ilferro - reklámozás önálló tevékenységként


matrica eltávolítás # 2007.06.01. 00:10

ILFERRO-sok!!!
Matrica eltávolítás, szakszerűen, autófényezőműhelybe, nyomtalanul, újrafényezés nélkül, rövid határidővel 9000.-ft.
Tel: 0630-696-26-04, vagy 0620-565-68-34

Pjotr # 2007.05.21. 11:36

Igaz, hogy ha nem mentél volna az illferóhoz, akkor jobban jártál volna az olcsóbb akciós kocsival és nem kéne reménykedned, hogy megbüntesen az apeh.

médok # 2007.05.20. 07:38

Üdv. Minden Ilferrósnak !

Mi is azok a szegény emberek közé tartozunk, (úgy láttam több ezren), akik Ilferró nélkül nem jutottunk volna új autóhoz, négy hónapig fizették helyettünk a lizing díjat. Mi is "dübörögtünk "egy kicsit, talán nekünk nem szabad ?
Köszönjük szépen Ilferró !
Autó vásárlás előtt átgondoltuk, mi lessz akkor, ha nem fizetnek, birjuk e fizetni ? A két tizen éves öreg benzinfaló autóinktól szabadultunk meg, összeségében jól jártunk,
úgy gondolom jól döntöttünk.

Pjotr # 2007.05.15. 09:10

Belépett - szerződés, én is tudom, de én mint piramisjátékra gobndoltam amibe beszállt, persze szerződéssel.

Persze fel kéne, fel kellett volna mérnie mindent, de elvileg okos, inteligens emberek nem tették ezt, józan érvekre nem hallgattak.
Sajnos nem lehett meggyőzni őket, ahogy apám hívja ez a hülyeségi adót...

Amikor nálunk megnyílt az irodájuk, az utcán állt a sor....

Dr.Attika # 2007.05.14. 19:37

Pjotr! Azt írod "belépett". Belépni egy szervezetbe, pártba, egyesületbe stb. lehet. Itt szerződés kötés történt. A szerződés jogi jellege abban is áll, hogy két, vagy több fél egységes akaratelhatározása kapcsán a felek szolgáltatni és ellenszolgáltatni kötelesek. Ha bármelyik fél nem szerződés szerint teljesít, akkor a másik fél bíróságtól kérheti a szolgáltatás kikényszerítését. Ezt nevezik végrehajtásnak.
Az általad említett egyik"hülye" is önként írta alá a szerződést , gondolom én.
Ebben az esetben két dolgot tehet. Első: felméri, hogy ennek a cégnek van e vagyona, amiből követelése kielégíthető? Ha van perel.
Második : felméri, hogy a cégnek nincs vagyona, amiből kielégítést nyerhet, így nem perel, mert a per költségét felesleges kifizetnie.
Ha utóbbi szerint dönt, akkor szerintem elmélkedjen el azon, hogy a következőkben úgy kell szerződést kötni, hogy legyen biztosíték is.
Eleve ilyen szerződés esetében nem fizetünk több százezer forint "regisztrációs díjat". Kérünk legalább három havi előre fizetést. ( Ugyanis a reklámot hordoztató is így járna el "gondos gazda módjára".)

Ha ezen feltételbe nem megy bele a reklám hordoztató cég, akkor már látni, hogy kókler.

Pjotr # 2007.05.14. 14:08

Doki, én nem hergelek senkit, csak személyesen ismerek két hülyét akik közül az egyik belépett, vett autót, ott a két gyerek, mindketten a köztisztviselői fizetés legalján kapnak pénzt, most miből fogják fizetni a kocsit?
A másik "hülye" meg hálistennek lemaradt, ők még szegényebbek, még sokkal nagyobb lett volna a baj.
Még valami, én csak őket hülyéztem le, ismerem őket évek óta, megtettem szmetől szembe is!
Ha most még az apeh is rájuk szál, nem tudom mit csinálnak.
Pláne a ha a kedves férj ellen eljárás indul adócsalásért, nem tudom mit szólnak a munkahelyén...
Nagyon örülök, hogy bebukott a cég és nem tesz több családot tönkre.

Dr.Attika # 2007.05.10. 14:49

Lhotse!
Ez olyan mint az ifjú hegedűs esete.

