mérlegképes könyvelő :-(


magus # 2005.10.26. 06:33

Ki kötelezhetne egy MAGASSÁGOS minisztériumot?! A PM elutsításában biztos benne volt, hogy mire alapozták a döntést, milyen jogszabályok alapján jártak el + hová fordulhatsz jogorvoslatért. Tehát nagyjból tudnod kell mi a bajuk!
Az OM-nek könnyű mondani a bírósági utat (én is csak ezt tudom mondani-nekem is könnyű), de az elég hosszú lesz, azt ki kell várni. Gondolom a munkakörhöz (gazdaságis iskolában) viszont kell a végzettség.
Írd már meg a joszabályzt ami alapján elutasítotak!
Sok sikert!

bori # 2005.10.25. 04:23

OM leckekönyvem másolata és fordítása alapján honosította a diplomámat: egyetemi végzettség, okleveles közgazdász, gazdálkodási szak.
PM nem adta meg a regisztrációt, újból kérik a leckekönyvemet vagy a mérlegképes vizsgát, annak ellenére, hogy PM álltal előírt minden követelménynek megfelelek: van szakmai gyakorlatom - 20 éve itt élek és könyvelek, megvan az államvizsgám magyar nyelvből. Csak az iskolánk mérlegét nem írhatom alá...
OM javasolja a bíróságot akár Brüsszelig.
Négy gyerek mellet sem időm sem pénzem ilyen "úri passziókra". Hogy lehet kötelezni a minisztériumokat egymás határozatainak elfogadására? Tud nekem valaki segíteni?
Bori