Kedvezmények (Fogház, Börtön, Fegyház)


Bettuska13 # 2014.08.06. 07:03

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Komolyan van rá lehetőség? :O
Hogyan tudjuk ezt kérelmezni? Fogadjak ügyvédet, vagy inkább ő bent intézze el a nevelőjénél?

ObudaFan # 2014.08.06. 12:52

Rövid tartamú eltávozás, kimaradás is szóba jöhet, a bv. vezetésétől lehet kérni személyesen vagy védő útján.

barbirobika # 2014.08.08. 14:03

tisztelt obudafan

azzal a kérdésel fordulok önhoz párom 2 év 6 honapos börtön büntetését tölti a másod foku biroság ki zárta a kedvezményböl .van e esély vagy mod arra hogy kedvezményel szabadujon


ha valakit kedvezményöl kizárnak kaphat e még a vádmagán laksértls önbiráskodás könyütesti sértés

ObudaFan # 2014.08.08. 14:28

Valószínűleg nincs, de látni kellene az ítéletét.

Szilárd21 # 2014.08.12. 17:47

Ismerősöm 3 hete előzetesben van, elvileg küldött nekem kapcsolattartói papírt. Még mindig nem jött meg, kb. mennyi idő mire elbírálják?

Agent Cooper # 2014.08.14. 08:31

Kedves Szilárd21!

Ha nincs Önök között rokoni kapcsolat, akkor jó eséllyel nem hagyják jóvá a kapcsolattartást.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Szilárd21 # 2014.08.14. 10:54

Agent Cooper

Értem, gondolom ez az előzetesre jellemző, hogy próbálják kiszorítani az esetleges problémákat, de sajnos még a szülők sem kapták meg, és azért elég rossz, hogy az ember szinte semmit nem tud a fiáról. Nem küldhet be neki semmit.

Mert gondolom, ha már börtönben lenne, akkor a barátok is megkapják.

Illetve, még az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor ő kap valami vissza jelzést értesítést, hogy megtagadták a kapcsolattartást? Mert nem szeretném ha azt hinné, hogy én nem akarom vele tartani a kapcsolatot és nem számíthat már rám.

ObudaFan # 2014.08.14. 11:34

Kap, jogorvoslattal is élhet.

boros.vivien # 2014.08.28. 11:41

Tisztelt ügyvéd úr!
Az édesapám 3 hónapja már tölti a büntetését, ami 1 év 4 hónap letöltendő!
Ezen kívül van még egy ügy amiről még nem derült ki hogy fog e letöltendő büntetést kapni vagy sem! Ha a második ügyből kapna kb 2-3 év letöltendőt.. akkor lehetséges e az ő esetében az összbüntetés? és hogy akkor mennyi ideig kéne neki bent lennie?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy lehetséges e hétvégére vagy ünnepekkor a hazajövetele?
Válaszát előre is köszönöm!

Agent Cooper # 2014.08.28. 14:05

Kedves boros.vivien!

Abban az esetben lehet összbüntetésbe foglalni mindkét büntetést, ha a második cselekményt az első cselekménnyel kapcsolatos elsőfokú ítélet meghozatala előtt követte el, és a második cselekményhez kapcsolódó jogerős letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására még az első büntetés letöltése előtt kerül sor.
Hogy mennyit kell bent lennie, az majd a második büntetés jogerős kiszabása után dől el, addig kár ezen gondolkodni.
Ha majd megkapja az EVSZ-t, akkor lehetséges lesz a hazamenetele, egyébként csak nagyon indokolt esetben (pl. közeli hozzátartozó súlyos betegsége, temetése).

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

boros.vivien # 2014.08.29. 09:31

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Először is köszönöm a válaszát!
Még annyit szeretnék meg kérdezni, hogy mitől függ az,hogy megkapja e az EVSZ-t ?

ObudaFan # 2014.08.30. 12:21

A fogház, illetve a börtön végrehajtásának általános szabályainál enyhébb végrehajtási szabályok akkor alkalmazhatók, ha - különösen az elítélt személyiségére, előéletére, életvitelére, családi körülményeire, a szabadságvesztés során tanúsított magatartására, az elkövetett bűncselekményre, a szabadságvesztés tartamára tekintettel - a szabadságvesztés célja az enyhébb végrehajtási szabályok alkalmazásával is elérhető, és az enyhébb büntetés-végrehajtási szabályok alkalmazása a büntetés-végrehajtás biztonságát nem veszélyezteti.