  • Első napon játszik a cigányzenekarban és kérdezi hajnalban a prímástól.
  • Prímás Úr! Nekem nem jár a prímás pénzből?
  • Prímás válaszolja: Járni jár fiam, de nem jut.
Lhotse # 2007.05.10. 13:33

Osztom azt a véleményt, hogy ebből már nem lesz pénz. Azt hiszem, ezzel már többé-kevésbé mindenki tisztában van, csak még reménykedik...

Ugyanakkor érdekes szakmai kérdéseket vet fel ez a bizonyos "3 havi szünetelés" intézménye. Mert mi is történik? A szerződés tartama ennyivel meghosszabbodik. Az még hagyján, hogy nincs rögzítve, hogy hányszor élhet a "felfüggesztés" jogával a cég, de egyéb érdekesség is van. Tegyük fel, hogy felfüggesztés. A cég nem fizet. Az úrvezető meg dönthet: leszedeti a matricát - ekkor ugyan (szerintem) nem követ el szerződésszegést - de állnia kell a matricák pótlásának költségeit, mihelyst "letelik" a szünetelés és ismét szemléz, fizet a cég. A másik lehetőség, hogy fennhagyja a matricát. Ekkor - tekintve, hogy a szerződés 3 hónappal meghosszabbodik - a cég tulajdonképpen "kapott" 3 hónap ingyen szolgáltatást. Ez tisztességtelen szerződési feltétel. Mikor behozta a szerződést az egyik ügyfelünk, rögtön ezt szúrtam ki. A hajam égnek áll!

Dr.Attika # 2007.05.09. 19:49

Ez ma már nyilvánvaló, hogy ettől a KORLÁTOLT felelősségű társaságtól senki egy huncut petákot nem fog kapni. Ugyanakkor ha megnézitek még a mai napon is nagyon sok ilyen matricás autó fut az utakon, ami azt jelenti, hogy a szerződött autósok betartják a szerződést és bíznak abban hogy egyszer csak "Jó Tündérke" megjelenik és kifizeti őket.

Ezt a jelenséget fedi le az a közmondás, hogy "A remény hal meg utóljára."

Mindazonáltal az az álláspontom, hogy az APEH-nek nincs jogszerű kutakodási alapja ezen a "fronton".

Doki2000 # 2007.05.09. 19:44

Tudod mit pjotr, engem vizsgálhat az APEH ahol akar, mert még egy vasat sem kaptam tőlük. De befizettem a két autóra a 180-180 000 Ft-ot. Nem értem, te nekik drukkolsz, vagy csak hergeled a jó népet a vérlázító beszólásaiddal?!

Pjotr # 2007.05.09. 08:56

Itt a vége
http://www.mtv.hu/videotar/?…
mehet bárki bíróságra vagy ahová akar, a cég adatait, dokumentációt kidobták a szemétbe, mindenki bíroságosdi helyett inkább lapítson, nehogy az apeh megvizsgálja, hogy hogyan számolta el a dolgot.

bigdady # 2007.05.08. 07:45

Ma reggel hallottam, hogy egyik szállítója aki matricázta az autókat (900 db) annak sem fizetett és ezért felszámolást indított az if ellen.

hehehe85 # 2007.05.06. 15:17

tulkovics77

Azt szeretném kérdezni tőled, hogy a március, április, hónapot is kifizették már?
Vagy az utolsó fizetés az február 20 körül volt?

Válaszod köszi

Pjotr # 2007.05.06. 08:38

Ami már százszor le lett írva, vagy bíróságra mész és még költesz, vagy kidobod az egészet a kukába.
Mit akarsz csinálni a cégbíróságon?
Átiratod a nevedre a céget?
Nem hiszem el, hogy az emberek még mindig azt hiszik, hogy az ilferro fizetni fog.....

