Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


reintegrációs őrizet

Pet 44 # e-mail 2018.02.22. 16:01

Lora29 Minél előbb, el kell küldeni, a munka iránti kérelmet a bv . bírónak . Általában kettő hét mire válaszolnak .

Lora29 # e-mail 2018.02.22. 13:37

Tegnap derült ki, hogy jövő hét kedden lesz a tárgyalás, így szerintem csak akkor lenne esély arra, hogy a kezébe is kapja a munka papírokat, ha ma fel tudnám adni a postán (Budapestről), holnap félek, már késő lenne.
Viszont a papírokat nem én intéztem, a nagybátyjánál vannak és ő egy elég elfoglalt ember, így attól tartok, már nem tudom beküldeni őket.
Viszont, ha már itthon lesz barátom, akkor hogy működik ez az egész? Rögtön benyújthatja a munka szándéknyilatkozatot? Mennyi időt vesz kb. igénybe az elbírálás, mire lehet számítani? Jó lenne, ha minél hamarabb dolgozhatna, ezért is küldtük be a papírokat és nem számítottunk arra, hogy ott bent elkeveredik :(

Csaba70 # e-mail 2018.02.22. 09:29

Tisztelt Amanda!

Az egyforma itéleteket úgy értettem, hogy az összes itélete, vagy fegyház, mert ebben az esetben is adható a reintegrációs őrizet, Vagy az összes itélete börtön fokozat, vagy fogház fokozat! És nem úgy hogy különbözőek a fokozatok, mert abban az esetben meg kell várni, hogy a legalacsonyabb fokozat maradjon!

Csaba70 # e-mail 2018.02.22. 08:43

Lora 29!

Azt javaslom mindenkinek aki reintegrációs őrizetet kér hogy a munka ajánlási papírokat küldjék be tartaléknak a párjuknak. Amikor a Bv bíró elé megy, adja oda személyesen a Bv bírónak. Valóban, ez nem befolyásolja a döntést, esetleg nem engedi naponta a Bv bíró a megadott lakásból az eltávozást. Később kérhető a módosítás!
Azt tapasztalom, mivel a Bv bírók a munkahelyel kapcsolatban elég gyakran engedélyezik az eltávozást a lakásokból, a Bv intézetek úgymond ("nem szándékosan, ilyet ugye nem feltételezek")hiányosan küldik meg a Bv bíróknak az okmányokat, elvesznek menet közben....... (Nagy ez az Ország na és a posta, amihez ugye semmi köze nincs a Bv intézeteknek, mert nem a postán keresztül mennek a papírok.)

Csaba70 # e-mail 2018.02.22. 08:33

TISZTELT AMANDA!
A reintegrációval kapcsolatban azt tudom önnek mondani, hogy a reintegrációs őrizet akkor adható ( "és nem jár mint ahogyan sokan hiszik") ha NINCSEN VÉGREHAJTÁSRA VÁRÓ ITÉLETE!!! Tehát a párjának lennie kell foganatba vételi papírjának, amit a BV ad neki. Ha az az itéletből , amit jelenleg ül adható a reintegráció, de végrehajtásra váró itélete van, már nem adja meg a BV bíró!! Sehol sem az országban! Ez év július elsejétől várható módosítás! Ha csak egy nap is van mint végrehajtásra váró itélet, már nem adható a reintegrációs őrizet! Ha folyamatba lévő itélete van az nem számit, de ebben az esetben a folyamatban lévő ügy bírájától, vagy amelyik szakaszban tart az ügy véleményt kér a BV bíró. Ha akadályát nem képezi (engedélyezi a folyamatban lévő ügy bírája) adható a reintegrációs őrizet! Sajnos ma magyarországon nagyon hiányos, és rosszul értelmezettek a törvények a BV bírók által! Ha az itéletei úgy következnek Fegyház fokozat, börtön fokozat, fogház fokozat, akkor értelemszerűen a legszigorúbb ítéletét kezdik vele tölteni, és igy tovább. AJÁNLOM HA EGYFORMÁK AZ ÍTÉLETEI, ÍRJON AZ ADOTT INTÉZMÉNY NYÍLVÁNTARTÁSÁNAK (KIZÁRÓLAG KÉRELMI LAPON) HOGY AZ ÍTÉLETEIT A LEGKISEBB ITÉLETEKKEL KEZDJE TÖLTENI!! Általában elfogadják, de meg kell indokolni. Ha elutasítják akkor a BV ügyészen keresztül kell intézkedni!