Karcsú # 2015.10.25. 14:27

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Olyan kérdéssel fordulnék önhöz,hogy bátyám 6 év összbüntetésbe foglalt Fegyházbüntetést kapott . Ebből már le ült 4 évet az előző büntetéséből .Bevonult a megadott időben és azóta eltelt 3 hónap .
Kérhet-e minősítést? Illetve mikor szabadulhat legkorábban? többszörös visszaeső de van már 3 dicsérete,dolgozik,jó a magaviselete.
Másodfok 3/4 kitöltése után helyezhető feltételes szabadlábra és nincs eltiltva semmilyen kedvezménytől.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm .

folyami géb # 2015.10.26. 15:53

Az, hogy többszörös visszaesőként 6 év börtön legyen, és háromnegyedes kedvezmény, az csak akkor lehet, ha a törvényben előírtnál eggyel enyhébb fokozatot állapítottak meg.

De ha így van, akkor reintegráció kizárt, mást meg már nem is érdemes kérni, mert 3 hónap múlva szabadulhat feltételesen.

Karcsú # 2015.10.26. 19:13

Tisztelt Folyami gél !
Köszönöm a válaszát .
Nem Börtön büntetést tölt hanem fegyházban van és a 3/4 kitőltés az ugy volt pontossan írva,hogy a 2 . számú alapitélet kitőltése esetén helyezhető szabadlábra ami 1 év 8 hó.Így van e esély a mínősitésre? a a börtönben viszont 4/5 van neki megállapítva ezért nem értem Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm .

folyami géb # 2015.10.27. 05:47

Ha már van összbüntetés, akkor az alapítéleteket feletse el, csak az összbüntetést kell alapul venni.

Ezzel szerint a 6 év fegyházat a régi Btk alapján kapta, így lehet 4/5-ös kedvezménye (más nem). Így az kb. 4 év 9 hó 18 nap, abból letöltött már 4 évet korábban, most meg 3 hónapot, így kb. 6 hó 18 nap lehet hátra. Mondjuk akkor meg lehet próbálni egy enyhébb végrehajtási fokozatot, abból nem kizárt, bár többszörös visszaesőként nincs úl nagy esélye rá. Viszont ha bejön, rögtön korábban is szabadulhat.

Karcsú # 2015.10.27. 06:36

Köszönöm szépen a válaszát .

DR. CS. ANTAL. # 2015.11.01. 19:40

Üdvözletem!
Mint mindenkinek, sürgős lenne a válasz - az elítélt két hetet kapott az elintézésre, amelyből már egy hét letelt.

A tények:

  • Csalás, sikkasztás vétsége miatt 1 év, 6 hónap - négy évre felfüggesztve.
  • Rendszeres kapcsolattartás a nevelőtisztnél egy ideig, majd költözés és családalapítás miatt ez elmarad...
  • Az állandó lakcímre tavaly érkezik a behívó - csak az idős szülők élnek ott - amit a címzett nem vesz át...máshol élnek albérletben.
  • Idén egy sima közúti ellenőrzés folyamán kiderül, hogy az illetőt körözik - beviszik - azóta börtönben van. Családfenntartó volt, közben megszületik a legkisebb gyerek, plusz tartósan beteg babával otthon az élettárs.

Ami kell:
Két hetet kapott az elítélt, hogy beszerezze az igazolást a postáról, hogy nem vette át a behívót. És itt elakadtunk a bürokrácia útvesztőjében: a posta nem ad ki igazolást. Az alapítéletet hozó csepeli bíróság a Markóba küld. A Markóban azt mondják, hogy a nevelőtiszt írjon kérvényt a Markóba - ahova elvileg visszaküldték a nem kézbesített behívót - hogy igazolja, hozzá visszaérkezett, az elítélt valóban nem tudta, hogy be kellett volna vonulnia.

Kedvezmény hegyek, dicséretek, példás magatartás, tanfolyamok elvégzése, dolgozik... Nyolc hónap telt el, bűncselekményt nem követett el.

Mit lehet tenni az igazolás ügyében? Kinek és kihez kell fordulnia?

