Nemi erőszakkal vádolva - ártatlanul


cscs # 2006.04.02. 21:20

Sziasztok!Hát visszatértem...5 hét kórház után,és az újszülött ikrekkel.De Jó dolgok ezen kívül sajnos nem nagyon történtek.Ma éppen teljesen összeomlottam,mert bár itt a papír a látogatásról,ma szóltak,h valmi miatt nem 10-én,hanem holnap szállítják a páromat,így elúszott a találkozás.5 hónapja van bent,és 1x(!) látogathattam meg.Ilyen,mint a mostani már történt,a parancsnok biztosított róla,h biztosan talákozhatunk,aztán 1 óra múlva jött a telefon,h mégis elszállítják.Pedig úgy tudom,havi 1 látogatást biztosítani kell.Ráadásul megoldottuk,h a két új babát bevihetem,mert 3 hetesek,és az apjuk még nem látta őket...és így nem is tudom mikor fogja...Biztos vagyok benne,h ezt valaki direkt csinálja,méghozzá nem Pesten,hanem Esztergomban.Itt rendesek voltak vele,de ott teljesen kikészítették,testileg,lelkileg.Retteg a biztonságáért.
Már volt egy tárgyalás,amit elhalasztottak,mert bevárják az én írásbeli vallomásomat.Ott értelmes dolog nem történt,még mindig nem szembesítették a kiscsajjal,nem is értem,lehet ilyent??Nem kérdezhetett más tanútól sem,mert lehurrogták.(Mindössze megkérdezte az anyját,kapta-e már hazugságon a lányát...)Viszont a kedves mama ordítva lehordhatta mindenféle mocskos állatnak anélkül,h bárki rászólt volna.Most úgy néz ki,talán lesz egy pesti ügyvéd,remélem,meg tudjuk fizetni,és segíteni is tud.A kirendelt védő nekem hazudozott-h volt bent nála megbeszélni a dolgokat-,aztán panaszkodott,h mennyit hívom.-1-2 hetente 1x...-Bármit kértünk,addig halogatta,amíg kifutott az időből,vagy egyszerűen megtagadta.
Gyűlölöm ezt az egész helyzetet, a tehetetlenséget,ahogy nem látom a kiutat.Mint egy rossz álom...
Erősen foglalkoztat,h ha sikerül minden,és végre kiszabadul, párom,kiderül,h ártatlan,valamilyen módon elégtételt akarok ettől a két szeméttől amiatt,mert ennyit voltam kórházban-ez amiatt volt,h egyedül vittem a háztartást a 2 gyerekkel,terhesen-,majdnem koraszülésem lett,lelkileg megviselte az 5 hét különlét a gyerekeket...szóval mindenért,amit az egyedüllét okozott.

JuKids!
Mit nem adnék,ha ez a bíróság is úgy állna hozzá,h ha nincs rá elég bizonyíték,akkor felmentik...

JuKids # 2006.02.21. 12:54

Az előzőekhez ellenpélda, illetve ellen-ellenpélda egyszerre:

http://www.jogiforum.hu/hirek/14061

JuK

Nick Name # 2006.02.12. 15:19

Van. A vádlott vagy a védő indítványozhatja, és ha a bíróság helyt adni neki, akkor kiküld egy olyan részletes tájékoztatót, melyben benne van, hogy milyen alaki szabályoknak kell megfelenie az írásbeli vallomásnak.


Nick Name

cscs # 2006.02.10. 21:44

JuKids!
Igazad van,én is ezen gondolkodtam...Teljesen átestünk a ló másik oldalára,ha egy gyerek,v fiatalkorú ilyesmivel vádol meg valakit,azonnal,és automatikusan hisznek neki.Neki egy vallomáson kívül semmit nem kell tennie- a másik fél pedig ha szerencséje van,vért izzadva bebizonyíthatja magáról,h ártatlan.Neked "szerencséd" volt,h a lányok elmondták az igazat-még ha nem is azonnal.De sajnos ez a kis liba annyira lelkiismeretlen,egoista,h sose fogja bevallani,h hazudott.És itt más esély nem nagyon van.

Megint kérdésem lenne:Ha én szeretnék vallomást tenni-már bírói szakaszban van az ügy-,de ezt személyesen nem tudom megtenni-mivel kórházban vagyok-,van-e lehetőség pl írásban megtenni ezt a vallomást??

