Börtön vagy felfüggesztett??


bigger # 2005.11.21. 06:49

Szia Nick!

Köszi a jókívánságot és a biztatást, nagyon kell ez most nekem, persze tudom, hogy senkitől nem kapok konkrét választ, csak majd ott 16.-án.

privát mail-t is küldtem.
Bp.-i vagyok ez kimaradt.

Üdv

Bigger

Nick Name # 2005.11.18. 18:24

Hát, kedves bigger,

áltatni nem akarlak: biztos nagyon nehéz lesz. De jó esélyeid vannak, sok erőt kívánok és persze a lehetőségekhez képest boldog szülinapot!


Nick Name

dézi # 2005.11.18. 13:13

Szia bigger!

Nem olvastam még végig a történetedet, de a barátom éppen most "nyaral" Baracskán. Nem könnyű ez ott bent sem, de itt kint sem..

Jó 7végét!

üdv, dézi

bigger # 2005.11.18. 11:41

Szia Dézi!

Köszi!

Te is jártas vagy ilyen dolgokban?

dézi # 2005.11.18. 11:17

bigger!

Boldog szülinapot! Már amennyire most boldog lehet.

üdv, dézi

bigger # 2005.11.18. 10:12

Szia Nick!

Tegnap megkaptam a "meghívómat" a 2. fokú tárgyalásra dec.16-ra. Totál para vagyok. Ráadásul olyan jól időzítettek! Tegnap volt a szülinapom!

Igazából csak egy kis bátorításért esedezem.

Meg gondoltam megosztom ezt az infót!

Üdv!

szép hétvégét!

kores # 2005.07.31. 06:37

Szia!
Igen igazd van általánosítani nem szabad,másként fogalmazok:AZ 'ÉN' Bíróm.
kores

Nick Name # 2005.07.22. 15:54

"Ezt csak megerősíteni tudom,a saját példámmal,miszerint a birák át sem olvassák az anyagot"

Ne általánosíts, nem hiszem, hogy mind az 1800 magyar bíró eljárt az ügyedben. :) Van ilyen is, olyan is, abban egyetértünk, hogy felkészületlennek nem szabadna lennie.

"én szinte kivülröl tudom a többszáz oldalt"

Egy átlagos bírónak viszont van 200-400 ügye, azt szorozd be a e többszáz oldaladdal, és akkor látni fogod, hogy azt kívülről tudni nem lehet. De nem is kell, hanem a szükséges adatokkal kell tisztában lenni, és legkésőbb az ítélethozatalig mindent megismerni. De pont egy olyan ügyben, mint a Tied volt (sok vádlott, sok cselekmény, ebből következően nyilvéán sok tárgyalás), teljesen felesleges az első tárgyalásra mindent tudni, illetve nem is lehet.

Még egy kérdés a birák lassuk - is-is.
Vagy az ügy sok?? - az viszont biztos.


Nick Name

Nick Name # 2005.07.22. 15:49

"Ha tudja mindenki hogy 'fércmunka',akkor miért nem változtatnak rajta az illetékesek???"

Nem mindenki tudja, csak akik kénytelenek alkalmazni. A készítői rendkívül büszkék rá, 98 előtt az egyik előkészítő SZDSZ-es képviselő "Deák Ferenc-szintű alkotásnak nevezte". hát igaz, hogy azóta sokat romboltak rajta, de már akkor is csak beképzelt, hozzá nem értő politikusok silány ötletrohama volt.

Egyébként már készülnek az újabb módosításra, a tervezet letölthető az im.hu-ról, az végleg meg fogja szüntetni Magyarországon az igazságszolgáltatást.


Nick Name

kores # 2005.07.21. 07:20

Sziasztok!
Ezt csak megerősíteni tudom,a saját példámmal,miszerint a birák át sem olvassák az anyagot ,én szinte kivülröl tudom a többszáz oldalt annyit jártam be fénymásoltatni meg olvasgatni a leirok már ismertek, A tárgyalásokon többször volt olyan hogy érezni lehetett a kérdésböl hogy bele se olvasott az anyagba,.
De akkor már csak egy kérdésem van:hogyan hoz igy itéletet?Még egy kérdés a birák lassuk vagy az ügy sok??
kores

bigger # 2005.07.19. 05:50

Sziasztok!