vgwaw # 2007.05.03. 11:31

Üdv mindenkinek aki ezt olvassa!
Nekem az az észrevételem, hogy az Ilferro a 3 hónapos reklámszüneteltetést a bejelentésétől számítva teheti meg és nem visszamenőleg. Ha én már hordtam a reklámot egy ideig, akkor a reklámszolgáltató (Ilferro) tudott reklámot szolgáltatni, vagyis szándékában állt teljesíteni a szerződés szerint ráeső részt, azaz fizetni annak fejében, amit én is vállaltam (km, tiszta kocsi, stb.). Tehát nem is értem, hogy mit gondolnak mikor azt közzéteszik, hogy visszamenőleg szüneteltetnek (élnek ezen jogukkal). Szerintem ez egy vicc!
A másik meg az, hogy ha ő már tőlem, mint vállalkozótól átvett egy számlát, aláírta és lepecséltelte, akkor létrehozott egy szerződést közte és köztem, vagyis a számla jogosságát elismerte. Ha a fizetési emlékeztetőimre sem reagál, akkor nem polgár pers úton hajtahtom be a pénzemet, hanem mehetek a Cégbíróságra, vagy nem jól tudom? Ekkor mi a teendő? Köszönettel előre is.

Sasfioka # 2007.04.27. 08:39

Nem ismerem a szerződést. Viszont azt tudom, hogy szerződésszegés esetén (márpedig az Il Ferro részéről a nemfizetés az) a másik fél jogosult lehet a szerződéstől elállni.
Akinek nem fizet időben és a felszólításra sem reagál (teljesít) a cég, az a szerződést felbonthatja és a tartozását követelheti. Ez azt jelenti, hogy az elmaradt pénzt (talán 50-100e Ft ügyfelenként) fizetési meghagyásban kérheti. Ezzel egyidőben a reklámot autójáról eltávolíthatja.
Tény, hogy amennyiben a szerződés nemteljesülése miatt kára keletkezett, akkor az igazolt kár mértékére is igényt tarthat. De az nem igazolt kár, hogy nem tudta befizetni a törlesztőrészletet...
Itt az ügyfelek nem a pénzükhöz szeretnének hozzájutni. Hanem azt szeretnék, hogy a "jog erejével" kötelezzék a céget arra, hogy fizessen ÉS ezzel együtt FENN IS TARTSA A SZERZÕDÉST. Tehát a jövőben is fizessen... Nekem nagyon ez jön le ebből az egészből.

SF

Doki2000 # 2007.04.25. 20:49

Kedves Pjotr,

Egy-két szélsőséges esetből ne általánosíts!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem biztos, hogy ilyen könnyü pálcát törni más feje fölött, lehet, hogy valaki csak azért csinálta, mert talán bízott abban, hogy a havi kiadásaira egy kis könnyebség jön? Vagy már a szószerinti jóhiszeműséget nem is lehet elképzelni???? Csak finoman!!! Amúgy jó a hozzászólás.

Pjotr # 2007.04.22. 21:16

A törzs- és egyéb tőke fogalmát sokan keverik.
A törzstőkét nem úgy kell elképzelni, hogy az ott van állandóan a cég számláján.
Azt lehet tenni ami Attika leírt, perelni, pénzért.
Vagy megérteni, hogy nem ezért nem fizetnek mert neked az nem jár, hanem mert nem jut.
Ha úgy véled a cég bűncselekményt követett el, akkor fel kell jelenteni, de ha jól tudom már megy nyomozás.
De demokrácia van, ha mindenkinek joga van baleknak lenni és elhinni, hogy ingyen fog autót kapni, akkor a cégnek is joga van rossz gazdasági döntést hozni és csődbe menni.
Sajnos minden gazdasági döntésnek kockázata van, az irreális haszonnal kecsegtetőknek meg pláne.
De nyomozás valószínűleg lesz, amjkd eldöntik, hogy mi is történt, de attól még, hogy esetleg valamit találnak még az ügyfelek nem fognak pénzt látni.

De érdekes sok ilferros ügyfélnél a kettős mérce, az jogszerűtlen, hogy a cég nem fizet, de az nem, hogy ezért meg kell verni a vezetőt meg az alkalmazottakat, egy konkrét példánál, egy másik fórumon felháborodott valaki, mert ezek a szemét mocskok amikor szét akarta verni az ügyintéző fejével az íróasztalt, akkor odahívtak pár biztonsági őrt és nem engedték...