Remélem segítettem.

Lora29 # e-mail 2018.02.20. 19:14

Köszönöm a választ!
Hát ezt nagyon furcsállom, vendéglátós munkáról van szó amúgy, de nem napi 10 órát próbáltunk meg kérni, hanem normális munkaidőt. Remélem, hogy hazaengedik és akkor beadjuk újra a papírokat!

Pet 44 # e-mail 2018.02.20. 18:40

Lora29

Sajnos rendszeresen eltűnik, a Fehérvári bv. bírónál a munkahelyi szándék nyilatkozat . Azt mondja, hogy hozzá el sem jut . Úgy gondolom, bizonyos munka hellyel kapcsolatos kérelmekben, nem akar dönteni . Egyébként a a munkahely, nem feltétel a reintegrációs őrizetbe helyezéshez . Nem fog hátrányos helyzetbe kerülni, ez miatt nem kell aggódni . Ha már otthon lesz újból be kell adni .

Lora29 # e-mail 2018.02.20. 12:27

Tisztelt fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni egy konkrét ügyben.

Barátom Székesfehérváron van, az ügyvédje kérvényezte a reintegrációt kb másfél hónappal ezelőtt. Minden rendben zajlik, már meg volt a környezettanulmány, jelenleg a végső döntésre várunk. Barátom azt mondja, hogy szerinte már ezen a héten meg fogják hozni a döntést, beszélt az ottani pártfogóval, aki azt mondta, minden papírja rendben van, viszont a munka papírjait nem kapták meg (pedig elvileg beküldtük). Így már mindenképp a munka papírok nélkül fognak döntést hozni.
Az lenne a kérdésem, hogy az, hogy így végül valahol elkeveredtek a munka papírja, tehát e nélkül döntenek, ez mennyire csökkenti az esélyét annak, hogy hazajöhessen?
A magaviseletével nagyon meg vannak elégedve, 8 dícsérete van, dolgozik bent, jól viselkedik, a környezettanulmány során is dicsérték őt, szeretik őt ott bent és javasolják reintegrációra, szóval elvileg semmi nem utal arra, hogy ne jöhessen haza, mégis most kicsit megijedtem.
Másik kérdésem az lenne, hogy valaki tudja-e, hogy a Székesfehérvári Intézetben a hét melyik napján szokott jönni a bíró, hogy döntsön az ilyen ügyekben?

Előre is köszönöm a választ!

Amanda12 # e-mail 2018.02.19. 09:57

nagyon megkoszonem ha esteleg tud valaki segiteni parom 9 honapja van elotte volt 3 honap labilincses ido szaka kolulfoldon igy 12 honap ment le neki
na most o kapot 18 honap borton bintetest es volt neki egy felfugesztese 4 honap amitt szinten vissza kapot ezen kivul van neki 10 nap foghaza is .
szeretnenk reintegraciot kerni csak azt nem tudjuk ez ugyben hogyan mert az osszbuntetest el utasitottak esetleg ha foghazasitja magat van megoldas vagy igyis van remeny .Valaszokat elore is kosszonom.

Csaba70 # e-mail 2018.02.16. 19:25

Tisztelt Fórumozók, a reintegrációs őrizettel kapcsolatban ha van kérdésetek, nyugodtan kérdezzetek.Bármit.Ha tudok szívesen segitek elég sokat tudok a folyamatról.

ObudaFan # e-mail 2018.02.13. 07:02

Nem árt, ha telefonáltok.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

serry25 # e-mail 2018.02.13. 05:27

Köszönöm a vàlászt .
Tegnap jött neki a bevonulo papir màrcius 6.àra a 16 nap miatt.de èn nem èrtem.ö màr bent van 2.honapja tölti a 2 ès fèl èves büntetèsét.ilyenkor mi a tehendö ?? Àt fogjàk szàllitani ?? Vagy ők ezt nem tudjàk hogy bent van???van nekünk kell telefonàlni.
Elöre is köszönöm

ObudaFan # e-mail 2018.02.12. 22:33

Más szabadságvesztés nem lehet. De a közérdekű munka az nem szabadságvesztés, akkor sem, ha átváltoztatják.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

serry25 # e-mail 2018.02.12. 17:17

Köszönöm a vàlaszt Obudafan.
De akkor mièrt azt irjàk sok oldalra hogy csak az kaphat reintregràciot akinek nincs màs jogerős itêlete ?!!vagy a mi esetünkben azèrt mert nekünk csak kőzérdekű munka miatt van a 16 nap jogerős foghàz büntetèsűnk??