JuKids # 2006.02.09. 21:07

cscs!

"Tehát elég egy vallomás és egy szakértői vélemény??!Hát nem is tudom mit mondjak...ennyi bizonyíthatja,h megtörtént??Ez iszonyú......"

Láthatóan sokkal kevesebb is elég:
http://www.jogiforum.hu/hirek/13999

Érdekes megfigyelni, hogy ha valaki a "szexuális" és a "gyermek" szavakat egy mondatba rendezi, az máris felér a legnagyobb bizonyítékkal és teljesen elhomályosítja az életszerűség vizsgálatának szükségességét. Hiába, ez a 21. század Magyarországa. Vélhetően nagy árat fogunk ezért fizetni az elkövetkező évtizedekben - de ez már más téma.

JuK

cscs # 2006.02.08. 21:34

Ez egyszerűen félelmetes.Bele se merek már gondolni,mi lesz a vége...Szegénykém is már csak abban bízik,h ártatlan,és ennek előbb-utóbb ki kell derülnie...ha előbb,az jó,ha utóbb...
Nála minden reagálást a bűnösség számlájára írtak...h fél a büntetéstől.Pedig írta,ha bűnös lenne,csak azzal kéne foglalkoznia,hogyan lehet a legkevesebbet kihozni,de így képtelen feldolgozni,h ártatlan,és mégis bent van.
Amíg ez nem történt,hittem a jogrendben, a törvényben,de most rá kellett jönnöm,h gyerekes dolog volt.Nincs igazság,csak valami olyan,ami tetszik a hatalmat gyakorlóknak.

JuKids # 2006.02.07. 22:29

cscs!

"Kérdésem lenne:rendőrség és ügyészség ellen hol lehet panaszt tenni??"

Itt megtalálod a választ a kérdésedre (illetékesség):
http://www.magyarorszag.hu/…0040922.html

Ha a konkrét címek érdekelnek, azt megtalálod a Jogi Fórumon is:
http://www.jogiforum.hu/kozerdeku/

Ha pedig az érdekel, hogyan kell egy ilyen panaszt megfogalmazni (amit egyébként 100%, hogy elutasítanak), szívesen küldök mailben, írtam egy párat. ;-) Legutóbbit (ez igazából feljelentés rendőrök és ügyészek ellen) megtalálod a "Megszerzés-tartás" topic legutóbbi hozzászólásai közt (a többit meg ugyanott lentebb).

A szakértők "pártatlanságával" kapcsolatban szinte egyetértek Veled, illetve az ügyvédetekkel, esetemben is a kirendelt szakértők szinte mindegyike megpróbált valamit találni ott is, ahol nem volt semmi, pl. a számítástechnikai szakértő a mail-címemre érkező spam leveleket (levélszemét: miszerint vegyek Viagrát meg növeljem meg a farkamat meg brazil bébik várnak rám stb.) egyenesen szexuális tartalmú levelezésnek nevezte, amit az előadóm aztán konkrétan úgy is értelmezett, hogy én ilyenekről levelezek az interneten, nyilván persze pedofilokkal (mert köztudott, hogy a pedofilok titkos levelezéseket folytatnak, ő is ezt tanulta a továbbképzésen). A filmes szakértő pedig, akitől azt kérdezték, hogy készítettem-e pornográf videófelvételeket, mivel ilyet nem talált, hát kiemelt egy kazit, amin "véletlenül" pont az a három lány volt, aki miatt az egész ügy indult, és miután leírta, hogy "kirívóan antiszociálisan viselkednek" (ami természetesen nem a szüleik hibája, hanem az én bűnöm!) három oldalon keresztül (szerinte) szó szerint idézte a kazettán elhangzottakat, megjelölve azt óra-perc kódokkal, pl. azt mondják, hogy "játszótéren baszunk". Ezt a felvételt több mint fél évvel a jogerős ítélet megszületése után kaptam vissza, a felvételen ez hangzik el: "játszótéren bandázunk". Hogy hogyan és miért lett a bandázunkból baszunk (ami azért szinten egyáltalán nem lenne meglepő 13-14 éves lányok szájából), arra válaszolt az ügyvédetek. Az is érdekes, hogy a "játszótéren bandázunk" előtt egy perccel az egyik lány azt mondja: "Anya! Szopjál két f.szt egyszerre!", de ez a tisztán érthető mondat nem szerepel a jelentésben, mert esetleg más megvilágításba helyezné a lány és édes anyucikája kapcsolatát, mint ami a rendőrségnek kívánatos egy szerencsétlen, kihasznált, remélhetőleg majdnem megerőszakolt ártatlan áldozat esetében. (Megj.: a tőlem lefoglalt 66 kamerakazetta nagy részén lakótelepi kamaszok sokkal csúnyábban beszélnek, viselkednek, igazi kordokumentum ez a néhány tíz órás anyag, de azokat a szakértő "családi jellegű felvételnek" titulálta, csak egy kazit emelt ki, pont arról a három lányról.) Az orvosszakértő pedig (ez a cúcs) egy "fagylaltozó kisleány" képét nevezte gyerekpornónak, mert az szerinte az orális szexre utalt (vagy beteg szegény, vagy meg akart dolgozni a csaknem egymilliójáért - esetleg mindkettő). Amiért viszont csak szinte értek Veletek egyet az a pszichiáter és a belgyógyász közös jelentése, amelyben korrekten leírják, hogy áldozatként élem meg az egész ügyet, mert a rendőrség mindenáron pedofilt akar produkálni. Természetesen ezt a jelentést csak annyiban vették figyelembe, hogy nem szenvedek elmezavarban, így beszámítható, tehát elítélhető vagyok.

