Verekedés (segítség)


escoriad # 2006.08.11. 07:24

Sajnos úgy néz ki a rendőri pályádra nagy hatással lesz az "ügy" végeredménye. Még a rendőr szakközépnél is, akinek sima un. megrovásos ügye van azt sem veszik fel, még a hátrányos jogkövetkezmények lejártát követően sem. Igaz, hogy azt mondják a megrovás nem jelenik meg a "priuszban". Valóban egy erkölcsi bizonyítványban nem fog megjelenni, de attól még nyilván van tartva.

Arról nem is beszélve, hogy válogathatnak a jelentkezők közül, tehát nem a "bün útján már egyszer járt" személyeket fogják felvenni. Kivétel azért lehet:)))

Ám az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, így téged is az ügy befejezéséig.

Nagyon keveset írtál, inkább elmesélted a történetet. Ez - bármennyire is igaz - még egy ügyvédnek is kevés. Minden majd a dokumentumokból derül ki ezért én is javaslom egy komoly ügyvéd megbízását.

Azt, hogy lesz-e vádemelés, szükség lesz e tárgyalásra, lesz-e ítélet = még nagyon sok álmatlan éjszakád lesz!!!! Ebbe törödj bele (és nem szapullak bár egyetértek az előttem szólókkal).

Azt biztosnak látom, hogy a sittkóra nem nagyon fognak bevinni. Komolyabb ügyeknél is max. házi őrizetet kapnak. Megnyugodhatsz, mert véleményem szerint nem nagyon lesz az ügyből ténylegesen letöltendő szabadságvesztés. Inkább elég komoly anyagi kiadásoknak fogsz elébe nézni (ügyvédi költség, pénzbírság stb.) és arra nem nagyon hivatkozhatsz, hogy nincs munkád (ha így van). Van, amit kötelező lesz kifizetni.

És még akkor nem is beszéltünk, hogy hiába 8 napon belüli sérülést okoztatok, de a "sértett" polgári igényként elég tetemes kártérítést követelhet tőled, vagy tőletek (erkölcsi kár, anyagi kár, kiesett munkaidő, orvos költsége stb.). Ezzel is számolnod kell!!!

És ez nincs összefüggésben a büntetőeljárás lefolytatásával, tehát már holnap megindíthatja a "sértett".

_Wasp_ # 2006.08.11. 06:48

Azért egy gyalogrendőrnél nem árt, ha legalább 180cm, és minimum egy mázsa.
Nehogy már az eljrás alá vont személynek eszébe jusson berakni a rendőrkocsi csomagtartójába.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Sasfioka # 2006.08.10. 21:29

Talán azért tart ott a magyar rendőrség, mert az van elterjedőben, hogy izommal kell megoldani a bűnügyeket, és nem ésszel...
Tény, hogy vannak helyzetek, ahol az "izom" számít. De bizony azért az esetek többségében a rendőrnek nem a karját, hanem a logikáját, eszét, tudását kellene csillogtatni, de sok esetben csak a bicepsz fénylik.
Ne neveljük már a "fiatalokat" arra, hogy izommal lesznek jó rendőrök...

SF

R.Dani # 2006.08.10. 15:53

Köszike szépen!

monalisa1 # 2006.08.10. 15:53

Kivánom a legjobbakat!

R.Dani # 2006.08.10. 15:53

monalisa1 nem a kondicioval van a baj.. hanem hogy ők neadja isten így legyen.. többen lesznek mint én .... 178cm és 80 kilo vagyok.. és hogymondjam eddig a felvételi miatt megovtam magamat ezektől a dolgoktól!

R.Dani # 2006.08.10. 15:51

monalisa1 rendes vagy nagyon te is és köszönöm...
Aki ismer személyesen is az tudja a legjobban hogy nemkapom fel hamar a vizet inkább a számolós fajta vagyok... 1 hibája csak lehet az embernek.. igaz azt is mondják aki 1x megteszi az megteszi másodszor is.. habár én ebbe nem hiszek... reménykedek az enyhe büntetésben és a sikeres felvételiben... mást nemtudok... az egész eddigi életem erre tettem fel.. a kapuba nem akarok megállni!
Köszönöm mindenkinek még1x!

monalisa1 # 2006.08.10. 15:51

R.Dani: írtad, hogy félsz, hogy "asszony" lennél odabent...

Ez ellen - és általában is - egy fiatalembernek KELL tennie valamit: javaslom járj le súlyzózni stb., tehát némi kondició az minden jól jön.

A 60 kg-os rendőrökből úgyis tele a padlás, csak meg kell nézni a mai kisrendőröket.

Én ismerek egy "Csöpi" nevezető főtörzsöt, 110 kg izom (!), és a legvadabb kocsmai balhékba is bátran bemegy a sürübe - tekintélye van neki!

monalisa1 # 2006.08.10. 15:43

Én most nem közvetlenül ezen diskurzushoz, de köztudomásu, hogy a magyarországi börtönök túlzsufoltak, tehát nem hiszem, hogy egy (két) pofon okán bárkit is lecsuknának.

Kellően visszatartó erejü lehet a pénzbüntetés + némi felfüggesztett.