Hát szerintem rengeteg javítani való lenne jogszabályokban, de szerintem erre időt kéne szánni, és még akkor sem biztos, hogy minden alkotmány jogász azonossan lát dolgokat.
Aki volt már valamilyen eljárásban, vagy a családja, barátja közül valaki az sokkal enyhébben ítéli meg a dolgokat. Míg aki nem volt hasonló cipőben az csak ahhoz tud ragaszkodni, hogy a bűnös bűnhődjön.
Ennek szerintem is így kell lennie, persze nem mindegy, hogy milyen az a bűn és mennyire veszélyes az egyén a társadalomra a későbbiekben.
És itt van sajnos az a helyzet, hogy a T. bíróság sincs könnyű helyzetben, mert mérlegelnie kell dolgokat, csak szerintem nincs elég idejük arra, hogy tanulmányozzanak pl engem az előzetes óta eltelt időben mennyire jó vagyok és eszem ágában sincs semmit elkövetni már. Szerintem már annak is örülhetünk, ha elolvassák az anyagunkat, az ott leírt körülményeket és az azt alátámasztó papírokat. Mert ha azoknak utána néznének, akkor lehetséges, hogy elkerülhetőek lennének ezek a külvilág számára "nevetséges" 2 hétre ,3 hónapra, fél évre való visszacitálások.
Valószínű kevesen vannak a bírák, sok a munkájuk, de próbálok bízni benne, hogy van olyan aki azért lelkiismeretesen elolvassa és utána jár az ügyeknek.
Nem kellene nekik minden ügyet az adott jogszabály kaptafájára húzni, hanem árnyaltabban kéne ítélkezni, hiszen ritka a totál azonos bűncselekmény.
Csak remélem, hogy lesz fejlődés az ügyben!

kores # 2005.07.18. 14:48

Sziasztok!
Ha tudja mindenki hogy 'fércmunka',akkor miért nem változtatnak rajta az illetékesek???
Nick Name,olvasd légyszi az üzletszerüség alatt irtakat.
kösz
kores

Nick Name # 2005.07.14. 18:04

"Mennyire értelmetlen kiengedni valakit, hogy utána visszamehessen, és lerombolni egy újra épülő életet."

Ebből a mondatból az a következtetés adódik, hogy jogerős ítélet előtt nem szabad kiengedni senkit.

"Igencsak rászorulna a reform, bár a Be. a magyar joagalkotás egyik legsilányabb fércmunkája véleményem szerint."

Bár a büntetéskiszabást a Btk szabályozza, de a mondat második felével speciel tökéletesen egyetértek.


Nick Name

kores # 2005.07.14. 17:53

Szia Rexor!
Én nem vagyok jogász,igy csak mint kisember mint valakiknek a valakije tudom véleményezni a magyar itélkezést,nehány példa:ismerősöm egyik éjszaka látja,hogy a szomszéd autoját épp feltörik,kimegy fekete övesként a szép szóra nem hajló s csavarhúzokkal támadó 'nemzetiségieket'nehány jól irányzott pofonnal harcképtelenné tette,majd hívta a szervet.Sértettek feljelentették,3 év birosági huzavona után a Bíró az ítélet indoklásában kitért arra hogy ismerősöm ezen cselekedete különösen veszélyes a társadalomra.Nemzetiségiek meguszták ejnye-bejnyével.
Ismersöm közuti balesetet okozott kiszált elnézést kért majd nekilátott kitölteni a kárbejelentőt,miszerint elismeri a vétkét,a károsultak (fejletlen processzor erős hardver)
nehány öklössel a tudtára adták semmi kárbejelentő csak
pénz és mindenki megy tovább,az odakeveredő rend derék őrei helyszíneltek kopasz emberek idegesek cimbim remeg mint kocsonya,kopaszok autoja bibis volt ,cimbimet honapokig zaklatták családírtás meg ilyenek rendőrségen bejelentettük válasz:ha majd vér folyik akkor menjünk vissza.
Saját ügyem kiadtam a házam,lopott autok tárolására használták ,bukta, velem 10 honapra elszaladtak a rendőrök engem elítéltek bünpártolásért és orgazdaságért a két főkolomost akiknek a bűnlajstroma mint pergamen felmentik!!!!!
no komment
kores

