Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


reintegrációs őrizet

Pet 44 # e-mail 2017.09.24. 16:14

Elsősorban hogy hová ill. milyen környezetbe érkezik . Normális rendezett életkörülmények megléte . Működő áramszolgáltatás , nem feltöltős . Na és hogy ki várja haza.

Eleonóra24 # e-mail 2017.09.24. 15:36

Kedves válaszolók!
Az lenne a kérdésem, pontosan hogy zajlik a környezet tanulmány, miből áll stb? Hálózat, térerő van, mit néznek meg még, mire számítsak? Februártól lehetne rö-n, ha elfogadják, most adja majd be a kérelmet nemsokára. 300 km-re van innen ez remélem nem befolyásolja a dolgot. 21 hónapot kapott, 14 kedvezménnyel, augusztus óta van benn.
Köszönöm

Dr.Attika # e-mail 2017.09.23. 08:43

Kedves Petrovna!
Már vagy egy hónapja be kellett volna adni a kérelmet, nem kérdezgetni. Egy hét múlva már "szabadlábon" lehetne az illető.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

ObudaFan # e-mail 2017.09.22. 06:48

Igen, így van, a feltételest megelőző időszakkal kell számolni a reintegrációs őrizetnél.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Eleonóra24 # e-mail 2017.09.21. 21:29

Kedves Petrovna!

Nem vagyok szakmabeli, csak sorstárs. A feltételesből kell levonni, hála Istennek, úgyhogy ha az egész 2019.04 helyett feltételesen 2018.08 lenne, akkor reintegrációs őrizet 2017.10.től lehetséges. Ha nem jól tudom, javítsatok ki légyszi. Nálunk nem volt előzetes, 21 hónapot kapott, és fél év letelte után 8 hónap marad reintegrációra, remélem megkapja.

Petrovna # e-mail 2017.09.21. 18:17

Kedves Válaszolók!
Olyan kérdésem lenne, hogy a reintegrácós őrizet (összbüntetés 2 év 8hó, -8hó előzet) az alap büntetés(szabadulhat 2019.04hó) utolsó 10 hónapja lehet vagy ha feltételesen 16 hónap(szabadulhat 2018.08) után szabadulhat akkor annak az utolsó 10 hónapja azaz 6 hónap után kijöhet reint. őrizetre??
Köszönöm a választ!

ObudaFan # e-mail 2017.09.20. 07:05

munkahelytől kell-e befogadó vagy valami nyilatkozat, ha igen milyen, mik az esélyek, fő feltételek, és miből áll a környezettanulmány stb?

Amennyiben:
 az elítélt a reintegrációs őrizetbe helyezést annak előnyeivel és hátrányaival önként vállalja,
 a szabadságvesztésének időtartama nem több mint egy év, és ebben az esetben abból legalább 3 hónapot már letöltött,
 az ítélet az egy évet meghaladja, és abból legalább 6 hónapot letöltött,
 a jelenleg töltött ítéleten kívül nincs más végrehajtásra váró szabadságvesztés büntetése,
 az általa tartózkodási helyként megjelölt lakásban vagy családi házban (ingatlanban) megfelelő térerő és működő elektromos hálózat (villanyszolgáltatás) áll rendelkezésre,
 gondatlan bűncselekmény elkövetése miatt ítélték szabadságvesztésre,
 szándékos bűncselekmény elkövetése miatt ítélték szabadságvesztésre, és:

  1. erre első alkalommal került sor vagy visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő,
  2. nem személy elleni erőszakos bűncselekményt követett el, valamint
  3. ítéletének hossza maximum 5 év,

úgy az elítélt az elsődleges jogszabályi feltételeknek megfelel. Erről már a befogadási eljárás során tájékoztatást kapnak. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdésük merül fel, elsősorban a nyilvántartási szakterülethez vagy a reintegrációs tisztjükhöz fordulhatnak, akik a szükséges információt megadják.

2., Hogyan indul az eljárás?

