Biztosítási kárrendezés számlák nélkül


Immaculata # 2017.01.18. 12:21

Az igényhez érdemes lenne egy erre szakosodott ügyvédet felkérni, aki tudja, milyen kártérítési igényt lehet benyújtani és ki is tudná hajtani.

plaidshirtguy # 2017.01.15. 06:31

Tisztelt Fórumozók!

2016 nyarán történt közlekedési balesetünk kártérítési ügyével kapcsolatban kérnék segítséget. Az okozó teljes felelőssége megállapításra került rendőrségi határozatban. Az autónkban a baleset során több 100e Ft-os kár esett, amit a biztosító tanácsa és belátásunk alapján a saját Casco Light biztosításunk terhére javíttattunk a rendőrségi határozat megérkezéséig. A felelősség megállapítása után az okozó felelősségbiztosítójának mind biztosítói, mind saját részről megküldésre kerültek a kárigények. A biztosító álláspontja szerint azonban számla kell minden kárigényről. Amit nem tudok elfogadni, sőt jogszerűnek is tartom, hiszen egy 200 km-es út előtt honnan kellene tudnom, hogy baleset fog velem történni és számlára kell tankolnom. Ugyanígy az autópálya matricával. A baleset után nyilvánvalóan családi segítséggel utaztunk mindenhova, amiről szintén nem készült számla. Az autó javításra vitele mind üzemanyag, mind szabadnap(Alapvetően nem erre terveztem kivenni 2 napot.) tekintetében költséget jelentett. A Casco Light konstrukciójánál fogva soha nem is fizeti a teljes árat, amit nyilván szeretnék megkapni, hiszen itt nem én voltam a felelős.
Nem értem, miért kellene szenvedő félként bármilyen költséget is nekem fizetnem a sok utánajárás és az autóm teljes elértéktelenítése mellett.