Rexor # 2005.07.14. 13:08

Hm elolvasva az utóbb írtakat, nekem is erősen kétséges, hogy ez ésszerűen működik e. Nagyon nagyon hiányzik a rugalmasság a magyar ítélkezési rendszerből. Mennyire értelmetlen kiengedni valakit, hogy utána visszamehessen, és lerombolni egy újra épülő életet. Igencsak rászorulna a reform, bár a Be. a magyar joagalkotás egyik legsilányabb fércmunkája véleményem szerint.

kores # 2005.07.14. 12:27

Szia!
Igazad van egybizonyos szempontbol.Én is ilyen vélemyényen vagyok mert ugye minden szentnek maga fele.....De mindenképpen meg kell említenem ha pártatlanul akarom szemlélni a dolgot a következőket a büntetés egy minimális százalékában kiszolgálja a társadalom azon igényét:miszerint a bünöző bünhődjék a tettéért.(ezt olvastam,nem saját gondolat és nem is szeretnék ékeskedni vele)
kores

bigger # 2005.07.04. 10:56

Szia Kores!

Örülök, hogy megosztod a tapasztalatodat velünk.
Sajnos elég sok embert megvisel, hogy ilyen rövid időre elszakítják a kis kialakult újrakezdett életéből.
Értem én, hogy büntetni kell, ha valaki törvénytelen dolgot csinál, ez így van rendjén. Csak az a bajom ezzel, hogy azt nem nézik, hogy ezzel mekkora kárt okoznak a továbbiakban az egyén további remélhetőleg tissztességes életében, s nem utolsósorban az adófizetőknek.
Mert lássuk be- valakit két hétre vagy 1-2 hónapra visszaküldeni-az államnak több száz ezer forintjába kerül, és mondjuk 2 hét az nem hiszem, hogy elrettentő jellegű bárkinél is. Persze ez személyiség függő, az biztos. Én biztos nem teszek már semmi törvénybe ütközőt, de a bíróság biztos már ezerszer hallott már ilyen fogadalmakat, nem tudom mennyire hatja őket meg az én ígéretem. A másik pedig ha valakit bünügyi költség és egyéb (okozott anyagi ) kár megtérítésre köteleznek, annak megvalósulása biztossabb lenne, ha nem kéne a munkádat otthagynod fél évért vagy két hétért. Mert aztán vagy kapsz munkát vagy nem és akkor kártéríteni sem tudsz, bármennyire is szeretnél.

Üdv

kores # 2005.06.28. 20:25

sziasztok!
Most olvastam párbeszédeteket,Én Baracskárol szabadultam januárban 3,5 honapra kellett visszamennem tiz honap előzetes után.Mindezt ugy hogy az elözetes és a végrehajtás között eltelet öt év.Elszaladtak velem a rendőrök előzetesbe hogy csak lobogott a hajam tiz honap után ,hál Istennek vártak a barátok cimbik uj munkahely mert hogy pironkodva nem ment ott a melo tovább.Azt hittem hogy ezzel vége is és visszaküldtek 100 napra.Most erkölcsi nélkűl egy barát cégében informatikuskodom,mert hogy ilyen munkára máshol nem vennének már fel.
Én semértettem és ma sem értem mire volt ez jo.Ez az ország valahogy fordítva működik mint máshol.
Baracskán nem csak a börin múlik,ha nem megy a levélváltás, a helyi posta kekeckedik sokat.Nem azért irom hogy védjem őket ,mert valoban sok vaj van a fülük mellett(két pert is inditottam )Irjatok a bentlevőnek,a lényeg hogy minden nap legyen levél ha csak pár sor akkor pár sor.Én leszartam ha ehetetlen volt a kaja, ha nem volt melegviz,ha jött levél akkor máris kellemsebb volt a nap hátralevő része.Az kis papirfecni ilyenor nagyon sokat jelent az embernek.
kores

marti # 2005.06.14. 16:51

Köszönöm a jó tanácsokat.

Baracska ez a szörnyű hely. Majdnem két hét telt el mire megkaptam a levelét és mire az enyém is megérkezett hozzá. :-(

bigger # 2005.06.14. 09:07

Köszi Márti!
Remélem sikerül elkerülnöm , hogy át kelljen éreznem/nünk ezt a szitut újból.

Az fontos, hogy írj neki nagyon sokat és biztosítsd őt arról, hogy vagy Neki. Ez tudom mennyire sokat jelent odabent.
Biztos kicsit ő is meg volt zakkanva , pláne, hogy ilyen sokáig tartott az első levélváltás. Nem tudom miért? Mert álltalában ez menni szokott, igaz a cenzúra működik.
Helyileg hol van?