Üdvözlettel: Dr. Cs. Antal

Szoszoo # 2015.11.11. 10:55

Üdv mindenkinek!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy felfüggesztett börtön büntetéssel mi kell, hogy szerepeljen egy olyan kérelemben, ami az eu határain belül engedne dolgozni? Azt tudom, hogy hova kellene küldeni, csak azt nem, hogy mit írjak.
előre is köszönöm a válaszokat:)

efi99 # 2015.12.03. 16:12

Enyhítő körülmény pl az, ha a rendőrség/ügyészség/bíróság töketlenkedése miatt telik az idő.
"Súlyosbító körülményként értékelte a táblabíróság, hogy Kiss Ernő korábban magas rendőri beosztásokban dolgozott, ezért vele szemben magasabb elvárások fogalmazódnak meg. Enyhítő körülményként értékelte ugyanakkor a tábla az időmúlást."
http://www.kisalfold.hu/…set/2454946/
Már 4 éves az ügy.

ralexa # 2015.12.11. 06:09

Üdvözletem!

Az édesanyám le nem töltött közmunka büntetését átváltották 50 nap fogház büntetésre.
Dec. 15-én 10:00-kor kell a miskolci Fazekas börtönben jelentkeznie.
Egyébként büntetlen előéletű volt eddig.
Szinte semmit nem mondtak neki,mikor a büntetése körülményeiről kérdezett.

Kérdéseim:

Miskolcon fogják tartani vagy várható hogy elszállítják innen?
Milyen kedvezményekkel élhet odabent?
Van-e esély arra hogy ezt a büntetést lerövidítik?
Az ünnepeket teljes egészében bent kell töltenie vagy van rá lehetőség hogy 1-2 napra kiengedjék?

Előre is köszönöm a választ.

folyami géb # 2015.12.13. 06:15

A közérdekű munka helyébe lépő szabadságvesztésnél nincs sem evsz, sem feltételes, 50 nap az 50 nap. Egyben.

Dr.Attika # 2015.12.13. 07:19

Arra van lehetőség, hogy a Miskolci Bv. intézet parancsnoka a Bv.törvény 2013. évi CCXL. törvény 295.§ (1) bekezdés rendelkezése szerint 30 napra félbeszakítsa és jövő januárba kelljen bevonulnia. Célszerű az erre vonatkozó kérelmet a december 15-i bevonuláskor magával vinnie, azonnal átadni. Valószínűleg ki is engedik karácsonyra és csak januárban kell újra bemennie.

295. § (1) A bv. intézet parancsnoka fontos okból, így különösen az elkövető személyi és családi körülményeire, egészségi állapotára tekintettel a közérdekű munka és a pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztést legfeljebb harminc napig terjedő időtartamra félbeszakíthatja.
(2) Ha az elkövető kórházi gyógykezelése szükséges és az a büntetés-végrehajtás keretei között nem megoldható, a bv. intézet parancsnoka a gyógykezelés tartamára a közérdekű munka és a pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztést félbeszakítja.
(3) A félbeszakítás tartama a közérdekű munka és a pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztés tartamába nem számít be. A félbeszakítás alatt a közérdekű munka és a pénzbüntetés helyébe lépő szabadságvesztés elévülése nyugszik.

folyami géb # 2015.12.13. 08:45
  1. A meg nem kezdett szabadságvesztés félbeszakítása érdekes jogintézmény. Valószínüleg a kapuban fogja várni a parrancsnok, hogy rögtön el is bírálhassa a kérelmet.
  2. Nem írta a kérdező, hogy édesanyja BV körülmények között nem kezelhető betegségben szenvedne.
  3. Azt, hogy dec. 24.-26. között karácsony lesz, szerintem eddig is tudták.

Csak az ügyintézés több nap. Főleg, ha nincs is semmi sürgető ok.

Gyuszika76 # 2015.12.13. 14:55

Üdv.Mindenkinek! A kérdéseim a házi őrizetben való, szabadságvesztés letöltésére irányulnak. Egy jó ismerősöm ügyében tennék fel kérdéseket. Idén ,novemberben ítélték el,2 év 4 hónap letöltendő szabadságvesztésre a férfit.Az ítélet jogerős.Foglakozáskörében elkövetett csalás büntette miatt (parkoló őr volt)mint társtettest.Börtönre,vagy fogházra, nem tudom,de semmiképpen nem fegyházra.Első bűntényes 43 éves.Családos,élettársi kapcsolatban él,rendezett körülmények között nevelik a 3 éves kislányukat.Mind két szülőnek van állandó munkahelye.Az apa jelenleg buszsofőr a BKV,BKK Zrt.nál-nél.A bevonuló értesítését "várja" jelenleg.Van-e rá törvényi lehetősége,hogy házi őrizetben,töltse le az ítéletet?Nem e késő már ilyenkor beadni a kérelmet,beadványt?Ha letöltheti házi őrizetben,akkor a vállalhat e munkát az Ítélet végrehajtása alatt? Válaszukat előre is köszönöm.