NAV fizetési könnyítés / Részletfizetési kérelem


Ildikó770 # 2014.03.20. 12:57

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek egy kérelem beadásához a Nav felé.Tavaly decemberi hónapban kaptam tőlük egy levelet amiben közölték,hogy 2004.03.29-től nem szerepelek az egészségügyi nyilvántartásba mint fizető állampolgár,és küldjem el részükre,hogy miért is nem fizettem eddig eg.biztosítási hozzájárulást.Hozzáteszem a 10 év alatt egyszer sem kaptam semmilyen levelet a nav-tól csak most,és rögtön rosszul is lettem.Felhívtam őket telefonon,ahol közölték,hogy igazoljam hogy szoc.rászorult vagyok az ellátásra.A 10 év alatt soha egy fillért nem kaptam sem munkanélkülit sem szociális segélyt,többször voltam bent az sztk-ba,hogy mit is kellene csinálnom,hogy nehogy később gond legyen a nemfizetésből.Válaszuk annyi volt,hogy semmit nem kell tennem,mert zöld a lámpa a tajszámnál és szociálisan rászorult vagyok.Tényleg nem kaptam semmilyen jövedelmet,a férjem külföldön dolgozik,a lányom után kapok csak családipótlékot és a férjemnek a keresetéből élünk.Közben nekem volt egy pajzsmirigy műtétem,ami sikerült,de azóta sajnos elég sok gondom van egészségileg és hát álló és pakoló munkát nem tudok végezni,máshová meg igen nehéz protekció nélkül bejutni dolgozni.Nemtudom volt- olyan köztetek aki kérelmet írt ilyen ügyben a nav felé és mi lett a végeredmény.Én beszéltem ott az egyik ügyintézővel,aki azzal vigasztalt és nagyon segítőkész volt,hogy álltalában elengedik az ilyen adótartozásokat vagy az egészet vagy csak az utolsó 1 évet kell kifizetnem.

nandy # 2014.03.23. 22:33

2007. óta él ez a szabály, vagyis nem olyan "fiatal" már. az más kérdés, hogy sokan megelégszenek annyival, hogy most éppen zöld a lámpa...

Ha szociálisan rászoruló vagy, akkor az önkormányzathoz kell elmenni, ott vizsgálják a család egy főre jutó jövedelmét, vagyonát, és az alapján döntenek.

Amiről te írsz, az a méltányosság, vagy elengedik vagy nem... olyanról még nem hallottam, hogy csak az utolsó egy évet kell befizetni.