Az eljárást kezdeményezheti a fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet (továbbiakban bv. intézet), illetve kérelmi lapon az elítélt vagy jogi képviselője. Bármelyik módon indul is el a folyamat, meg kell adni egy olyan magyarországi ingatlan címét, ahol a reintegrációs őrizet ideje alatt az elítélt tartózkodni fog. Ha nem ő az ingatlan kizárólagos tulajdonosa vagy bérlője, a tulajdonostól vagy a bérlőtől be kell szereznie az ott tartózkodásának hozzájárulásáról szóló befogadó nyilatkozatot. Meg kell jelölnie továbbá azt a személyt (általában családtag) és telefonos elérhetőségét, aki lehetővé teszi, hogy a büntetés-végrehajtási pártfogó felügyelő (továbbiakban bv. pártfogó felügyelő) az ingatlant megtekintse. Fontos, hogy a befogadó nyilatkozat, a kapcsolattartó személye és elérhetősége mielőbb a bv. intézet rendelkezésére álljon.
Ha a befogadó nyilatkozatot a tulajdonos vagy a bérlő közvetlenül nem tudja az elítélt részére megküldeni, akkor azt, az általa megjelölt ingatlan alkalmasságának és a távfelügyeleti eszköz alkalmazhatóságának felmérésekor és a környezettanulmány elkészítésekor a kapcsolattartó személy is átadhatja a bv. pártfogó felügyelőnek.
3., Melyek a reintegrációs őrizet alkalmazhatóságának további feltételei?

Miután a bv. intézet kezdeményezte az eljárást vagy az elítélt/jogi képviselője beadta a kérelmét, a nyilvántartási csoport ellenőrzi, hogy az elítélt megfelel-e azoknak a jogszabályi feltételeknek, amelyeket az 1., pontban leírtunk. Ezt követően a bv. intézetben dolgozó bv. pártfogó felügyelő felveszi az elítélttel a kapcsolatot, meghallgatja és tájékoztatást nyújt a további teendőkről.

Ezek után az illetékes bv. pártfogó felügyelő felkeresi a kapcsolattartó személyt annak érdekében, hogy előre egyeztetett időpontban bejuthasson az ingatlanba. Ennek az a célja, hogy a bv. pártfogó felügyelő felmérje, hogy van-e megfelelő térerő és működő elektromos hálózat az ingatlanban. Ez utóbbiakra azért van szükség, hogy a reintegrációs őrizet engedélyezése esetén, a reintegrációs őrizetbe helyezett személy nyomon követhető legyen az elektronikus távfelügyeleti eszközzel és azt minden nap fel tudja tölteni. Ezzel egyidejűleg a bv. pártfogó felügyelő környezettanulmányt is készít, amelyben bemutatja az ingatlant, az ott élő személyek életvitelét és jövedelmi helyzetüket.
Amennyiben az ingatlan nem alkalmas (mert nincs térerő vagy áram), vagy ha az ott élők úgy nyilatkoznak a bv. pártfogó felügyelőnek, hogy az elítéltet nem tudják befogadni, úgy lehetőség van még egy cím megadására. Ilyenkor az alkalmasság megállapítása érdekében újabb felmérés és környezettanulmány készül. Amennyiben ez sem felel meg a követelményeknek, további ingatlan megjelölésére már nincs lehetőség!

Lásd: bv.gov.hu/download/f/b6/b1000/Tájékoztató%20reintegrációs%20őrizetről.docx

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

ObudaFan # e-mail 2017.09.20. 06:57

Személyes dolgaiért, melyek egy másik helyiségbe ,falu, vannak, hogyan juthat el a házi-őrizetes?

Külön bírói engedéllyel vagy sehogy.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Don1 # e-mail 2017.09.20. 05:40

Személyes dolgaiért, melyek egy másik helyiségbe ,falu, vannak, hogyan juthat el a házi-őrizetes?

Don1 # e-mail 2017.09.20. 05:40

Személyes dolgaiért, melyek egy másik helyiségbe ,falu, vannak, hogyan juthat el a házi-őrizetes?

Don1 # e-mail 2017.09.20. 05:39

Személyes dolgaiért, melyek egy másik helységbe vannak, hogyan juthat el a házi-őrizetes?

