Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány


Agent Cooper # 2015.03.17. 09:28

scalp, tiszta erkölcsit kaphat.


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

dmoan # 2015.03.17. 22:17

Tiszteletem!
Azzal a kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, hogy a törvényi mentesités (az 5 év eltelte),mikortól számit? A feltételes szabadlábra helyezéstől? vagy a büntetés végétől?.2009.09.02-án helyeztek szabadlábra feltételesen, .nem volt ügyem , (sem elötte, sem azota).

folyami géb # 2015.03.18. 13:50

Nem mindig 5 év a mentesítési idő, de bármennyi is, a büntetés kitöltésétől számít. Azaz, ha feltételessel szabadultál, akkor két variáció van:

  • ha a büntetésből még egy év vagy azt azt meghaladó idő volt hátra, a kitöltés ideje egybeesik a feltétes eredményes elteltével,
  • ha egy évnél rövidebb idő volt hátra (ás emiatt feltételes egy év volt), akkor pedig amikor kitöltve szabadultál volna.
Papi2 # 2015.03.19. 19:14

Üdv mindenkinek! 2011.01.20.án a Tescó-ban eltulajdonitottam kb 4500Ft értékben. Mondanom se kell lebuktam a termékeket kifizettem utólag nos mindez hiába feljelentettek elöször meghalgatásra kellett mennem a rendőrségre ahol felvették a jegyző könyvet és monták hogy lesz tárgyalás Tulajdon Elleni szabájsértés miatt és majd értesítenek na ez megis volt 2011.03.11.én. Hálistennek megusztam 20e Ft büntettésses és azóta jó úton járok hozzáteszem életem első rendörségi ügye volt és utolsó is remélem! Most viszont azt kérdezem hogy mind ez négy éve történt és szeretnék egy fegyver viselési engendégyt önvédelmi célra (gáz pisztolyhoz)a közeljövőben és hogy ennek van e akadálya az erkölcsiben benne van e ez az eset? Válaszokat köszönöm!

Agent Cooper # 2015.03.20. 15:16

Kedves Papi2!

Nem akadály!

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Gabez # 2015.03.27. 10:54

Tisztelt Szakértők!

Munkavállalás előtt állok, és a lelendő munkáltatóm megköveteli az erkölcsi bizonyítványt. Azt szeretném megkérdezni hogy a szabálysértések, illetve megrovások bekerülnek-e az erkölcsi bizonyítványba?

Üdvözlettel: Gabez

davids0124 # 2015.03.27. 17:29

Tisztelt segítőkész fórumozók!
Lenne egy olyan gondom, hogy 2007ben kaptam 2év börtönbüntetést 4évre felfüggesztve. az lejárt, azóta nem csináltam semmit, dolgoztam, feleségem van és tervezzük a közös jövőt. Az lenne a gondom, hogy ő amerikai állampolgár, beadtunk minden papírt a nagykövetségre az interjúm is megvolt, de rossz erkölcsit vittem. Ma kézhez kaptam azt az erkölcsit ami a követségre kell, de abban megtagadták a kiadást az előéletem miatt. nem tudok valamit tenni az ellen, hogy megkapjam? a feleségemn Floridában van,egyetemet kezdett és vár, hogy elkezdhessők ott a közös életünk. Nem lehetne valamiféle meghalgatást vagy fellebbezért tenni ez ügyben, hogy elmondjam miért is szeretnék kimenni és a hátammögötti 8 év bizonyítja, hogy tanultam abből a hülyeségből amit elkövettem.
köszönöm a válaszokat
Tisztelettel Laci

davids0124 # 2015.03.27. 17:38

Tisztelt segítőkész fórumozók!
Lenne egy olyan gondom, hogy 2007ben kaptam 2év börtönbüntetést 4évre felfüggesztve. az lejárt, azóta nem csináltam semmit, dolgoztam, feleségem van és tervezzük a közös jövőt. Az lenne a gondom, hogy ő amerikai állampolgár, beadtunk minden papírt a nagykövetségre az interjúm is megvolt, de rossz erkölcsit vittem. Ma kézhez kaptam azt az erkölcsit ami a követségre kell, de abban megtagadták a kiadást az előéletem miatt. nem tudok valamit tenni az ellen, hogy megkapjam? a feleségemn Floridában van,egyetemet kezdett és vár, hogy elkezdhessők ott a közös életünk. Nem lehetne valamiféle meghalgatást vagy fellebbezért tenni ez ügyben, hogy elmondjam miért is szeretnék kimenni és a hátammögötti 8 év bizonyítja, hogy tanultam abből a hülyeségből amit elkövettem.
köszönöm a válaszokat
Tisztelettel Laci

folyami géb # 2015.03.27. 19:35

Egyik sem.

giordano67 # 2015.03.30. 06:56

Tiszteletem!
2008-ban 1év börtönbüntetést kaptam 3 évre felfüggesztve.
Közterület felügyelőként szeretnék dolgozni.
Kaphatok-e erkölcsi bizonyítványt és ha igen abban szerepel-e a fent említett büntetés?

