Rongálás


Stage # 2017.05.30. 16:03

Egy beadvány kapcsán nem írásban reagált, -ami panaszolható stb..- hanem telefonon felhívott, és tájékoztatott. A tárgyaláson is szóban söprögette le az indítványaimat, és semmi azzal kapcsolatos nem került leírásra. Ő egy ilyen bíró. Egyébként ez nem egy polgári jogos ügy volt, hanem egy büntető ügy, és nem felperes voltam hanem sértett magánfél.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 15:54

Tisztelt Stage!

Szóval azt állítod, hogy a az ügyedben eljáró bíró felhívott telefonon és közölte veled, hogy mit kell tenned !

Én elhiszem neked !

Kíváncsi lennék pár jogot végzett és praktizáló ügyvédnek a véleményére is, milyen gyakorlat az és mi engedi meg a bírónak, hogy a felperest felhívja az ügyében.

Biztos van llyen jogszabály, de nem találom.-)

Stage # 2017.05.30. 15:30

Felhívott. Igen. Mi nem egyértelmű?
Amitől tartok, azt a kresz tv. 41. § (2) c) e-szerint, tilos várakozni ott, ahol a jármű az útmenti ingatlanra való behajtást vagy az onnan történő kihajtást - az ingatlannal rendelkezni jogosult hozzájárulása nélkül - akadályozza;

Kérdés, hogy a jogszabály szerint út menti ingatlannak minősül -e egy olyan garázs sor, ami nem közvetlenül az utcáról nyílik. Az utcáról lehet behajtani egy garázs sorra, ahol számos más garázs is található, majd annak el kell menni a végébe és ott a szóban forgó kiadott garázs. Azt kéne tudni, jogi tanácsot kérnék ha lehet, hogy szabálysértés-e a garázs előtt várakozni.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 15:25

Felhívott ? Telefonon ?
Ne haragudj, nem egyértelmű...

Stage # 2017.05.30. 15:15

A bíró tegnap felhívott, egy korábbi beadványom kapcsán. (kértem jegyzőkönyvet a tárgyalásról) ezt nem adja ki, viszont tájékoztatott, hogy ha akarom, megindíthatom a végrehajtást a debil ellen. Én ezt már magmtól korábban megtettem. Elmondtam a bírónak, hogy sem én, sem a rendőrség nem tudunk rá féket tenni. Arra senki sem kényszeríthet, hogy béreljek garázst három gépkocsinak, aminek havi szinten magasabb mint 100.000 ft költsége lenne. Valami olyan válasz kell erre, ami viszonylag társadalmilag elfogadható. Az összeverése, az ő tulajdonának megrongálása szerintem nem az. A bíró azt mondta nekem, hogy nem tud ezzel mit csinálni (bübtető bíró) atz mondta hogy ennek előbb vagy utóbb börtön is lehet a következménye, de! tudja Ő is jól, hogy csak akkor, ha van szemtanú vagy kamera felvétel.

Vadsuhanc # 2017.05.30. 14:51

Tisztelt Stage!

Visszaolvastam pár bejegyzésedet. A bírók s ügyvédek mit mondanak? Ne haragudj meg, de az előzményeket elolvasva ez meghaladja a fórum kereteit,mert nem egy ügyről van szó, hanem összefüggő évek óta tartó konfliktusról ugye ?

Ha nincs igazam bocsánatot kérek tőled és hozzászólásom tekintsd tárgytalannak!

Stage # 2017.05.30. 13:46

Mielőtt még valaki azt gondolná, nem kértem végrehajtást az ítéletben szereplő csekélyke összegre, jelezem hogy megtörtént, de nincsen semmi a nevén. Minden a szülei nevére van írva. Esély nincs a behajtásra.

Stage # 2017.05.30. 13:45

Kedves fórumozók.

