetben bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

13243546 # 2011.09.30. 14:12

Meg szeretném kérdezni, hogy az engedélyem nélkül valaki tárolhat telefonbeszélgetéseket, amiket állítólag a rendőrség kért ki a Vodafonetól? Ezt csak úgy odaadják az egyik félnek, aki beszél a felvételeken is? És az én engedélyem nélkül tárolja valahol, ilyet lehet? És utána azzal zsarol, hogy be fog égetni ezekkel a telefonbeszélgetésekkel, amiken egyébként kizárólag magánjellegű információk vannak? Ez ellen lehet valamit tenni? Azt mondta ez a személy, hogy ha megszakítom vele a kapcsolatot akkor nagyon csúnyán elbánik velem..és ezeket a beszélgetéseket is felhasználja, amin ismétlem semmilyen rossz dolog nincsen, csak az én személyem szenvedne sérelmet.