JuK

cscs # 2006.02.07. 20:51

És mi van,ha megvizsgálják a kabátot,amin állítólag feküdtek,és semmit nem találnak rajta?És ha vallomást tudok tenni a párom öltözékéről,amit a lány nem említett,bár minden másra emlékezett?Mert az aggálytalannak tartott vallomás és szakvélemny sajnos azt hiszem,le van zsírozva...írtam,mindenki tudja,h mi a helyzet pl a szakértővel,de így kényelmes,így zökkenőmentes,és senki nem tesz ellene,sőt.

Nick Name # 2006.02.07. 20:44

Ilyen cselekményeket általában nem közönség előtt követnek el, tehát ha általánosságban kimondanánk, hogy egy vallomás és egy szakvélemény nem lehet elég, akkor az egyet jelentene az ilyen cselekmények büntethetetlenségével.

Persze, az szükséges, hogy a onkrét ügyben a vallomás és a szakvélemény aggálytalan legyen.


Nick Name

cscs # 2006.02.07. 20:24

Tehát elég egy vallomás és egy szakértői vélemény??!Hát nem is tudom mit mondjak...ennyi bizonyíthatja,h megtörtént??Ez iszonyú......

Nick Name # 2006.02.07. 20:20

Brrrrr. Azért az ügyvéd ismerhetné ezt az állásfoglalást:

"A bizonyítás eszközeinek felsorolásában [76. § (1) bek.] szaktanácsadó közreműködése és poligráf alkalmazása nem szerepel. A nyomozás során szaktanácsadót lehet igénybe venni, ha pedig a terhelt vallomását poligráf alkalmazásával vizsgálják, szaktanácsadó igénybevétele kötelező. Ebből a szabályozásból következik, hogy a bírósági eljárásban poligráf nem alkalmazható. A szaktanácsadó közreműködéséről készült jegyzőkönyvet azonban a tárgyalás anyagává lehet tenni." (BH 2005. évi 7. szám).

Amit írtál, az sajnos nem kevés bizonyték.


Nick Name

cscs # 2006.02.07. 19:52

Még egy kérdés:Ha a nyomozást lezárták,és megvolt a vádemelés,vagyis-ha jól tudom-bírói szakaszban van az ügy,lehet-e poligráfos vizsgálatot kérni?És ha igen,kinek kell hivatalosan kérnie,és kitől?(Ugyanis az ügyvéd kibökte,h ha lenne egy kedvező poligráfos eredmény,az bizonyítaná,h ártatlan,mert itt el szoktátk fogadni.)

cscs # 2006.02.07. 14:27

Sziasztok!
A törlésről természetesen semmi bizonyíték,az erről tett panaszt átfogalmazták,mintha azt panaszolta volna,h elvették a diktafont.