Van egy szellemileg visszamaradott szomszédom, aki megrongálta három autómat. A rongálások rövid szüntetekkel folyamatosak. Egy jogerős ítélet ellenére sem fizeti ki a nekem megítélt kártérítést. Van egy bérbe adott garázsa, és arra gondoltam, hogy visszavágok, és a garázs elé állok a megrongált autóval. A garázs magán területen van. Ha feljelent, mit kaphatok ezért? Sajnos csak trükközve fogom tudni elérni, hogy fizessen, vagy legalább Ő is bosszankodjon kicsit. Ugyan akkor elkerülném az önbíráskodás, zsarolás, vagy kényszerítés büntettét. Illetve persze a szabálysértés elkövetését is. A birtok védelemhez szerintem túl buta.

Öreg Tölgy # 2017.02.22. 18:15

Hát igen, ez lehetséges, de akkor meg azt hiszem, a biztosító perelhetné. Én ebben inkább nem nyilvánítanék véleményt, mert polgári jogi ismereteim jó része még egyetemista koromból származik, és mára az új Ptk. hatályba lépése miatt az is nagyrészt jogtörténelemmé vált.

Öreg Tölgy # 2017.02.20. 19:40

Nem gyakoroltak nagy kegyet, ha akarták volna, akkor sem lehetett volna ez rendőrségi ügy.

Öreg Tölgy # 2017.02.20. 05:10

Ebben az esetben fel sem merülhet sem szabálysértés, sem bűncselekmény, maximum polgári úton követelhetnek kártérítést (de a kár összegét is nekik kell bizonyítani)..

Öreg Tölgy # 2017.02.19. 19:05

Na de hogyan döntötte fel, kedves Ata777?

Egyáltalán nem mindegy, hogy pl. az áruk között keresgélve véletlenül nekihátrált, vagy valamin feldühödött és két kézzel nekiugrott (most direkt két szélsőséges esetet írtam).

Vadsuhanc # 2017.02.19. 19:00

Ata777

Szerintem a leírtak alapján kár aggódnod, hogy ebből büntetőeljárás lesz. Szerintem nem lesz.

A kártérítés más dolog, de szerintem akkor majd írj újra.

Nyugi.

Öreg Tölgy # 2017.02.19. 18:07

Amennyiben valóban nem szándékos volt, akkor nem is tudnának belőle rendőrségi ügyet csinálni. Csak hát persze az nem megy, hogy - Vadsuuhanc példájánál maradva - mondjuk összerugdosom az automatát, aztán azt mondom, hogy nem akartam.

Ezért valóban kellene egy rövid tényleírás.

Vadsuhanc # 2017.02.19. 17:44

Ata777

Kicsit konkrétabban nem lehetne leírni ?

Pld. Kér összege, milyen módon stb ? ( összerugdostad a kv automatát :-))) bár ez szándékos...

Vagy a könyököddel lesodortál egy üveg unicumot.....

Nem mindegy.....

Jegyzőkönyvet vettek fel ?

TCsabi # 2016.05.05. 13:29

Tisztelt Szakértők!

tanácsukat kérném, milyen lépést lehet a rendőrségi nyomozás érdekében tenni, ha folyamatos szinte napi szintű rongálást, magánlaksértés, fenyegetést szenvedek el a szomszédomtól, melyekre vonatkozóan folyamatosan teszem a feljelentéseket, de éppen erre hivatkozva a rendőrség – mivel folyamatosan újabb és újabb feljelentéseket teszek - a rendőrség „nem tudja lezárni a nyomozást”.
Több mint fél éve semmilyen határozat, végzés nem született a rendőrség részéről, holott napi szinten történik újabb szabálysértés, bűncselekmény (telekre bezárás, épületbe erőszakkal behatolási kísérletek, ajtó lehegesztése, poroltó tűzoltó készülékkel történő lövöldözés, testi fenyegetés) tanúkkal és videófelvételekkel igazoltan folyamatosan bejelentve.
A rendőrség ahelyett, hogy „szakaszokra bontaná” az ügyet és elítélné az elkövetőt ezzel elébemenve az elkövető további szabálysértési és bűncselekmények elkövetésének, ehelyett nem hivatalosan arra „kérnek” ne tegyek újabb feljelentéseket mert nem tudják lezárni a nyomozást…