Eleonóra24 # e-mail 2018.02.11. 13:58

Köszönöm a rengeteg segítséget mindenkitől, aki válaszolt a kérdéseimre, nagy örömömre sikerült, elfogadták a rö-t, jövő héten mehetünk érte! Mégegyszer köszönök mindent!

ObudaFan # e-mail 2018.02.07. 15:10

Letty1214

A feltételes megkezdése előtt 10 hónnappal kezdhető meg és a kérelmet 1-2 hónappal előtte érdemes beadni.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

ObudaFan # e-mail 2018.02.07. 15:06

serry25

Nincs kizárva a reintegrációból.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

serry25 # e-mail 2018.02.04. 17:57

Tisztelt ügyvèdek.
Páromnak 2 es fel ev borton buntetese es egy kozerdeku munka el nem vegzese miatt 16 nap foghaz buntetese van most 1 honapja tolti a 2 es fel evest ebbol 10 honap a kedvezmeny .ö megkaphassa a reintregraciot???nem gond hogy van neki 16 nap plusz itelete?vagy mit lehet ilyenkor tenni hogy megkapja a reintregraciot ??
Koszonom a valaszokat..

Letty1214 # e-mail 2018.02.03. 20:14

Üdv!
Ismerősöm 3év 6hónap börtönbüntetést kapott, melyet 2017.12.27.-én el is kezdett letölteni, feltételesen szabadulhat 2019.06.26.-án. Az lenne a kérdésem,hogy a 10hónap RÖ mikortól kérvényezhető?

Eleonóra24 # e-mail 2018.02.02. 19:21

páromat 01.11-én szállították bv bíró elé majd közölték hogy 29-től esedékes a rö tárgyalása, így arra számítottunk hogy akkor 31-én szerdán tárgyalják, hétfőn szállítják és 9-én pénteken lehet menni érte, viszont 31-én nem vitték bíró elé, így ha legközelebbi lehetőségnél elviszik, 02.16-án mehetünk érte. lehet esetleg tudni miért szállítják először korán aztán miért nem, mikortól esedékes, vagy mire lehet számítani?

Dr.Attika # e-mail 2018.02.02. 08:56

Tisztelt kova64!
Az előzetesben töltött idő beleszámít a 6 hónapba.Úgyhogy hamarosan szabadulhat.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

kova64 # e-mail 2018.02.01. 20:38

Tisztelt Dr.Attika!

Egy kérdésem lenne a reintegrációs őrizettel kapcsolatban, talán tud nekem segíteni.
Ugye a RŐ megadásának feltételei közt szerepel, hogy 6 hónapot le kell ülni az ítéletből, ezután adható a RŐ.
Viszont, ha az ítélet 4 év, ebből az előzetesben töltöttem 20,5 hónapot, és megkapom a kedvezményt, akkor marad 11,5 hónap.
Ebből mindenképpen le kell ülni 6 hónapot - és marad 5,5 hónap RŐ -, és csak utána kapható az RŐ, vagy az előzetesben tölött idő miatt miatt csak 1-2 hónapot kell leülni, amíg elbírálják az RŐ-t és a többi 10 hónapot már reintegrációs őrizetben tölthető?
Eziránt már előzetes letartóztatásom alatt is érdeklődtem bent, de a nevelőtől kezdve a partfogón át az irodista főtörzszászlósig mindenki csak hebegett-habogott, szinte fel sem fogták a kérdést.

Dr.Attika # e-mail 2018.01.27. 08:13

Tisztelt reyes81!
10 hónap.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

reyes81 # e-mail 2018.01.26. 07:13

Tisztelt Dr.Attila!

A testvéremet bűnszervezetben elkövette bűncselekményért ítélték el, sajnos belekeveredett egy cigaretta csempész bandába.Ő azt hitte hogy csak a haverját kell furikáztatni, mert dolga van ezeken az útvonalakon, de sajnos ez nagyon másképp alakult. De nem is ez a lényeg. Már a büntetését tölti 4 és fél évet kapott.
Az lenne a kérdésem hogy számára 10 vagy 12 hónap reintegráció jár-e mert ez nem világos számomra.
Köszönöm a válaszát!

Dr.Attika # e-mail 2018.01.20. 11:06