Kérdésem lenne:rendőrség és ügyészség ellen hol lehet panaszt tenni??

Fejlemény annyi van,h megjött a vádirat.Az ügyvéd szerint is karcsú-az ő szavaival egy állítás és egy szedett-vedett szakértői vélemény,valamint nem hivatalosan elismeri,tudott dolog,h a szakértő azt mond amit várnak tőle,különben nem hívják többet,és fuccs a szép kis pénznek.Ezt a véleményt természetesen hivatalosan sehol sem vállalná.-,tényleg csak egy tanúvallomás a kiscsajtól.Még egy laikusnak is messziről ordít,h egy gyerek agyszüleménye-pár dolog:a fenyegetés a következő volt:"Én úgyis hangosabban kiabálok és gyorsabban futok mint te!"ill"Kicsinállak!".Az állítólagos erőszak előtt rákényszerítette,h szájjal izgassa,majd lehúzta róla is a nadrágot,bugyit,és átvitte az út túloldalán lévő mezőre,ahol leterítette a kabátját,és arra fektette.Gondolom előttetek van a cselekmény,ahogy mindenki letolt nadrágban,gatyában járkál...-és ilyenek.De az ügyvéd szerint hiába,úgyis hosszabb időre elítélik.Most annyit próbálunk,h a kabát vizsgálatát kérjük,és én megpróbálok vallomást tenni arról,h a páromon aznap nem alsógatya volt,hanem egy idétlen harisnya,amit szinte mindig hord,kivéve a kánikulát,mert egészségügyi probléma miatt fél a felfázástól.És ezt a kiscsaj nem vette észre.Csak az a baj,h pár héten belül szülök,és a tárgyalás március elején lesz,nem biztos,h ott tudok lenni.ki vagyok borulva,nem hiszem el,h ennyiből elítélhetnek valakit...

Lilly # 2006.02.01. 16:23

Jahh, gondolom nincs... Arra azért vigyáznak, gondolom...

Nick Name # 2006.02.01. 13:26

Hát ha megtörtént, akkor az az. Kérdés viszont, hogy van-e bizonyíték a bizonyíték megsemmítésére? :)


Nick Name

Lilly # 2006.01.31. 21:51

Nem nagyon szeretnék érdemben állást foglalni ebben a diktafon-ügyben, mert én csak egy szerencsétlen joghallgató vagyok, de valaki okosabb biztosan pontosan megmondja: ez a törlés nem bizonyíték megsemmisítése véletlenül?!
Hát fennakadt a szemem az ügyön. Tényleg érdekelne, hogy mi a helyzet...

Lilly # 2006.01.31. 21:40

Van-e valami fejlemény az ügyben?

cscs # 2006.01.15. 22:39

Köszi...mi is abban tudunk leginkább bízni,h nem csinált semmit,és eddig csak igazat mondott mindenhol.Az-egyik-legrosszabb az,h be van csukva,ráadásul innen 2 óra autóval,úgyhogy még én sem tudom tartani benne a lelket,mert nemsokára kórház,aztán újszülöttek-hosszú hónapok fognak eltelni,amíg láthatjuk egymást.A rendőrök úgy rendezték,h az előzetes indoklásában akkor is maradjon valami,ha minden cáfolható cáfolva van.Természetesen benne van,h várható,h zaklatni fogja a lányt.Ezt hogy lehet nullázni??Költői kérdés,sehogy.Iszonyú lehet börtönbe zárva élni,a családod nélkül,ártatlanul.De ez a kis szerencsétlen sose gondolt bele,vagy ha igen,jobban fél a következményektől,mint a lelkiismeretétől.
A diktafonnal kapcsolatban nagyon igazad van,dehát ez megint egy zsákutca lenne,biztosan több rendőr esküdne rá,h már nem volt rajta semmi.És ha egyszer vége lesz,és hazakerül,én biztosan nem állok neki még pereskedni.De ezt pontosan tudják.

JuKids # 2006.01.15. 22:19

"töröltek mindent ami rajta volt,miután elvették.(Talán attól tartottak,készült ott is felvétel,nem tudom.)" Na ez így ahogy van szerintem hivatali visszaélésen túl még polgári jogi kérdést is felvet: megsemmisíti a rendőr valakinek a tulajdonát, amiről azt sem tudja, hogy mi? Ez kemény.