A rendőrtisztire- vagy akár csak a tiszthelyettesire is szigorú pszichológiai vizsgálatnak vetik alá a jelentkezőket, igyekezve eleve kiszűrni az oda nem illő beállítottságú fiatalokat.

Tehát nem elég a jeles érettségi, és a jó ha van már hozzá 1-2 nyelvvizsga is (...), de az alkalmassági teszt nagyon szigorú.

És mivel manapság hivatásosnak lenni "jó" munkahely, 8-10 szeres a túljelentkezés!

Amúgy pedig ha jól tudom Kaliforniában bármi kis tyukszar ügy okán is, a harmadik apró balhé esetén már kijárhat az életfogytiglan!...

R.Dani # 2006.08.10. 14:58

Mégvalami... ha pénzbírságot kapok és/vagy felfüggesztettel gondolom jár priusz is... az számít a rendőrtisztibe?
Amúgy nagyon hálás vagyok _Wasp_ kicsit megnyutattál.. 2 napja nem eszek egyszerüen... nagy lecke ez nekem.... lehet már túl nagy..... de vállalom a következményeket!

R.Dani # 2006.08.10. 14:54

De igen azon vagyok hogy elnézést kérjek tőle de nem találtam meg mivel nem ismerem.. valószinü a vallomás eggyeztetésen fogok vele találkozni.. akkor megteszem.. vagy a tárgyaláson ezt majd az üyvéd vasárnap elmondja hol célszerübb.. nemmerek lépni magamtól!

_Wasp_ # 2006.08.10. 14:25

Nem hinném hogy "lecsuknak". A legrosszabb esetben pénzbüntetés - felfüggesztett szerintem ami kinéz.

Ha pedig majd mentesítenek a hátrányok alól, akkor mehetsz akár rendőrtisztire is - feltéve ha felvesznek.

Én úgy gondolom, hogy nem kell téged szapulni, pontosan tudod hogy nagy marha voltál. Remélem, ezt az esetleges bíró is belátja majd.

Nem lenne célszerű bocsánatot kérni a sértett sráctól? Ez nem csak a lelkiismereted megnyugtatására lehet jó....


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2006.08.10. 14:05

Ha TÉNYLEG 8 napon belül gyógyul a dolog, akkor a testi sértés része magáindítvány hiányában egyenlőre nem veszélyes rád.

Kivéve, ha máshogy minősítik: garázdaság miegyéb.

Az ügyvéd jó gondolat, mert ha másra nem is jó: a kontroll miatt legalább a rendőrség majd a te jogaidat és érdekeidet is figyelembe fogja venni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

R.Dani # 2006.08.10. 14:03

Annyit szeretnék tudni (aki hozzáértő) hogy ennyiért lecsukhatnak???
De kérlek ne szapuljatok hidjétek el megbántam azóta se tudok aludni mert tudom ezzel az életemet tettem tönkre át kell értékelnem most mindent!

R.Dani # 2006.08.10. 13:37

Szerdán megyek egy ügyvédhez.. a srác 8 napon belül gyógyulo sérüléseket szenvedet és nemvolt a részéről feljelentés csak a rendőrség részéről.

_Wasp_ # 2006.08.10. 06:58

Monalisa1: még ha csak "füles" volt, akkor is bűnsegédi bűnrészes Dani a súlyos testi sértésben. Ennek a büntetési tétel határai ugyanazok, mintha ő törte volna pl. el a srác kezét.

Nyilván figyelembe vesznek ezt-azt, de szerintem várjunk meg inkább egy hozzáértő kollégát, hogy ilyenkor mi a bírói gyakorlat.

Most én se nyilvánítanék véleményt, hacsak azt nem, hogy sürgősen keress Dani a környéketeken egy megbízható ügyvédet.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

R.Dani # 2006.08.10. 04:07

Itt nem a megbánásról van szó mert azon túlvagyok.... vállalom a kritikát de mint említettem nem én rugdostam meg és írtam hogy én a fagyikérés után nem tudtam mi történt.. "én takarásba voltam de amikor észrevettem elindultam énis" ezt nekem gabi mesélte el utánna én annyit láttam vérzik az orra...
Tudom nem ezt érdemelte a gyerek ezt már 1000en elmondták csak az a baj gabi helyett mindenki nekem mondja...

homokszem # 2006.08.09. 19:49

azért gondolj bele annak a helyébe is, akit megvertetek. Te mit csinálnál, ha egy részeg nyalni akarna a fagyidból és rád mászik? Utána túlerőben szépen szétveritek a másikat. Most viseld a dolog következményeit.

ico2 # 2006.08.09. 19:13

Nekem egyik ismerősöm rendőr, ő mesélt egy hasonló esetről (könnyű testi sértés) és az elkövető utána nem válhatott rendőrré.
Azt írtad, hogy az unokatesód volt ittas, feltételezem Te józan voltál, vagy legalábbis kevésbé ittas. Egy józan embernek kéne, hogy legyen annyi helyzetfelismerő képessége, hogy ha a részeg unokatesód kötött bele a srácba, akkor a srác „jogosan” adott egy pofont az unokatesódnak, nem kellett volna utánafutnod, rugdostátok volna meg inkább jól a részeg unokatesódat inkább, ő jobban megérdemelte volna szerintem.
Remélem sose leszel Te sem a rend őre..