Nagyo sok erőt kívánok mindkettőtöknek, minden nappal egyre közelebb a szabadulás. És biztos az a fontos Neki, hogy TE vagy.
Talán könnyebb így újra kezdeni az életet. Állás keresés stb.
Kitartást nektek!

marti # 2005.06.13. 22:10

Mocsok világ, ahol semmibe vesszük a másikat, elítéljük, pedig mi magunk sem vagyunk jobbak. Ugyan ki nem követett még el valami törvénybe üttközőt? Ez a világ erre nevel!!! Amíg nincs biztosítva az anyagi megélhetésünk, a biztonságunk, addig mit is várnak Tőllünk.
Az a szomorú, hogy aki a saját védelmében nem használta, csak magánál hurcolta azt a rohadt fegyver, azt elítélik, más meg ettől súlyosabb dolgokkal éli világát.

A családod mindíg melletted lesz, de bízz meg a párodban is. Ha igazán szeret, ő is mindíg melletted fog állni. Nem lesz könnyű, nekem sem az, de szeretem annyira a párom, hogy kitartsak mellette, és ha semmi mással nem tudom segíteni, mert anyagilag nekem is nehéz így egyedűl, de hetente minimum kétszer írok neki, hogy érezze, hogy én még mindíg szeretem, mellette vagyok, és visszavárom. Szerintem ez is nagy segítség, mert ha visszakerűl ebbe a rohadt nagy szabad világba, legalább én mellette leszek és segítem az újrakezdésben, még akkor is, ha valami idegen ember úgy gondolta és úgy döntött, hogy erre a fél évre kivonja innen, mert az neki milyen piszok jó lesz.
Hidd el én is megesküdtem a páromnak, hogy várni fogom, és bele tudok gondolni az ő helyzetébe, hogy milyen rossz érzése lehet velem kapcsolatban, de én szeretem őt, igazán szeretem, ezért nem esik nehezemre, hogy várjak rá, csak fáj. Ha a Te párod is így érez irántad, nem lesz miért aggódnod.
Nehezen indúlt nállunk a levelezés, eltellt három hét, mire én megkaptam a levelét és vállaszoltam rá, már ő is megijedt, de talán most már biztos bennem és várja, hogy írjon, hogy hívhasson.

Mégegyszer drukkolok érted, hogy ne kerűlj ilyen helyzetbe a pároddal.
Sok sikert.

bigger # 2005.06.13. 13:26

Igen az sajnos. Sajnos visszaélnek a hatalmukkal, holott tényleg ha jobban körbenéznék őket, akkor lenne biztos vaj a fülük mögött!

Tudom, hogy nagyon sok ez a fél év, még akkor is ha másoknak ez nagyon kevésnek tünhet. Főleg annak sok, mint a te párod is meg én is sikeresen visszahelyezkedtünk a "való világba". Ami nem volt túl egyszerű. Én például pont az olyan suttyók miatt, akikről írtam, mentem vásárolni legelőször a szabadulás után és majdnem sírva fakadtam az üzletben. Egyrészt, hogy bármit vehettem-ehettem, másrészt rám mosolygot és kedves volt egy eladó néni. Komolyan mondom lelkileg totál megrázó volt. Lehet hülyén hangzik, de ilyen pszichés hatások érik az embereket, aminak nem tulajdonítanak a kedves őrök és bírák sem sokat.
Remélem akadnak olyan bírók,akiknél nem csak bűnös vagy ártatlan van, hanem tudnak egy kicsit árnyaltabban látni és segítséget nyújtani annak, aki egyszer megtévedt.

Nagyon rossz biztos annak is aki kinnt van, hogy tényleg tehetetlen de remélem sikerül jó zárkába kerülnie és te is megnyugszol kicsit. Javaslom a Sürgős c topik alatt Textilhalat, aki hasonló cipőben jár, mint te, igaz az ő párjának 1,5 éve van, vagyis már "csak" 1év 4 hónap. Talán tudtok egymásnak segíteni a fájdlom enyhítéseben.
Igaz most azt hiszem éppen korházban van, de ha gépközelbe kerül, biztos válaszol.

