Tartás elmulasztási miatti vétség


lajcsó # 2016.11.30. 09:04

Van esély a letöltendőre is. Majd a bíróság eldönti. De pénzed akkor sem lesz. Nincs végrehajtás alá vonható vagyona, mert inkább itt kellene kereskedned?!

krisztina2022 # 2016.11.30. 08:59

Akkor most mire lehet számítani a másodfokú eljárásban? mert már ez a harmadik ilyen jellegű feljelentésem és mindig megúszta. Semmilyen ítélet nem tartja vissza. Magyarán nem akar fizetni, nem nem tud. Várható esetleg egy letöltendő ítélet is?

lajcsó # 2016.11.30. 08:17

"Van ezeknek jelentősége a másodfokú tárgyaláson?"
Lehetséges.

"van értelme jelezni ezt a másodfokú bíróságnak?"
Ha úgy gondolod, akkor jelezd! A bíróság majd értékeli a többi bizonyítékkal együtt. Bár, ha az ügyész a letöltendő érdekében fellebbezett, akkor van neki baja e nélkül is.

krisztina2022 # 2016.11.30. 08:04

Sziasztok! Valaki, aki tudna segíteni, megköszönném. Volt élettársam 8 éve nem fizet gyerektartást, a nevén nincs semmi, így a tartásdíj sem hajtható be. Én már 3x feljelentettem a rendőrségen. 3X volt tárgyalást. Először próbára bocsátották, másodszor felfüggesztett börtönbüntetést kapott, most harmadszor pedig közérdemű munkát, ami első fokon nem lett jogerős, mivel az ügyész fellebbezett, ők letöltendő börtönbüntetést kértek. Mi várható másodfokon, folyamatosan azt nyilatkozza, hogy alkalmi munkákból él. Az első fokú tárgyalás óta tudomásomra jutott, hogy volt bejelentett munkahelye 3 is, igaz csak pár hónapokig, de abból volt legális jövedelme. Azt mondja a tárgyaláson, hogy az anyja meg a nagyanyja tartja el, amikor élettársi kapcsolatban él, és folyamatosan az élettársa lakásában is van. Tudomásomra jutott az is, hogy a nevén van egy cég is, aminek ő az ügyvezetője is. Van ezeknek jelentősége a másodfokú tárgyaláson? van értelme jelezni ezt a másodfokú bíróságnak? hozzáteszem az elsőfok óta se fizetett semmit.