hogy mik vannak... nudizmus

régebbi elöl     lezárt téma

AlexKirályfi # 2012.07.25. 06:33

Ütközik valamilyen Btk vagy szabs §-ba, ha valaki

1, elhagyottabb dunaparton, bányatónál stb ruhátlanul fürdik?

2, ruhátlan kirándulásokat tesznek tök sima turistautakon?

Tegnap 7 évre ítéltek egy skót manust, mert ő azt vallja, hogy márpedig úgy akar élni, ahogy isten a világra hozta, és lényeg, hogy nem hajlandó ruhát venni magára. Na innen ugrott be az egész történet.

Ugyanis Magyarországon is van olyan, hogy

1, nudistastrandok abszolút nincsenek elkerítve, legjobb példának mondom a győri partot, ahol mindössze egy fa jelzi, hogy hol a határ a ruhás és a nudista között, de amúgy tök simán átjárkál egyik banda a másikhoz, és ott valamiért ezt így megszokták.
Tudnék még másokat is mondani, de mindegy, lényeg, hogy tehát van ilyen úgymond "vegyes" és nyitott strand. (külföldön persze ez nem probléma, mert ott már sok éve is tapasztaltuk, hogy vegyesen működik sok strand, de azért nálunk ez nem annyira bevett szokás sztem ...)

2, Magyar nudista egyesület itt nálunk is olyat hirdet, hogy meztelen kirándulásokat szerveznek ahogy mondtam, teljesen átlagos turista útvonalakon. Ezen kívül van nekik nudista evezős túrájuk és stb stb, azaz ők se elkerített területen vannak csak ruhátlanul.

Ők azon az állásponton vannak, hogy ez nem bcs, mivel a sima meztelenség nem irányul a nemi vágy felkeltésére, és nem is a nemi vágy kielégítését szolgálja, és így semmibe nem ütközik, ha így kirándulnak vagy így fürdenek (hangsúlyozom, nem kifejezetten kijelölt nudista strandon!).

Na ez hogy is van akkor? Tényleg ennyire lazán van a szabályozás, és önmagában a ruhátlanság Magyarországon nem minősül se bcs-nek se szabs-nek?