Köszönöm a jókívánságokat, remélem sikerül elkerülni. Erkölcsi támogatásom mindenképpen van a családom (szüleim, testvéreim) mellettem állnak maximálisan, igaz anyagilag nem tudok rájuk számítani. És egyenlőre a párom is mellettem van, aki esküszik, hogy bármi lesz ő megmarad nekem. De hát ugye ez nem garantálható. (ezt csak én mondom, de remélem nincs igazam). Most az én fizetésem nagy részét félre tesszük, hogy ha menni kell akkor legyen pénze fizetni az itthoni kiadásokat, meg nekem is jusson csomagra stb. Szar ez, hogy most így kell élni, míg nem tudjuk a végét, de muszáj. Remélem egyszer eljön az idő, mikor már túl leszek ezen és boldog lehetek, gondok nélkül.

Ha bármi kérdésed van és tudok , szívesen segítek.

marti # 2005.06.13. 12:57

Gusztustalan ami itt megy. Sokszor inkább ők lennének oda be valók a rács mögé és nem az aki ott van.

A párom már karácsonyra itthon lesz, de addig még sokmindenen kell keresztűl menni neki is és nekem is, az a legrosszabb, hogy nem tudok az ilyen dolgok ellen semmit sem tenni. Ilyenkor hol van a törvény?

Neked azt kívánom, hogy elkerülhesd ezt a dolgot, vagy ha mégsem, akkor legyen jó helyed és innen kintről valaki aki tud Neked segíteni.

Márti

bigger # 2005.06.13. 12:45

Szia!

Hát ez gáz, ha így állnak hozzá.
Velem bármi lesz, azért nem fogok mégegyszer hülyeséget csinálni. Persze tudom nagyon sok embertől ilyenkor elfordul a családja, barátai, nincs segítség ha kijön és nem tud tényleg mást tenni. De nekem az az egy év előzetes bőven megtette a hatását. Soha többé törvénytelen dolgot nem teszek.

Sajnos a benti "társakat" az ember nem nagyon tudja megválasztani. Hallottam én is sok fura dolgot cellatársakról. Bár ebben hál Istennek nem volt részem, hogy elvegyék a cuccomat. Nem tudom melyik intézetben van, de jellemző, hogy ugye felbontják, átnézik a leveleket és szelektálnak.
Nálunk az előzetesben a csomag osztó ember jó nagy g..i volt. Volt akinek a parfümöt is beengedte, holott az tilos, volt akinek meg még azt sem amit lehetett volna. Nekem egyszer küldött a párom egy csomó sajtot(vácumosat) és a rohadtak röhögve átszurkálták mindegyiket és persze adtam másnak is, de megpenészesedett egy része. Totál nem vagy ember a szemükben. És az a borzasztó, hogy ezek az emberek itt kinnt senkik, egy nagy nullák, érzelmileg silányak, mondhatom alkoholisták nagy részben.
Ráadásul aki előzetesben van az, még nem is biztos ugye, hogy bűnös.
Tudom nagyon nehéz, de azért örülj annak, hogy Karácsonyra otthon lesz.:-)
akkor ezek szerint nem túl régen ment be?

marti # 2005.06.13. 12:27

Nem érdekel senkit, hogy újra kezdtél és újra kezdhetsz. Sőtt szerintem ezzel aki egy picit is hajlamos rá, azt mégjobban beletaszítják a bűnözésbe. Hiszen az újra épített életedet döntsd romba emiatt a fél év miatt. Utánna próbálj megint normális munkahelyet keresni magadnak és építs fel magad körül megint mindent. Nem hatotta meg a bíróságot sem a büntetlen előélet, sem betegség, sem semmi.
December közepéig kell bennt lennie. Reménykedtem ebben a két plussz hónap kedvezménybe, de ez sem igaz, sajnos.
Ráadásúl a börtön ahol van egy mocskos hely. Képzeld lenyúlták a szekrényéből a cuccait, kért másik lakatot, amit elküldtem ajánlott nagyméretű levélben egy könyvvel és jó néhány darab béllyeggel együtt. Visszaküldték, hogy a lakat nem mehet levélben, de a borítékot nyitva küldték vissza, kilopták belőle a béllyeget. Legalább arra vették volna a fáradtságot, hogy egy darab celluxot rányomjanak. Szóval ha Te már mindegy miért, de oda kerűltél, akkor nem kell emberszámba venni, sőtt el lehet tőlled mindent lopni. Had küldjenek másikat a hozzátartozók, mert amúgysincs azoknak épp elég bajuk. Undorító ez a helyzet és nem tudsz ellene mit tenni. Ez a nagy Magyar törvény.