Doki2000 # 2007.04.21. 21:14

"Dr. Attika",

Köszönöm válaszát, értem a helyzetet, de kérdezem, mi a lehetpőség ezen kívül? Mármint a polgáriperes követelésen kívül. Semmi? Ez azt jelenti, hogy valaki kitalál valami hasonlóz és ebben az országban meg is tudja csinálni anélkül, hogy bármilyen jogi következménye legyen? Tehát: Fizetésképtelenséget jelent be, maga ellen csődeljárást kezdeményez és szét teszi a kezét, hogy "bocsi nem tudok fizetni 2-3 milliárd forintot, csak 5 milliót, mert annyi a céges törzstőke"! Ez vicc!!! Lehet, hogy most azt gondolja, hogy mindenki aki belépett ebbe a "játékba" az hülye és megfontolatlan. Nem biztos!! Lehet, hogy csupán csak vesztese egy kiválóan kommunikált gazdasági mézesmadzagnak. Nem? Nem hiszem, hogy a sok szerződött partner szét teszi a kezét és megköszöni, hogy lenyulták a 180, vagy 330 ezer forintját, és össze-vissza ragazgatták a kocsiját. Én csupán csak segítséget, fogódzót keresek ebben a káoszban, ezért írok, informálódom!

Tisztelettel: Doki2000

agaborka # 2007.04.21. 06:27

Emberek! Semmi probléma!
aki meg akar szabadulni a felragasztott reklámtól, az keressen meg!
06702428530-on leszedem neki szívesen!
De ha megsérült akkor azt meg kijavítom!

Dr.Attika # 2007.04.20. 19:49

De fordítsuk meg képzeletben a szerződés feltételeit.
Azt szerződi az IL Feró, hogy előre kifizetem a 3-5 évre járó havi 40-50 ezer forint "matrica hordozási díjat". De ezért minden hónapban "Gyere be, számolj el a kilométerekkell és stb. " A cca 8 ezer autós ügyfélből, hanyan tennének ezen kötelezettségnek eleget?" Szerintem nem igazán sokan.

Dr.Attika # 2007.04.20. 19:37

No lám fizet a cég. Mi a gond?

tulkovics77 # 2007.04.20. 18:33

sziasztok nálunk már a családba 2 auto van il-ferros még nem volt gond a cég körül fizetnek rendessen.na persze az igaz hogy én speciel megtartottam, a régi automat és nem cseréltem le egy il-ferrosra de ez van.

Dr.Attika # 2007.04.20. 17:26

"Doki2000"!
Ha Ön is úgy látja, hogy nem fog fizetni a cég, akkor mire biztat? Egy polgári per pénzbe kerül. Normál esetben a kereseti követelés 6%-át a keresetlevél benyújtásakor meg kell fizetni. Pernyertesség esetén kötelezi a bíróság a pervesztest ezen költség megfizetésére is, de a pernyertes akkor lát pénzt belőle, ha azt a pervesztes megfizeti.
Gondolja, hogy ennek a cégnek van annyi pénze a bankszámláján, hogy minden ilyen követelést ki tudjon fizetn? Ha volna, akkor eddig is kifizette volna a szerződés szerinti összeget. Azért nem fizette mert nincs pénze. Ilyen sajtó "kampány " után már megrendelője-bevétele- sem lesz, úgyhogy , hacsak csoda ( csodába tartozik az a megrendelő, aki ezt a sajtóhisztériát használja ki, illetve , aki ezt megrendelte, annak a cégbe történő befektetése is) nem történik ez nem is fog változni.

Doki2000 # 2007.04.18. 17:33

Mit is jelent az alábbi szöveg?? Mit lehet ebből leszűrni? Nem fognak ezek fizetni semmit sem!!!!! Ezt az Ilferro Kft. tette közzé.

A SZEMLE IDÕPONTJA HALASZTÁS ALATT!!!

Cégünk átmenetileg olyan pénzügyi helyzetbe került, hogy a szerződésekben egyébként is biztosított, 3 hónapos szerződés felfüggesztési jogával kénytelen élni. Ezt a jelenlegi helyzetben az aktuális ügyfélszám nagysága is megkívánja, ugyanis a létszám, illetve a probléma nagysága nem teszi lehetővé, hogy 2-3 héten belül hathatós partneri segítséget kaphasson a cég. Ügyfeleinket ezúton semmiféle anyagi hátrány nem érheti, hisz a szerződés lejárata értelemszerűen 3 hónappal kitolódik. Az utóbbi hetekben munkatársaink, megkezdték az ügyfelek megfelelő tájékoztatását az átmeneti problémáról, illetve egyben kérjük ezúton is szíves megértésüket és türelmüket!