Több törvényben olvastam, hogy az egyes hatóságoknak úgy kell lefolytatniuk az eljárásokat / nyomozásokat / végrehajtásokat, hogy az költséghatékony és hatásos legyen. A rendőrségi eljárásokra nem tudom, hogy vonatkozik-e ilye jogszabály, mert pont az ellenkezőjét csinálják.

Elnézést, hogy hosszú voltam, az volna tehát a kérdésem, hogy rá lehet-e kényszeríteni valahogy a rendőrhatóságot, hogy tegyen pontot a fél évvel ezelőtti esetekre, zárja le, hozzon határozatot róla és ne húzza a dolgot a végtelenségbe azért, hogy mert mindig újabb feljelentéseket vagyok kénytelen tenni.

Előre is köszönöm,
Csaba

ReSimon # 2016.04.24. 09:07

Köszönöm szépen!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.24. 08:03

Írásban kérje nagyanyád a birtokvédelmet, akkor nem tudják elhárítani csak úgy.

ReSimon # 2016.04.23. 16:03

Üdv.

Az alábbi problémámmal kapcsolatban szeretném szíves segítségüket kérni.A nagymamám aki egy 74 éves idős asszony egyedül él egy kis településen,magánházában.A szomszédja aki egy középkorú,jó fizikai állapottal megáldott férfi a faltól 50 cm-re kiépített egy öntözőrendszert ami időszakosan a fal felé fordul és így a szinte állandóan üzemelő locsolóberendezés teljesen eláztatja a falat.A férfi szóbeli kérésre sem volt hajlandó a berendezést átállítani sőt szóbeli kijelentést tett miszerint:"átmegyek és jól beverem az orrod",kijelentése tanúk jelenlétében zajlott.Kérdésem a felé irányulna,hogy ezzel kapcsolatban milyen jogi intézkedéseket érdemes tenni mind a rongálásra és a fenyegetéssel kapcsolatban.
U.i:Az önkormányzat felé történt bejelentésre,elég konfliktus kerülő választ kaptam,miszerint majd egyszer kimennek vele beszélni
Válaszaikat előre is köszönöm.
Tisztelttel:R.Simon

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.11. 17:41

Neki kell kérnie a közvetítői eljárást.

KosurnyikovAdam # 2016.04.11. 17:00

Felvettem vele a kapcsolatot, azóta válaszolt is. Elismerte a károkozást, és szeretne kártalanítani. Innentől mi a teendő? Keressek ügyvédet a közvetítői eljáráshoz? Vagy meg lehet még oldani valahogy enélkül is (kifizet, visszavonom a feljelentést, stb)?

ObudaFan # 2016.04.11. 07:29

A kapcsolatfelvételnek van értelme. A kár megtérítésével viszont ki kellene várni a közvetítői eljárást.

KosurnyikovAdam # 2016.04.10. 15:57

Köszönöm gyors válaszát! Amennyiben megvan az illető elérhetősége, úgy van értelme felvennem vele a kapcsolatot? Vagy mindenképpen célszerű megvárni ezt a formális eljárást?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.10. 14:58

Nem csak enyhítő, akár büntethetőséget megszüntető körülmény is lehet, ha közvetítői eljárásban megegyeznek a kár megtérítésében - és ki is fizeti.

KosurnyikovAdam # 2016.04.10. 12:27

És mit gondol, mire számíthatok ezügyben? Hónapokig tartó bírósági eljárás, majd talán kártérítés? Enyhítő körülmény lehet a gyanúsított számára, ha minél előbb törekszik a kárrendezésre?