Tisztelt Vabi!
Saman-ta jól válaszolt neked.
Egyébként az lenne a legfontosabb,hogy saját szemeddel egyszer legalább elolvasd a köztisztviselői törvényt.Abban részletesen leirják a kérdésedre a választ.
Üdvözöllek! Kérlek ne haragudj a jó tanácsért!
Tisztelt Vabi!
Saman-ta jól válaszolt neked.
Egyébként az lenne a legfontosabb,hogy saját szemeddel egyszer legalább elolvasd a köztisztviselői törvényt.Abban részletesen leirják a kérdésedre a választ.
Üdvözöllek! Kérlek ne haragudj a jó tanácsért!
Tisztelt Illetékes!
Köztisztviselő vagyok másod állásban 4 órában lehet e munkát vállalni!
Kedves Fórumozók!
Máshol nem kaptam választ a kérdéseimre, de talán ez a legmegfelelőbb topic!
Tehát 2 kérdésem van határozott idejű kormánytisztviselői kinevezéssel kapcsolatban:
Köszönettel:
Oxexos
Kedves Saman-ta!
Köszönöm a válaszodat sajnos én is így értelmeztem a törvényt. Felháborítónak és diszkrininatívnak tartom, hogy 40 év köztisztviselői munka után nekünk csak 2 havi felmentési idő jár míg ügyan ezen településen a velem egyszerre kezdett közalkalmazottaknak 8 havi a végkielégítésük, amiből 4 hónapot elengednek. Nem értem a törvényalkotók miért tesznek különbsége közöttünk?
Vabi, Saman-ta
Sok különbség van, nem csak a felmentési ügyben, hanem a bérezésben, előmeneteleben, juttatásokban, pótlékokban, és még amiről nem is tudok.
Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Tisztelettel kérem a segítő válaszukat !
A Kjt.-szerinti (alap)illetmény besorolásában,a B5.kategóriába besorolt,szakmunkás végzettségű közalkalmazottat- aki női ruha készítő szakmunkás végzettségű,de óvodai alkalmazott-milyen összegű alapilletmény illeti meg,ill. a munkáltatóra nézve a megállapított alapilletmény összege mennyire vitatható és betartásra kötelezhető ?
Kedves Fórumozók!
A segítségetekre lenne szükségem, miszerint a férjem a tavalyi évben megszerezte a kreditpontjait, amihez tartozó egy havi kifizetés most lenne esedékes. Egy a problémám, hogy a férjem 2010. októberében felmondott a közalkalmazotti jogviszonyának, így nem tudjuk, hogy jogosultak vagyunk-e az egy havi illetményre.
Válaszotokat előre is köszönöm, Edina
Köszönöm a segítő választ !
A kérdésem viszont az,hogy a bértábla besorolásában
a "B"-be tartozók egyértelműen "alap"-vagy "középfokú" iskolai végzettségűeknek számítanak-e,vagyis a bértábla besorolása egyértelmű,vagy kötelező érvényű a "szakmunkás minimálbér" betartása.
Előre is köszönöm !
Kedves Fórumozók!
Gyerekszülés után ez év februárjától rendes szabadságomat töltöm közalkalmazotti munkakörben.
Az aktuális kinevezésem szerint a rendes, fizetett szabadságom ideje alatt nem kapom a meg a Kjt. 66.par. szerint járó 7%-os illetménynövekedést.
Az indok: "a szabadságom alatt nem használom a másik szakomat".
Az elmúlt években nem ért ilyen megkülönböztetés, a rendes szabadság ideje alatt, nyári hónapok,a bértábla szerinti illetményt kaptam.
Jogszerű az eljárás velem szemben? Találkozott valaki hasonló esettel?
Segítségüket előre is köszönöm!
Üdv, Bobek
k.ata!
31... középszintű szakképesítés B fizetési osztály
33... középszintű szakképesítés B fizetési osztály
A besorolás szerinti bért ki kell egészíteni a garantált bérminimumra, 94000 Ft-ra, ha (szakmai szorzóval, egyéb pótlékokkal együtt) nem érné el azt.
bobek2008!
A szabadság idejére távolléti díj jár, ami a rendszeres pótlékokat tartalmazza.
Az MT a közalkalmazottakra is vonatkozik, néhány pontjától eltekintve, amelyik bekezdése nem, azt megnevezi a kjt, hogy nem alkalmazható.
Ezt már korábban is beírtam, hasonló kérdésre:
"
151/A. § (1) Ha a munkavállalónak távolléti díjat kell fizetni, részére a távollét idején (időszakában) érvényes személyi alapbére, rendszeres bérpótléka(i), valamint a (4) bekezdés szerinti – a munkaidő-beosztástól eltérő, illetve a munkaidőkereten felül elrendelt – rendkívüli munkavégzés miatti kiegészítő pótlék együttes összegének a távollét idejére számított időarányos átlaga jár.
(2) A távolléti díj számításánál rendszeres bérpótlék alatt a munkaviszonyra vonatkozó szabályban, illetőleg a munkaszerződésben rögzített azon bérpótlékok értendők, amelyek a munkavállalót munkavégzés esetén folyamatosan megilletik.