Ha feltehető, hogy az ügyvéd nem fogja érdemben védeni a párod a tárgyaláson (főleg ha esetleg nem is hisz neki), akkor szerintem legjobb, ha nem is erre épít. A kérdéseket ő maga is felteheti, mindenben utolsóként van joga szólni (az ügyvéd után is). Ha valóban lesz tárgyalás, érdemes elolvasni a Be. tárgyalás menetéről szóló részét. Addig meg ne aggódjatok túlzottan, az még hosszú hónapok kérdése lehet. Ne hagyja magát megingatni, viszont építsen arra, hogy ha ő határozottan az igazat mondja, akkor azzal szemben a hamisságnak nincs esélye.

Én sem hittem volna korábban (3+ éve), hogy amiket a hírekben olvasok, azok mögött milyen ügyek vannak, ha egyáltalán vannak. Miután az én 13-14 éves ismerőseim kértek magukról melltartós képeket, a kerületi újságban (60.000 példányban) megjelent, egyenesen a kerületi rendőrkapitány nyilatkozata, miszerint 8 éves lányokat itattam és fényképeztem fél éven keresztül meztelenül, képeiket felraktam a netre. Senki semmi ilyet nem mondott, még a valóban fotózott lányok is bolondozásról számoltak be, nem pornózásról. De az úgy nem lett volna ügy. Szégyen, hogy mi motiválja a rendőreinket. Amikor bementem az újsághoz helyesbítést kérni, rendőrt hívtak, és a szerkesztőség tagjai magyarázták a kiérkező járőrnek, hogy milyen veszélyes dolgokat csinálok.

Nyugtasson meg viszont, hogy 14 hónap kellett ugyan hozzá, de bűncselekmény hiányában megszüntették az eljárást (csináltak helyette másikat, de ehhez a számítógépet is le kellett foglalniuk). Ügyvédem nekem is kiderendelt volt, egyszer sem láttam a megszüntetésig, és semmin nem is vett részt. Nem az ügyvéd húzott ki a bajból, hanem az, hogy nem csináltam semmit.

JuK

cscs # 2006.01.15. 21:54

Nick!
A diktafonfelvétel a tanárral lezajlott beszélgetésről készült,de sajnos erről bővebbet nem tudok,mert én nem hallottam, a párom pedig már szinte retteg bármit mondani,írni az üggyel kapcsolatban,mert eddig még mindent ellene fordítottak.Nála volt a diktafon amikor őrizetbe vették-végülis csak egy 1-2 órás tanúskodásra ment,eszébe se jutott,h itthon hagyja-,és a rendőrök rettentően felháborodtak,h minek az neki,és letöröltek mindent ami rajta volt,miután elvették.(Talán attól tartottak,készült ott is felvétel,nem tudom.)
Eljárás nem indult,mert a kislány nem vallott arról,h 14 éves kora elött már szexuálisan is együtt voltak,ő pedig azt mondta,kivárta a 14. évet.Utólag pedig lehetetlen bizonyítani.Õ csak egyszerűen attól esett pánikba,h kettőjükön kívül más is tud a kapcsolatukról,és gondolom annyit tudott,h ezt nagyon keményen büntetnék.(14 év alatti+ő a tanára)A kislány azt csinálja amit mond neki,borzasztóan befolyásolható,és mivel még túl fiatal ehhez a kapcsolathoz,valahogy úgy érzi,ez normális,neki mindent meg kell tennie.Gondolom el tudjátok képzelni,milyen lehet egy ilyen lángolóan szerelmes,tapasztalatok nélküli kislány.
JuK!
Én is úgy gondoltam,h ennyiből képetelenség vádat emelni,de nagyon úgy néz ki,lesz tárgyalás.A legjobb egy jó ügyvéd lenne,de sajnos nagyon nem vagyok abban a helyzetben,h fogadni tudjak egyet-két pici gyerekkel,ikerterhesen maradtam magamra,1-2 hónapon belül a babák is itt lesznek-,örülök,h a mindennapokat normális szinten tudom tartani.A kirendelt védőt egyáltalán nem érdekli a dolog,eddig csak akkor jelent meg ha kötelező volt...De azért sikerült még jobban kiborítania azzal,h nagyon borúlátó volt,amikor érdeklődtem.Bár rájöttem,persze,h az,alapvetően ő is azt hiszi, a párom hazudik,és mélyebben nem ásta bele magát a történtekbe.Én azt tanácsoltam,próbálja meg kicsit összeszedni magát,megnyugodni,és összeírni a kérdéseket,amiket majd az ügyvéd feltesz a tárgyaláson.Szembesítés nem volt,gondolom védik szegény meggyalázott lányt.

