Köszönöm szépen a segítésget, üdv mindenkinek :-))
GK költségtérítés
6 l gázolajat számolhat el 100 km-re, a gázolaj adott hónapra vonatkozó hivatalos ára pedig az Apeh honlapján közzé van téve.
A már hivatkozott jogszabályon kívül ajánlom figyelmedbe a személyi jövedelemdó tv. (1995. évi CXVII.) 3. számú melléklete IV. pontját.
Ennél többet én sem tudok a dologról.
1300 kcm, gázolajas
Kedveseim, nem az enyém a kocsi, nem is én járok vele, csak a ktgelszámolást ellenőrzöm.
Nincs is egyáltalán autóm .-(
Van elég műszaki honlap és fórum a net-en bőven, "okosodni" el lehet menni tán oda is...
Nahát, képtelenség hogy valaki ne tudná milyen autó van a feneke alatt - ezt már az óvodások is vágják...
Valamint nem kell mást tenni mint megnézni mi van a forgalmi engedélybe írva: benzínes vagy diezel, valamint a motor cm3 ennyi és ennyi.
Szerintem Immuculata valami hátsó ügyből eredően tudakozódik itt, és ezért nem akar egyértelmű választ adni az egyszerű kérdésre.
Sajnos, nem tudom, de ha meglesz, akkor a táblázatból már be tudom sorolni. Köszi a táblát.
Megtaláltam a Kormányrendeletet is, kösz.
De van itt valami költségtérítés is a benzinen kívül és a kettő összege adja a totalt.
Még mindig nem mondtad meg, hogy hány köbcentis motor van a gépkocsiban.
Mert ettől függ az, hogy 100 km-re hány liter üzemanyagot számolhat el, aminek a költsége a költségtérítés egyik részét képezi.
És a költségtérítésként kifzethető összeggel mi a helyzet?
Bocs, szóval Citroen C3, gázolaj
Tipikus esete annak amikor egy egyszerű kérdést is adathiányosan tesznek fel...
Köszi, de az érdekelt volna, hogy benzin vagy dízel üzemű és hogy hány köbcentis motor van benne....
Peugeot 206
Épp ezért kérdeztem, hogy milyen gépjárműről van szó? Mert ez a dolog egyik része:
Ugyanis a jogszabály szerint a benzinüzemű gépkocsi alapnorma-átalány mértéke a beépített motor hengerűrtartalma szerint:
a) 1000 cm3-ig 8,0 liter/100 kilométer,
b) 1001-1500 cm3-ig 9,0 liter/100 kilométer,
c) 1501-2000 cm3-ig 10,0 liter/100 kilométer,
d) 2001-3000 cm3-ig 12,0 liter/100 kilométer,
e) 3001 cm3 felett 14,0 liter/100 kilométer.
Míg a gázolajüzemű gépkocsi alapnorma-átalány mértéke a beépített motor hengerűrtartalma szerint:
a) 1500 cm3-ig 6,0 liter/100 kilométer,
b) 1501-2000 cm3-ig 7,0 liter/100 kilométer,
c) 2001-3000 cm3-ig 8,0 liter/100 kilométer,
d) 3001 cm3 felett 10,0 liter/100 kilométer.
Kedvesek vagytok, kösz.
Szóval, egy cég beszerzőjéről van szó, aki saját szgkval járkál a városban.
Erről útnyilvántartást vezet részletesen, km-rel címekkel.
A km számot szorozza x összeggel gépjármű ktgtérítés címén illetve y összeggel üzemanyagtérítés címén. Az üzemanyagárak eléretők az APEH honlapján, de x és y összegnek hol lehet utánanézni?
Most úgy tudom 9 ill. 10 Ft, de mióta van ez és egyáltalán hol lehet ennek változásait nyomonkövetni?
Immaculata, van erre egy nagyon kedves, hasznos magyar nyelvű program. Igaz, a fejlesztése már befejeződött, de az utolsó verzió ingyen letölthető.
Ha esetleg nem ismered, keress rá a neten, MyWay-nek hívják. Ha nem sikerülne megtalálni, irj egy mailt, és elküldöm, nem nagy program.
Üdv
60/1992. (IV. 1.) Korm. rendelet
a közúti gépjárművek, az egyes mezőgazdasági, erdészeti és halászati erőgépek üzemanyag- és kenőanyag-fogyasztásának igazolás nélkül elszámolható mértékéről
Milyen gépjárműről van szó?
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek, hol tudok utánanézni, hogyan lehet kiszámolni a saját tulajdonú gk használatáért kapható ktgtérítést és mik a szorzószámok .
Köszi szépen!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02