Távolléti díj részei közalkalmazottaknál:
Rövidítések:
Mt.: a Munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény
Kjt.: a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény
Kjt.-Vhr.: a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény végrehajtásáról a közoktatási intézményekben tárgyú 138/1992. (X. 8.) Korm. rendelet
Kt.: a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény
Ambruzs-Szabó
"tavalyi évben megszerezte a kreditpontjait, amihez tartozó egy havi kifizetés most lenne esedékes."
Ezt kollektív szerződés határozta meg, mert a kjt. ilyent nem tartalmaz. Esetleg valamelyik ágazatra vonatkozó végrehajtási rendeletről van szó?
Kedves Lyonee!
Nagyon köszönöm a válaszát! Sokat segített!
Sajnos nem kerestem rá az előző hozzászólásokban a problémámra. Külön köszönet, hogy beillesztette az erre vonatkozó paragrafusokat!
Üdv, Bobek
Üdv!
Nem tudom jó helyen teszem-e fel kérdésemet, de remélem.
Szóval én is közalkalmazott vagyok, jelenleg családgondozó a munkaköröm egy gyermekvédelmi központban, a végzettségem viszont szociológius, szociális szakiránnyal, egyetemei végzettség. Tudomásom szerint ez a végzettség nem teljesen felel meg az előírásnak ebbe a munkakörbe, de jelenleg nincs pénzem továbbtanulni, esetleg valami másoddiplomást, vagy pedagógusképzést elvégezni.
1. A kérdésem az lenne, hogy a munkakörömhöz valóban nem jó ez?
2. Ha nem jó a végzettségem ezért elküldhetnek, ha határozatlan idejű a szerződésem?
3. Ha előírják a képzést akkor mindenképp nekem kell azt finanszírozni illetve mennyi idő áll rendelkezésemre az elvégzéshez? Ha nem tudom kifizetni az oktatást, akkor ha lejár a „türelmi idő“ akkor elbocsáthatnak?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Fórumozók!
közalkalmazotti folyamatos munkarendben dolgozom ( 19.00 - 7.00 , 7.00-19.00) kollektív szerződésemben heti 40 óra munkaidő szerepel.
a Kérdésem a következö:
Remélem egyértelmű voltam , és a válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
Rastlin
Szép Napot!
Abban kérném a segítségét a hozzá értő embereknek, hogy 2008. óta dolgozom a helyi önkormányzatnál köztisztviselőként.
A képviselő-testületi üléseken mint jegyzőkönyvvezető részt kell vennem ami által jó pár óra túlórám keletkezett.
Sajnos ezek nagy részét nem sikerült kivennem rajtam kívül álló okok miatt.
Ez idő alatt több jegyző és polgármester váltás is történt a településen.
Az utolsó előtti jegyzőtől írásban kértem a szabadidő pénzbeli megváltását, mivel más módon ennek a rendezése nem volt lehetséges.
Annyira elhúzták egyik ügyintézőtől a másikig az akta tologatását, hogy végül a mostani főnököm azt monda, hogy nem fizeti ki, mert nem lehet tudni valós adatok-e.
Hozzá kell tenni, hogy abban az időszakban a jegyző a hivatalban dolgozott, mint polgármester. Tisztában van a túlóra mennyiségével.
Kérdésem, hogy tényleg elestem a megváltástól, vagy harcoljak tovább? Ha igen kérek tanácsot mivel érveljek.
Válaszokat előre is köszönöm.
Kedves Fórumozók!
A probléma a következő:
Gazdasági okokra - pénztelenségre - hivatkozva a testület 5%-os bércsökkentést akar elrendelni.
Közalkalmazottként dolgozom, megtehetik ezt?
Ha igen, munkaidőt is kell csökkenteniük?
Vagy dolgozhatok ugyanennyit, kevesebb pénzért?
Kérem, aki válaszolni tud, tegye meg!
Előre is köszönöm!
A közalkalmazottak bérét nem a képviselőtestület határozza meg hanem a törvény.Tehát nem.
Köszönöm a választ Végrehajtó1 !
Akkor sem, ha ezt azért lépné meg a testület, hogy ne kelljen senkit elküldeni?
Azt mondják, nincs elég pénz, mínuszos a ktgv.
Előre is köszönöm, ha szánsz rám még időt, s kapok választ.
Az össze kedves fórumozónak,akik időt ,fáradtságot nem kímélve válaszolgatnak a legjobb tudásuk szerint a feltett kérdésinkre../ pl. Veci,Nandy..Végrehajtó1,Lyonne,...stb./
küldöm az alábbi linket a legnagyobb szeretettel, a tanácsra szoruló fórumozók nevében!
Mindenki hallgassa meg ,ha teheti !
Köszönettel!
Sajnos nem ment át a link!
anya45
Ha annyira nincs pénz akkor vállalják a képviselők társadalmo munkában dijazás nélkül a tisztségüket.
Köszönöm a választ!
Sajnos, még ha meg is teszik, lényegesen kevesebb pénzt tartalékolnának ezzel - 6+1 fő a testület - , mint ha a terveik szerint 3 intézmény minden dolgozójának bérét csökkentik. (Iskola, óvoda, polg.hivatal) A dologi kiadásokat már az elmúlt években szinte lenullázták - sok mindent mi viszünk ill. a szülőktől kapunk, hogy dolgozni tudjunk - már csak a személyi oldalról tudnak csökkenteni a ktgv-ben (létszámleépítés vagy bércsökkentés)
Ezért félti mindenki az állását, s nem tudjuk, mit tehetünk, tehetünk e valamit?!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02