Eleonóra24 # e-mail 2017.09.20. 04:00

Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy reintegnációs őrizettel kapcsolatban van valakinek pontosabb infója/tapasztalata? Mikor érdemes beadni, munkahelytől kell-e befogadó vagy valami nyilatkozat, ha igen milyen, mik az esélyek, fő feltételek, és miből áll a környezettanulmány stb? minden érdekel, ha bármit tudtok, előre is nagyon köszönöm :)

Petrovna # e-mail 2017.09.19. 21:55

Kedves Fórumozók!
Olyan kérdésem lenne, hogy novemberben testvérem jogosult lenne a reintegrációs őrizetre, de azt mondták Baracskán érdemes ügyvéddel beküldeni, mert akkor betartják a határidőket és nem húzzák sokáig. Kérdésem lenne, hogy tudna-e valaki ajánlani ügyvédet aki már csinált ilyet és tudja mi a "dörgés"? Fejérmegyében lenne a legjobb, de már az sem akadály ha máshonnan van, csak ne csillagászati összegért vállalja!!! Illetve ha valakinek van tapasztalata akkor kíváncsi lennék hol mennyiért vállalják egy ilyennek az intézéséz?!

ObudaFan # e-mail 2017.09.09. 08:07

Nem adhatják vissza jó magaviseletért sem.

Ügyvéd / Lawyer / Abogado - Budapest

tarczayaron@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://biroigyakorlat.blog.hu/

Pet 44 # e-mail 2017.09.09. 07:47

Elnézést ! Nem vonul be időben .

Pet 44 # e-mail 2017.09.09. 07:46

Engedje meg hogy én válaszoljak . Ha valaki nem vonul be önként, az elbukja a kedvezményt . tehát csontra kell ülni az ítéletet .

kérdező 59 # e-mail 2017.09.04. 14:58

Tisztelt Öreg Tölgy!

Akiről érdeklődöm kapott 1 év felfüggesztettet, azután a kiszabott határidő előtt 1,5 évet. Sajnos nem vonult be időbe, ezért a 1,5 éves büntetésnél minden kedvezményből kizárta a BV bíró. Maga az intézet jó magaviseletért vissza adhatja ezeket a kedvezményeket?

Köszönöm!

szofii # e-mail 2017.08.27. 18:26

ha pl.van olyan lakó aki azt mondja ő ezt nem szeretné hogy sittes már pedig ne ..bla bla...az nagyon közre játszik?volt olyan hogy ez végett nem engedtek el valakit,de minden más rendeben volt?akinek tényleg minden rendben van ..megfelel a feltételeknek azt ugye általában haza engedik?

Pet 44 # e-mail 2017.08.24. 13:55

Az elítélteket viszont, a hozzátartozók tájékoztatták, a pártfogói, környezet tanulmányon történtekről .Mint ahogyan engem is .

Dr.Attika # e-mail 2017.08.24. 13:28

A hivatalos iratokba ez nem is kerül bele. Erről az eljáró ügyvéd értesül a reintegrációs őrizeti lakás használójától.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Pet 44 # e-mail 2017.08.24. 12:48

A bv.-ben eltöltött idő alatt, több rentegrációs őrizetbe helyezést kérelmezővel beszéltem . Mindenki azt mondta,hogy a szomszédokat, nem kérdezték meg .

Öreg Tölgy # e-mail 2017.08.24. 08:48

Nyilván a pártfogók sem egyformán végzik a munkájukat az egész országban, mint ahogy minden foglalkozásnál óriási különbség van egyes személyek között.

Dr.Attika # e-mail 2017.08.24. 07:52

Nemám. Védencem ügyében a pártfogó végigjárta a lépcsőházat és megkérdezte mindegyiktől, hogyan értékelné, ha a ...-hez a börtönből reintegrációs őrizetbe érkezne valaki. Válaszokat sejthetjük.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Pet 44 # e-mail 2017.08.24. 07:07

Csak körül néznek, nem nagy dolog az egész . A szomszédokat meg sem kérdezik .

szofii # e-mail 2017.08.23. 21:24

jó napot!olyan kérdésem lenne,hogy a párom novemberben haza jöhetne rö vel...hallottam,hogy előtte van környezet tanulmány..ez mit takar?mi tömb lakásban lakunk,a közvetlen szomszédokat kérdezik vagy a tömből bárkit?