Bakkartyaval valo visszaeles


Petee1979 # 2008.05.28. 14:08

Én veszekedtem már ilyen ügyben bankkal de sajnos ha magyar bankról volt szó, akkor eredménytelenül, amikor pedig amerikairól, akkor érdekes módon, egyszerűen elhitték, amit állítottam, és megoldódott az ügy. Úgyhogy magyar bankkal ez nehezebb menet lesz akkor.

De a saját magad érdekében kövess el mindent, hogy tudd bizonyítani, hogy te mikor hol jártál. Ezért mondtam, londoni számlákat amelyeken pontos idő , dátum van, na aztán ha mobilod nálad van, akkor nyilván kezdeményeztél és kaptál is olyan hívásokat amelyek alapján azért igencsak egyértelműsíteni lehet, hogy márpedig veled volt a mobiltelefon, mert pl. barátok, család hívott, a hívásokat pedig tudod nagyon egyszerűen be lehet azonosítani manapság már kb. méterre pontosan, tehát szerintem ezzel nem lesz gond. Valahogy azt kellene elérned, hogy márpedig hivatalosan legyen okiratba foglalva az ottléted ill. hogy a bankkártya és az adott számú mobiltelefon is abban az időben ott van/volt veled.
Ha a rendőrség ilyen fafejű (mellesleg sajnos magyarokhoz eleve így állnak, tudom ...), akkor valami közjegyző-szerűséget keress, aki pénzért igenis okiratba foglalja neked ezeket a tényeket kétségbe vonhatatlanul (tudom, ott más rendszer van ezt illetően is, de ismereteim szerint van hasonló hatáskörű "közjegyző" mint nálunk, ha már másképp nem megy).

Ezek szerint akkor most már ott nem is tudsz egyetlen kis értékű vásárlást se lebonyolítani kint? Mert az igen nagy bizonyíték lenne ... tetess rá valakivel pénzt akkor itthon, és márpedig vegyél egy fagyit vagy amit akarsz, csak őrizd meg azt a cetlit.

És jó ha tudod, hogy sajnos vannak olyan nagyon is jól beépített üzletek, amelyek kifejezetten erre szakosodtak, hogy legálisnak tűnő vásárlásként elkönyvelve lopott vagy klónozott bankkártyákról leszedik a pénzt, úgyhogy sajnos azok a bizonyos kamerafelvételek véletlenül majd éppen abból az időből nem lesznek meg .... Ez is saját tapasztalat, csak nekem nem Londonból vagy Párizsból, de az elv ugyanaz :(
sok sikert!
Petee


Vivi lo que vivi, hice lo que hice.
Petee

KSzimi # 2008.05.27. 11:50

Szia Petee!

  1. Igen magyar bank.
  2. A bankszamlan az osszeg zarolva van azt mar nem tudom levenni, a kartya a vasarlas utan le lett tiltva, az erdekes a dologban, hogy eloszor beprobalkoztak egy kisebb oszeggel, itt az adatok helyen csak 000000000000000-ok jelentek meg egybol hivtam a bankot es a letiltas kozben par masodpercel erkezett az sms a masodig nagyon nagy osszegu vasarlasrol.
  3. Voltam a Readingi rendorsegen London mellett, probaltam feljelentest tenni tegnap kozvetlen az eset utan es bemutani magamat hogy itt vagyok nem Parizsban ahol a vasarlas tortent es a kartya itt van velem. Akkor semmi sem tortent azt mondtak a bank kell feljelentest tegyen ez azzal elkuldtek. Ma ismet vissza mentem ma sem sikerult irasos feljelentest tenni, erdekes itt a rendszer ott vagyok szemlyesen es megis telefonon kell beszelni egy kollegaval gondolom mivel rogzitik, felvettek az adatokat es ennyi. Fogalmam sincs hogy mi fog tortenni, kertem, hogy vegyek fel a kapcsoltatot a bankkal es nagy megdobbenve kerdeztek, hogy beszelnek angolul a banknal???
  4. Valoszinu a kartya klonozva lett valamelyik boltban ahol vasaroltam ezt is ki lehetne deriteni hol.
  5. A kartya dombor nyomott Mastercard alairast ker es a vasarlas egy nagy ekszer boltban tortent Parizsban ami gondolom anyon van kamerazva ugyhogy a rendorseg konnyen feltudna deriteni az ugyet, de hat............

Koszi a segitseget, kivancsi vagyok mi lesz a vegkifejlete a dolognak de ugy erzem, nem en vagyok a hibas a kartya megvan itt van nalam, nem loptak el, a bank felelelossege, en a penzemet rajuk biztam, ha nem eleg biztonsagos a rendszeruk az az Ok hibajuk!

Petee1979 # 2008.05.27. 10:05

szia!
1, Magyar bankról van szó, igaz?
2, Ne várj te arra amig ők leszedik a pénzt, azonnal szedd le ami rajta van, és utána majd el lehet velük vitatkozni, kinek van igaza, de addig se vesztetted el a pénzed (ha még nem késő).
3, Naná hogy tegyél feljelentést, de nagyon gyorsan, a kapott sms-eket pedig őrizd meg nagyon jól a telefonodban, ill. az olyan bizonyítéknak tekinthető apró kis számlákat stb, amelyek igazolják, hogy te nem vásárolhattál, máshol voltál, sőt ha ez alatt te ráadásul máshol használtad is a kártyát esetleg, az lenne a legjobb.
4, Olyan nincs, hogy nem lehet, ne hagyd magad lerázni!
5, És íme megint íme a technika vívmányainak gyönyörei ....
6, Egy kis mellékes: ez milyen kártya? Kér PIN kódot vásárláskor és / vagy aláírást? Ha igen, akkor szerintem jók az esélyeid, de ha nem akkor nehezebb dolgod lesz.
Sok sikert!
Petee


Vivi lo que vivi, hice lo que hice.
Petee