belső ellenőrzés


szol_i # 2006.09.28. 06:36

nehogy valaki felébredjen...

Ez azért durva. Biztosan (hozzám hasonlóan) más is ismer ilyen dolgozót, aki egy ilyen ajtócsukásnál kevésbé lenne éber.

Én el tudom képzelni azt a dolgozót (ill. zaklatottságát) aki ilyennel dolgozik együtt.

Persze ez az ellenérzés az ellenőrrel szemben is kialakulhat, ha ő alszik két zaklató telefonhívás között. (Az ő esetében a telefoncsörgés lehet veszélyes, vagy a kagyló felemelése fárasztó.)

szol_i # 2006.09.28. 06:30

Általános "mézesmadzag" a belső ellenőrök alkalmazásánál, hogy nekik nem kell munkát végezni? (csak pénz felvételében merül ki a munkakörük?)

szol_i # 2006.09.28. 06:29

A jelenlegi meglévő belsőell-i szabályzat tartalmazza ezt a tilalmat (ami egyébként egyértelmű).

szol_i # 2006.09.28. 06:26

Dehogy.

Kér. És nem utasít, mert utasítási jogköre nincs (munkavégzéssel kapcsolatban).

Erre vannak a vezetők, akiket ilyen esetben megkeres, és a vezető utasít. (Természetesen a dolgozó munkaköréhez tartozó tevékenység tekintetében. - Ha nem az adott dolgozó munkaköre, akkor azért még biztosan van olyan ember, akinek a munkaköréhez hozzátartozik.)

Itt is érvényes az enyenlő értékű munkáért egyenlő, vagy hasonló kritérium.

Tehát:
Az ellenőr munkavégzése nem abban merül ki, hogy felügyeli (szemmel tartja) a dolgozót az ellenőrzés (dolgozó általi) elvégzése alatt.

Lentebb már írtam, hogy TÖBB 1000 munkaváll.-i környezetben így működik.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.25. 17:17

Meg van oldva a gordiuszi csomó. Ha nincs semmiféle nyilvántartás, kimutatás, összesítés, akkor az udvarias belső ellenőr nem kér semmit - pláne a dolgozóktól - hanem csendben távozik. Az ajtót halkan húzza be, nehogy valaki felébredjen...

szol_i # 2006.09.25. 09:22

Ha lehet, ne kérj olyan adatokat (kimutatások, összesítések), amik nem állnak rendelkezésre, illetve ne a dolgozóktól. (eléggé zaklató...)
Az ellenőr szokta ezeket kigyűjteni (több ezer dolgozoval rend. munkáltatónál tapasztaltam - természetesen már elkészített listák, stb. felhasználhatóak).

Fontos kell, hogy legyen itt is a jó munkatársi kapcsolat.

Rendelkezhet az Áht. az ellenőrzést végző jogairól. /pl. Áht. 121/A. § (7) /
Lehet, hogy kell ellenőrzésről rendelkező belső szabályzat.

rite csillaggal (törölt felhasználó) # 2006.08.11. 12:57

ellenőrizz rajtütés szerűen :) a belső szabályok figyelembe vételével és készíts róla jelentést meg számolj be időszakonként a munkádról

evao # 2006.08.11. 11:26

Sziasztok!
Gyermekvédelmi szakszolgálatnál dolgozom belső ellenőrként, de előttem senki nem végezte ezt a munkát. A hatályos jogszbályokon kívül nem igazán tudok mibe belekapaszkodni. Bármilyen segítséget, útmutatást, hozzászólást szívesen veszek.
Jelenleg megcsináltam a stratégiai, középtávú, éves ellenőrzési tervet, de maga az ellenőrzés végrehajtása még hátra van.

Köszi