Kálmán Olgát helyre teszi Zamecsnik kolléga


Sherlock # 2013.08.20. 20:26

Az még '91-ben történt, ha Béla évfolyamtársa volt, akkor jó tíz évvel később kezdte.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.08.21. 07:08

Jaj Efi! Kár, hogy megszólítottál, most szűrhetem a hülyeségeidet.

Ezzel csak az a baj, hogy felmentést utcaseprő végzettséggel is lehet kérni, nem kell ehhez ügyvédnek lenni. Ha meg elkezdi szakszerűen indokolgatni,

Azt tudod úgye, hogy védőként csak ügyvéd, vagy EK jogász járhat el. Számos esetben kötelező az ügyvédi részvétel, én ezért inkább úgy mondanám, hogy szűk azon esetek száma, ahol a terhelt nem kér ügyvédi kirendelést és nem is kötelező az ügyvédi részvétel. Ha ilyen esetekre gondoltál, hogy a terhelt maga kéri felmentését, akkor igen, így utcaseprő is lehet, akkor viszont az nem áll meg, hogy elkezdené szakszerűen indokolgatni.

Az ügyvédek nem állhatnak munkaviszonyban, így ha ügyvéd kéri védence felmentését, akkor az ügyvédnek el kell döntenie, hogy ügyvéd akar maradni, vagy inkább utcaseprő. Egyébként az ügyvédnek joga elfogultnak lennie és a végsőkig védenie ügyfelét. Nem kell igazságot szolgáltatnia, nem kell ügyfelét belátásra bírnia.

Hmm. Egy fellebbezés csak akkor lehetne előre megírva, ha már előre kézhez kapta volna az ügyvéd az ítéletet. Arra pedig nincs egyetlen ügyvédnek sem energiája, hogy minimum 3 féle fellebbezést írjon előre, hogy eshetőlegesen kéznél lehessen ítélethirdetéskor a fellebbezése.

Kár is elsőfokon bohóckodni, úgyis jön a 2.kör.

Ha nem lenne elsőfok, akkor mi értelme lenne a másodfoknak.

Ha ennyire nem hiszel a jogszolgáltatásban, ha képes vagy egy nyilvános fórumon ekkora marhaságokkal etetned a tömeget, akkor miért nem teszel az ellen, amivel nem értesz egyet.
Írj kérelmeket, adj be törvényjavaslatokat, írj könyvet, szólítsd meg azokat, akik tehetnek az ügyedben valamit. A demagóg, valótlan állításaidat meg hagyd meg szűk körben.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2013.08.21. 07:13

Egyjogász

Egervári Sándortól meg csak olyan riporter kérdezhet, aki játszott legalább 20 válogatott focimeccsen, egy építészmérnöktől meg csak olyan riporter, aki legalább tíz házat tervezett....

Bár nem árt, ha egy riporter felkészül a vendégéből, és az sem árt, ha valamicskét ért a témához, de jelen esetben a riporter egyetlen egy dologra fókuszált, hogy ebből az ügyből mekkora port verhetne.
Hiába magyarázták el neki, hogy a jogszolgáltatás nem a jövőre nézve büntet, és az el nem követett bűncselekmény nem bűntethető. A riporter egyszerűen nem tudta túltenni magát a kapott információkon és nem tudott olyan további kérdéseket feltenni, ami tovább vihette volna az érdeklődést. Megrekedt. Ennyi.

Dr.Attika # 2013.08.21. 09:22

Sherlock! A pécsi jogi egyetemen lehetett Béla évfolyamtársa, nem a szegedin.

Sherlock # 2013.08.21. 09:33

Nem állítottam mást.