Sose hittem volna,hogy ez valóban létezik,h a hatóságok puszta rosszindulatból egymást segítve elítélhetnek valakit ártatlanul...Én meg csak kapkodok itt kint,hátha valami falrengető ötlet jön valahonnan,vagy csoda történik...Legszívesebben én beszélnék a lánnyal,de azt ugye nem szabad.

Bocs,h ilyen zavaros vagyok és rátok zúdítom a lelki bajaimat,de nagyon kivagyok.Hiába nyugtatgatom magam,h ez lehetetlen,ennyiből nem lehet elítélni valakit-mégis nagyon rossz érzéseim vannak.

JuKids # 2006.01.15. 20:54

cscs!

Hasonló témáról olvashatsz a "megrontás" topicban, ami csaknem egy év után, de úgy tűnik, megnyugtatóan rendeződött. Észrevehető, hogy a 13-14 éves lányok nem egészen olyanok, ahogy a rendőrség be szeretné őket állítani (ártatlan tündérkéknek, akit a gonosz bácsik ...), ugyanakkor nagyon sajnálatos, hogy bár mindezt láthatóan a rendőrség ugyanígy észreveszi, ebből próbál meg hasznot húzni magának. Az én ügyemben is volt olyan "bizonyíték", amit a rendőrök jobbnak láttak megsemmisíteni (igaz ennek végül nem lett jelentősége): még a megszüntetőben is az áll, hogy az én ötletemre mentünk fotózni a lányokkal, holott az első kihallgatásomkor átadtam azt a lapot, amit az egyik lány a kérdéses napon az ajtókra tűzött, hogy kellenének neki fotók, hívjam fel (egyébként a lányok is így nyilatoztak), és benne van az is a jegyzőkönyvben, hogy átadom a cetlit. A cetli aztán eltűnt. Hogy egy 14 éves lány kérjen magáról képeket, ne pedig a csúnya bácsi erőltesse ezt? Ennek nem lehet nyoma... Ugyanígy olyan is volt, ami ugyna megmaradt, de nem vették figyelembe, mert alapjában rengette meg a cukrosbácsi-sztorit: átadtam egy magnókazettát, amit a kérdéses lányok egymásról készítettek egy hónappal a nem létező ügyünk után, amin sajnálkoznak, hogy rendőrségi ügy lett a hülyülésünkből, elmondják, hogy rendszeresen isznak stb. A kazit leadtam a rendőrségen, a szövegét leírtam, beadtam azt is. Tíz hónap múlva visszakaptam. Kérdeztem az előadómat, hogy mit szól hozzá, meghallgatta-e. Azt mondta, meghallgatta, nem volt rajta semmi érdekes. Ja, ha nem akarja hallani, hogy szilveszter éjjel feljöttek hozzám azok a lányok, akiket a rendőrség szerint egy hónappal korábban leitattam és megerőszakoltam és pornóképeket csináltam róluk - hát akkor ne hallja meg, legfeljebb a kötelességét szegi meg.

Ha volt olyan felvétel, ami szerinted tisztázná az élettársadat, vagy legalábbis a lány szavahihetőségét kérdőjelezné meg, új férfit (a tanárt) hozna a történetbe, azt mindenképpen vetessétek jegyzőkönyvbe, hogy volt ilyen felvétel, letörölték, és ez meg az volt rajta, és az felvételen elhangzottakról kéritek megnyilatkoztatni az érintetteket. Eleve nem értem, hogy szembesítésre nem is került sor, ahol az élettársad tehetett volna fel kérdéseket a lánynak a részletekről. Elég soványka bizonyítéknak tűnik egy vallomás és egy erről szóló szakvélemény. Merészség lenne erre alapozva vádat emelni. A rendőrség lehet rosszindulatú, de a bíróságon nem kerülhető ki az, hogy az élettársad tisztázhassa magát.