R.Dani # 2006.08.09. 18:52

Igazából már azzal nagyon nehezen de kibékültem hogy nemlehetek rendőr...:S
Mondom a börtöntől félek.. mert ahogy hallom odabent feleség lennék.. meg ilyenek...

monalisa1 # 2006.08.09. 18:30

Írtam: csak mint laikus, tehát a Btk-át nem különösebben ismerő ember vagyok.

Tudod, minden attól függ, hogy az intézkedő rendőr a jelentésben mit írt le...

De a Te jegyzőkönyved is oda van csatolva az anyaghoz!

A rokonságunkban van egy srác, az is osztott egyszer az utcán egy nagy loholás után egy fülest (...) meg többen is voltak ott, és persze ott nem lett összerugdosva senki...

1 év próbára bocsájtás kapott.

Megokulta a dolgot: nem érdemes mások miatt balhéba keveredni, sőt egyébként se.

Na, szóval ne lógasd az orrod, talán még jó rendőr is lehet belőled - ha ez az eset elsiklik...

R.Dani # 2006.08.09. 18:08

Csak az egy füles volt részemről.. őszintén leírtam mindent.. az hogy a fél városon kereztül kergettem hogy is mondjam.. 19 éves düh volt... ami felgyülemlett.. igazából az elzárás rémiszt.. szóval akkor a füles miatt én elzárást nem kaphatok ha a tanukkal bebizonyítom?
Amugy köszike szépen!

monalisa1 # 2006.08.09. 18:01

Ha tényleg csak az az egy "füles" volt részedről, akkor nagy valószínüséggel nem kell félned az elzárást...

Meg hát az is sokat számít, hogy őszintén elmontad a dolgokat.

Persze a csoportosan elkövetett garázdaság - vagy efféle - miatt némi felfüggesztett és több-kevesebb pénzbírság azért kinéz, szerencsés esetben a próbára bocsájtás.

A rendőri pálya lehet hogy vesztő...

Tudod a felvételnél van pszichológus vizsgálat, és hát a fél városon át kergetni valakit (...) az egy kis semmiségért, szóval könnyen fel tud menni benned a gőz - ha te esetleg nem is tudsz róla.

És ezt jobb előbb kiszűrni mint később...

Én csak mint egy laikus szóltam hozzá.

R.Dani # 2006.08.09. 17:05

Azt elfelejtettem odaírni hogy a legnagyobb félelmem hogy börtönbe kell mennem... mivel rendőr akartam lenni és ezért már 3 éve dolgozok.. valószinü elvágtam magam..
erre is szeretnék véleményeket..:S

R.Dani # 2006.08.09. 17:02

Üdvözlet!

Szeretnék segítséget kérni büntetőjogi ügyvédektől...

Leírom a történetet kicsit hosszu de muszály hogy tisztába legyetek vele.. arra lennék kíváncsi mit tegyek mire számíthatok.

Szóval szombat este én és unokatestvérem aki erősen ittas volt miskolcon egy buszmegálloba vártuk a többieket miközben unokatesóm (gabi) belekötött egy srácba (egy nyalást kért a fagyiból) persze a gyerek nem adott neki erre dulakodni kezdtek a srác elfutott gabi utánna.. én takarásba voltam de amikor észrevettem elindultam énis hogy szétszedjem őket!
Amikor odaértem láttam gabinak bevolt tőrve az orra és tiszta vér volt a keze.
Ekkor elöntött a harag és a közben elfutott fiu után eredtem kb másfél kilométeren keresztül (aki ismeri miskolcot annak ugy mondom hogy a tapolcai elágazásban található penny market-től az SZTK-ig) kergettem közben egy ismerősökkel teli kocsiba beszálltunk gabival és ugy folytattuk az üldözést.. amikor megláttuk 3an kipattantunk a kocsiból és utánna futottunk!
Én értem utól de akkor azt hittem egyedül mentem utánna és a térdemben azelőtt kezelt sérülés kiujult!
Miután a srác szembe fordult velem lekevertem neki egy fülest és én onnan odébb álltam.
De gabi is kiszállt a kocsiból és kegyetlenül összerugdosta a harmadik fiu (peti) pedig próbálta lerángatni róla! Miután sikerült otthagytuk és elsiettünk..
Ezek után a szemtanuk mentőt és rendőrt hívtak akik 10 percel később "elkaptak" minket és előállítottak.
Én késséges voltam nem tagadtam megbántam próbálltam ezt sugallni is mellesleg eddig semmi ügyem nem volt és 19 éves vagyok.
Gabi aki az unokatestvérem bevallotta hogy ő verte meg!
A többi "tanu" pedig azt vallotta hogy ő csak gabit látta rugdosni.

Kérem segítsetek hogy mire számíthatok mit tegyek és ha esetleg van miskolchoz közeli ügyvéd aki vállalna azt megköszönném!

Üdvözlettel R.Dániel