Köszönöm előre is válaszát.

Gabo1128 # 2015.03.31. 07:08

Tiszteletem!
Érdeklődnék,hogy szerepel-e az erkölcsi bizonyítványomban vagy tiszta maradt? Magánlaksértés és könnyű testi sértés miatt, 2010 augusztusában ügyészi szakaszban 1 évre elhalasztották a vádemelést.Ezen idő alatt pártfogó tiszthez kellett járnom. Az 1 év eredményesen letelt,azóta sem vétettem a törvény ellen. A munkám miatt viszont szükség lenne a tiszta erkölcsi bizonyítványra.
Válaszokat előre is köszönöm.

Leone510 # 2015.03.31. 16:27

Szép jó napot mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne,h ha 2010-ben jogerősen kapott valaki 2 év 4 hónap börtönt és abból előzetesben 1év 2 hónapot már letöltött,és a maradék időre nem vonult be akkor annak van elévülési ideje?
Eltelt 5 év .......
Köszönöm a segitséget!


Provolone

N.J. # 2015.04.07. 06:19

Tisztelt Fórumozók!
Egy érdekes kérdésben keresek választ. A tényvázlat lényege a következő. Egy Kft. 2008. évben éves ÁFA bevallási kötelezettséggel bírt amelynek nem tett eleget és pár hónapon belül el is adták a céget. Az adóhatósági ellenőrzés feltárta a kimenő számlákat a bejövőket pedig nem így megállapított 36.000.000,- forint adóhiányt. Fontos megemlíteni azon adótörvényeket amelyek szerint ha az éves bevallásra kötelezett adózó fizetendő ÁFA-ja eléri az 1.000.000,- forintot havi bevallásra kell áttérni. Az adóhatóság feljelentésében akként fogalmazott, hogy a Kft. nem tett eleget a 2008 évi június, július, augusztus és szeptember havi bevallási kötelezettségének és ezzel 36.000.000,- forint kiesést okozott a költségvetésnek. A nyomozás során megfogalmazott gyanúsítás pedig azon képen fogalmazódott, hogy a Kft. nem tett eleget a 2008. éves bevallási kötelezettségének és ezzel a költségvetésnek 36.000.000,- forint kiesést okozott és ekként fogalmaz a vádirat is. Igazságügyi szakértő megállapítja, hogy a vádirati cselekmény esetén az adózónak havi bevallási kötelezettsége volt éves pedig nem. Az igazságügyi szakértő nyilatkozatával az adóhatóság büntető feljelentése is egybecseng amelynek szövege szerint az adózó nem tett eleget a 2008. június, július, augusztus és szeptember havi bevallási kötelezettségének. Az eljárás 7 éve folyik és innentől érdekes az ügy az elévülés tekintetében. Ugyanis a Kft. valóban elmulasztott eleget tenni bevallási kötelezettségének de azon kötelezettségek a havi ÁFA bevallási kötelezettségek voltak. Az elévülés jelen esetben 5 év kezdő napja pedig a cselekmény befejezetté válásának napja. A utolsó havi bevallásának 2008. október 20. napon kellett volna eleget tenni tehát ettől a naptól kezdődik az elévülés amelyet megszakít a hatóságok az elkövetővel ellen az eljárás előbbre vitelét szolgáló cselekmények. Az elévülést megszakító cselekményeknél feltétel az, hogy azon cselekmény kapcsán keletkezzenek a nyomozati cselekmények amely cselekmény azonos az elévüléssel vizsgát cselekménnyel. (tényazonosság követelménye) Véleményem az, hogy nem lehet tényazonos az elkövetett havi bevallási kötelezettség elmulasztása a nyomozati cselekményekkel érintett éves bevallási kötelezettség elmulasztásával. A két kötelezettségének annyira elkülönül egymástól, hogy keletkezésük dátuma és így mulasztásuk is négy hónappal tér el egymástól. Az adóhatóság ugyan havi bevallások elmulasztását fogalmazta meg feljelentésében viszont a feljelentés cselekménye nem szakítja félbe az elévülést. Véleményem az, hogy ez egy vegyes mulasztásos cselekmény. Az elkövető az adójogi kötelezettségét szegi meg és ezzel büntetőjogi felelőssége keletkezik. A kötelezettség megszegése konkrét és körül írható az adójogi törvényekből. Jelen esetben az eljárás minden cselekménye nem az elkövetett kötelezettség megszegéséhez kapcsolódik, hanem egy olyan kötelezettség megszegéséhez amelyre az elkövető nem is volt kötelezett tehát nem is szeghette azt meg.
Véleményem az, hogy meg kell állapítani, hogy az elkövetett cselekmény elévülése bekövetkezett.
Viszont nem mindenki áll az általam megkérdezettek közül ezen az állásponton. Az ügy elsőfokú döntése másfél hónap múlva várhatóan megszületik. Szeretném az eljáró bíróságok meggyőzni az elévülésről és ebben kérem a szíves segítségét minden Fórumozónak esetlegesen konkrét jogegységi döntésekkel állásfoglalásokkal.
Minden hozzászólást előre is köszönök.
N.J.