JuK

Nick Name # 2006.01.15. 19:58

Egy picit próbálj megnyugodni, mert így nehéz követni. Milyen diktafonfelvétel volt, és miért törölték le? Indult eljárás a tanár ellen? Ha nem, akkor miért kellett védekeznie?

A tanár cselekménye egyébként a Btk 201.§-ának /1/ bekezdésébe ütköző és a /3/ bekezdés szerint minősülő megrontésnak minősülne, és semmiféle magánindítvány nem kell hozzá.


Nick Name

cscs # 2006.01.15. 19:17

Nick Name!
A lány 13 körül "jött össze" tanárbácsival,aki igen,az ő tanára volt.Viszont direkt ezért találta ki ezt a mocsok dolgot,mert így ki hinne egy "börtöntölteléknek",aki csak vádaskodik,hogy mentse a bőrét.Bizonyítani semmit nem tud-volt egy diktafonfelvétel,amit a rendőrségen az örizetbevételkor letöröltek...hogy mégis mit képzel,minek van nála.Tényleg,valahogy vissza lehetne hozni??

Nick Name # 2006.01.15. 15:48

Na állj, állj! :))

"A tanárt pedig csak magánindítvány előterjesztése esetén érheti baj, ugyanis a legutóbbi Btk. - módosítás óta ez már csak alapesete az erőszakos közösülésnek, ami magánindítványos."

  1. Az erőszakos közösülésnél a 14 éves életkornak nincs jelentősége, a 12-nek van!!
  2. Ha az illető a saját tanára lenne a 12 év alatti lánynek, akkor megint csak nem kellene magánindítvány, mert bejönne minősített esetként a "felügyelete alatt álló személy sérelmére" való elkövetés.

Nick Name

cscs # 2006.01.14. 20:45

Köszönöm a hozzászólásokat!
A legnagyobb probléma talán az,hogy -aki már a közelébe került ilyen esetnek,az tudja-ilyen ügyben nincs ártatlanság vélelme,és nincs pártatlanság,elfogulatlanság.A rendőrség produkált minden szükséges okot az előzetes letartóztatáshoz-pl,hogy elfogatóparanccsal kellett elfogni,pedig ebből egy szó nem igaz,de mindet lerendeztek,h annak tűnjön-,előre meg volt írva minden,még az előzetes elleni fellebbezés elutasítása is;a szakértők a tőlük elvárt "szakvéleményt" hozták,ami összhangban volt a váddal;és minden szépen össze lett rendezve.Az,h esetleg ez az eset nem történt meg,fel sem merült senkiben,mindenféle reakciót azonnal a bűnösség számlájára írtak.
Amit még tudok,h a lány és közte tényleg nem történt semmi,bár ennek akkor lenne jelentősége,ha a feljelentés "aznap" történik.Nem tudom,h az anyjával volt-e benn a lány,gondolom vele kellett mennie.Az apa elvált,más városban lakik,alkalomszerűen találkozik a lányával,és ráadásul most költözött el,nem tudni hova,telefonszáma pedig a lefoglalt,vagy elrakott,nem tudom,hogy mondják,telefonban van.
Utólag már fel-fel merült,h ha jobban nekiesnek a lánynak,talán elmondta volna az igazat,de persze szigorúan magánvéleményben.
A kislány az alig 14 évével szinte teljesen az erölcsi,lelkiismereti,etikai normák nélkül él.Hosszú hónapok óta szinte minden nap hazudik az anyjának,a környezetének,hogy "védje" a "szerelmét",nem bízom abban,h megszólal a lelkiismerete.Talán a tárgyaláson-ügyészNÕ van,aki első nap megmondta,h mindenképpen vádat emel-bele lehet zavarni a vallomásába,de én már nagyon reménytelenül látom a helyzetet...Az ismerősöm-na jó,végülis mit dugdossam,az élettársam-az öngyilkosság szélén áll,idegileg teljesen kikészült.Nem lát kiutat,pedig itthon két gyerek várja,és két születendő...ezt sem vették figyelembe...