Iskolai étkezési díj


the big cat # 2005.01.30. 09:59

Értem én a problémát, csak ez miért legyen a vállalkozó üzleti kockázata?

sysy73 # 2005.01.30. 09:53

Sajnos ez MO lakóira nem igazán illik, hogy ennyire összetartóak lennénk, inkább magába puffog mindenki és fizet inkább :(

Régen meg tudták oldani, nem volt gond abból, hogy ha le lett mondva a néhány nap.

De pl. ha beteg a gyerek, már csütörtökön be kell telefonálni és jelenteni, hogy a gyerek hétfőn már megy. De ezt nem mindig lehet előre megmondani, hiszen lehet, hogy még rosszabbodik az állapota .
S akkor már kapásból min. 1000 Ft-ot fizettünk ki feleslegesen ...

the big cat # 2005.01.30. 07:08

Azért létezik itt is megoldás, csak az nem jogi. Ha sikerül jó sok szülőt magatok mellé állítani, és tiltakozásul az üzleti feltételek ellen mind lemondjátok a kaját, akkor a szolgáltatót komoly veszteség éri, és így talán átgondolja az üzleti stratégiáját. De ehhez el kellene érnetek, hogy harmadolódjon, feleződjön a megrendelt adagok száma, és úgy is maradjon amíg nem viszakozik, különben a tiltakozás semmit sem ér.

sysy73 # 2005.01.29. 21:05

Persze, végül is megértem Õket is, de gondolom azért plusz-mínusz %-ot számolnak Õk is .
Még egy napot megértenék, de kettőt azért már nem annyira .
Elöző évben, amikor még az oviba főztek, akkor nem volt ilyen , reggel be kellett jelenteni, hogy nem megy a gyerek és kész. Le lett mondva akkor az étkezés, s elszámolták. Most meg azért két nap pluszt fizetünk, vagy van olyan is, hogy többet is .

the big cat # 2005.01.29. 20:19

Igen, de a szolgáltatónak meg az arossz, hogy azt ő se tudja, hogy a gyerek beteg lesz két nap múlva, és fölöslegesen főzi meg adagod. most akkro ugye az a helyzet, hogy senki sem tudja, iylen esetben vajon kit terheljen a veszteség? melyik megoldás a méltányosabb?

sysy73 # 2005.01.29. 19:10

Valóban nem kötelező igénybe venni.
CSak az a rossz, hogy nem lehet előre tudni, hogy a gyerek beteg lesz két nap múlva, így mindig két napot feleslegesen fizettetnek meg a szülőkkel.

the big cat # 2005.01.29. 18:21

Ez egy üzleti vállakozás, gondolom az ioskolai étkeztetés igénybe vétele nem kötelező, a válalkozónak van oylan üzleti érdeke, ami indokolttá teheti az eljárást, hiszen neki előre kell rendelnie az alapanyagokat az adagokhoz.

sysy73 # 2005.01.29. 18:10

A helyi újságba épp most volt erről szó, a cégnek elmondták, hogy sok szülő kifogásolta , hogy két napot kell fizetni úgy, hogy az étkezést igénybe sem vesszük, a cég válasza az volt, hogy ezen nem tud és nem is hajlandó változtani .

Jogosan teszik ezt ?

sysy73 # 2005.01.27. 14:50

Bocsi, csak felhozom kicsit..

sysy73 # 2005.01.27. 07:33

Üdv.

Szeretnék újból egy tanácsért Hozzátok fordulni.

A suliba és az oviba most egy cég szállítja az ebédet, s azóta ha hiányzik a gyerek, nem elég betelefonálni aznap, amikor beteg lett, hanem két nappal előtte jelezni kell. Így ha mondjuk hétfőn lesz beteg a gyerek, akkor még két napot fizetni kell csak úgy, azt jóvá sem írják. Majd ha meggyógyult a gyerek, akkor szintén két nappal előtte jelezni kell, hogy megy a gyerek suliba, ha ezt nem tenné meg, akkor viszont két napig nem biztosítanak étkezést a számára .
De ha teszem azt, én már csütörtökön betelefonálok, hogy hétfőtől megy, de mégsem tud menni, akkor megint elveszett min. két nap.
Engem az érdekelne, hogy jogosan teszik-e ezt, hogy ha én bejelentem, hogy beteg lett a gyerekem, akkor az adott napokra nem vonják le az étkezési díjat ?

Köszönöm előre is a segítséget !

Üdv.

Sysy