Nagy Zsolt # 2015.04.23. 08:47

Ha én (16 éves leszek és spha nem álltam eddig bíróság előtt) 2. rb. bűnsegédként elkövetett lopás vétségéért valamint 1 rb. bűnsegédként elkövetett orgazdaság vétségéért felfüggesztettet kapok, akkor az látható lesz az erkölcsi bizonyitványomba? Ha igen. Meddig?

Részletesebben: http://www.jogiforum.hu/forum/21/39016

Üdv. Nagy Zsolt

folyami géb # 2015.04.24. 07:57

Igen, a próbaidő lejártáig. Kivéve, ha ún. "előzetes mentesítésben" részesít a bíróság.

jozsef.s # 2015.04.26. 07:51

A kérdésem a következő volna fedhetetlent erkölcsi bizonyítványt kaphat -e az az illető aki 1992-ben lopás miatt 1-év börtönbüntetésre ítélték de ebből a büntetésből kedvezménnyel 9-honap után szabadult 1993-ban.

folyami géb # 2015.04.26. 16:09

Már régóta.

lapu # 2015.04.27. 20:33

Tisztelt Fórumozók,

a kérdésem a következô: 2015. januárjában jogerôre emelkedett egy 250 ezer forintos pénzbírságom, amit 10 havi részletben fizethetek ki. A részleteket rendben fizetem. Bejegyzés nélküli erkölcsi bizonyítvány kaphatok így?

BabaBaba # 2015.04.28. 07:47

Jó napot kívánok!
Arról szeretnék információt kapni, hogy ha egy tavalyi sikkasztásos ügyben pénzbírságot szabott ki és részletfizetést engedélyezett a bíróság, amit rendszeresen fizet az illető, de még nem fizette vissza a teljes összeget, és most egy állásinterjún kérték tőle az erkölcsi bizonyítványt, abban megjelenik-e bármi erről az ügyről, vagy az ítélet jogerőre emelkedésétől számítottan "tiszta" erkölcsit kaphat-e? Gyors válaszra lenne szükségem. Előre is nagyon köszönöm a segítséget! Üdv. B.

giordano67 # 2015.04.29. 07:00

Szép napot mindenkinek!
Ha lehetne gyors választ illetve segítséget szeretnék kérni attól aki éppenséggel járatos a jogi dolgokban.
2008-ban 1év felfüggesztettet kaptam 3 év próbaidővel.
Azt szeretném megtudni, hogy tiszta erkölcsi bizonyítványt kaphatok-e és az igénylő lapon mely rovatot kell bejelölnöm?

Köszönöm előre is a segítségüket!

folyami géb # 2015.04.29. 10:56

Kaphatsz erkölcsit, hiszen a 2008-ban jogerős felfüggesztett 2011-ben lejárt.

sifo # 2015.05.04. 17:33

Tisztel Jogi Fórum,
2010-ben rajtam kívülálló okokból a rendőrség elkobozta a számítógépem. Sajnos torrenteztem és voltak nem eredeti programok rajta.
Tárgyalás mellőzésével 30 napi tétel pénzbüntetésre ítéltek (75 000 Ft), illetve a bűnügyi költségeket is ki kellett fizetnem (265 000 Ft).
2010.05.25.-én hozták az ítéletet.
Kérdésem, hogy kaphatok-e tiszta erkölcsit, azaz semmi nem fog benne szerepelni, illetve lehet e ennek kihatása egy esetleges németországi letelepedésre.
Illetve kaphatok-e útlevelet.
Előre is köszönöm segítségüket!
Üdvözlettel,
Róbert

folyami géb # 2015.05.05. 20:45

Semmilyen téren, semmilyen hhátrámnyos következménye nincs az elítélésének, talán már a nyilvántartásban sem szerepel.

Attila0814 # 2015.05.06. 12:05

A kérdésem a következő lenne!
Megkértem az erkölcsi bizonyítványomat 2015.04.02.-án! Sajnos van egy büntető eljárás amelyben gyanúsítottként szereplek mint másodrendű vádlott! Az erkölcsi bizonyítvány kiadását emiatt 30 nappal elhalasztották! A kérdésem az hogy 30 nap után megkaphatom e a bizonyítványt?

A választ előre is köszönöm!

sifo # 2015.05.06. 16:18

Igen, pontosabban szerzői jog megsértése, ha erre gondol.