off
Sz.Sz.Sz.R mint szellemi szabad foglalkozás… :)
Van benne irónia! :)
on
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
off
Sz.Sz.Sz.R mint szellemi szabad foglalkozás… :)
Van benne irónia! :)
on
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Szervusztok, Jó Napot!
Én adószámos magánszemély vagyok 2005 óta. 2008-tól számítógépes számlázást szeretnék bevezetni a számlatömb helyett. (illetve már el is kezdtem)
Szeretném megkérdezni a véleményeteket a következő ingyenes számlázóprogramról, ami kifejezetten adószámos magánszemélyek gépi számlázására szolgál.
A neve: SZ.SZ.SZ.R. – Szellemi Szabadfoglalkozásúak Számlázó Rendszere.
A következő címen olvasható róla információ:
Ugyanitt ingyenesen letölthető (semmilyen regisztrációra nincs szükség).
Mindenkinek a véleménye érdekelne, aki használja, vagy legalább csak kipróbálta!
Előre is köszönöm.
A program elkészültében nekem is szerepem volt, már csak ezért is érdekelne, például mit kellene továbbfejleszteni rajta.
A számla szabvány megszűnése óta csak a megszokások alapján készülnek hasonló alakú, kinézetű stb. számlák. (Elvileg akár olyan is lehetne, hogy alul a Vevő, oldalt a Szállító neve, és függőlegesen az adatok.)
Csak a számla tartalmára van előírás, részben az ÁFA tv.-ben, részben a (többször módosított) 24/1995. (XI. 22.) PM rendeletben. Ez utóbbi egyéb kritériumokat is tartalmaz, nemcsak a duplázás kizárását, ill. a szoftverkészítő nyilatkozatát.
Arra én is rájöttem, hogy nem derült ki csupán a számlából, hogy folyamatos-e a sorszámozás.
Kérdésem a számla formai megjelenésére utalt.
A dokumentumot ugyan hiába küldenéd vizsgálatra, abból nem derül ki, hogy folyamatos lesz-e a sorszámozás.
Úgy tudom, hogy elegendő a nyilatkozat.
Sziasztok!
Egyedi számlázóprogramot készítek egy cégnek, és az ügyben érdeklődöm, hogy a kinyomtatott számlát formailag be kell-e mutatnom az APEH felé, hogy azt elfogadott legyen?
Tudomásom szerint kezeskednem kell, hogy az általam készített szoftver biztosan nem állít elő két ugyanolyan sorszámú számlát. Elegendő-e ez a nyilatkozat, vagy jobb, ha beküldöm vizsgálatra a dokumentumot?
Köszönettel: Zen