Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás

Számlázó program

szota #   2008.01.19. 14:21

off

Sz.Sz.Sz.R mint szellemi szabad foglalkozás… :)
Van benne irónia! :)

on

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

asszilagyi # e-mail 2008.01.16. 14:40

Szervusztok, Jó Napot!

Én adószámos magánszemély vagyok 2005 óta. 2008-tól számítógépes számlázást szeretnék bevezetni a számlatömb helyett. (illetve már el is kezdtem)

Szeretném megkérdezni a véleményeteket a következő ingyenes számlázóprogramról, ami kifejezetten adószámos magánszemélyek gépi számlázására szolgál.

A neve: SZ.SZ.SZ.R. – Szellemi Szabadfoglalko­zásúak Számlázó Rendszere.

A következő címen olvasható róla információ:

http://szszszr.extra.hu

Ugyanitt ingyenesen letölthető (semmilyen regisztrációra nincs szükség).

Mindenkinek a véleménye érdekelne, aki használja, vagy legalább csak kipróbálta!

Előre is köszönöm.

A program elkészültében nekem is szerepem volt, már csak ezért is érdekelne, például mit kellene továbbfejleszte­ni rajta.

old-guy # e-mail 2004.01.20. 22:20

A számla szabvány megszűnése óta csak a megszokások alapján készülnek hasonló alakú, kinézetű stb. számlák. (Elvileg akár olyan is lehetne, hogy alul a Vevő, oldalt a Szállító neve, és függőlegesen az adatok.)

Csak a számla tartalmára van előírás, részben az ÁFA tv.-ben, részben a (többször módosított) 24/1995. (XI. 22.) PM rendeletben. Ez utóbbi egyéb kritériumokat is tartalmaz, nemcsak a duplázás kizárását, ill. a szoftverkészítő nyilatkozatát.

Zen # e-mail 2004.01.20. 16:23

Arra én is rájöttem, hogy nem derült ki csupán a számlából, hogy folyamatos-e a sorszámozás.
Kérdésem a számla formai megjelenésére u­talt.

the big cat # e-mail 2004.01.18. 08:34

A dokumentumot ugyan hiába küldenéd vizsgálatra, abból nem derül ki, hogy folyamatos lesz-e a sorszámozás.

Kitti # e-mail 2004.01.17. 16:08

Úgy tudom, hogy elegendő a nyilatkozat.

Zen # e-mail 2004.01.16. 15:52

Sziasztok!

Egyedi számlázóprogramot készítek egy cégnek, és az ügyben érdeklődöm, hogy a kinyomtatott számlát formailag be kell-e mutatnom az APEH felé, hogy azt elfogadott legyen?
Tudomásom szerint kezeskednem kell, hogy az általam készített szoftver biztosan nem állít elő két ugyanolyan sorszámú számlát. Elegendő-e ez a nyilatkozat, vagy jobb, ha beküldöm vizsgálatra a dokumentumot?

Köszönettel: Zen