BKV bliccelés büntetés


Pjotr # 2008.01.09. 13:54

Nem kell őket felhívni, ha megint jön ilyen levél, akkor kibontás nélkül vissza kell adni a postásnak, hogy már nem ott lakik.
De végül is megírhatod nekik, amit hill mondott és add meg a külföldi címét, nefélj, oda nem mennek utána...

Hill # 2008.01.09. 13:51

Edit57 én azt mondom, hogy ne fizess, nagykorú volt a lányod(cselekvőképes).Nem kötelezhetnek téged az ő bűntetésének a megfizetésére.Úgyhogy azt javaslom hívd fel az ügyvédi irodát, mondd meg, hogy külföldre távozott, nem lakik már nálatok, valamint, hogy nagykorú volt már, ezért a tetteiért kizárólag ő felel, senki más még a szülei sem.
Ez egyet jelentene azzal, hogy a bűnözőknek a szüleit csukná be a rendőrség, mert nem találják az elkövetőt.
A lányodnak meg mire visszajön, már nem is kell fizetnie, mert elévül addigra mindenképpen.

hümpike # 2008.01.08. 19:35

köszi a válaszokat.
ja hát igaz hogy az nem ugyanaz csak próbálkoztam:D mégiscsak kérhetek helyszíni jegyzőkönyvet.

...és azt mondod, hogy ha nem reagáltam eddig semmien levelükre tehát nem vettem át tértivevényes ajánlott leveleket akkor azzal meglehet úszni ha kidobom a kukába és eltelik 5 év?

csak azért mert a parkolos büntijeimre még nem irtam semmit, meg nem reagáltam soha és nem is volt tértivevényes meg ilyesmi. Akkor ezeket kuka?

edit57 # 2008.01.08. 16:29

Köszönöm a segitséget.Egyébbként most kaptunk elöször levelet ez ügyben és nagykorú volt amikor elkapták.Megkérdezek egy ügyvédet is .Szerintem is 5 év után elévülde mi van a BKV -nál kitudja.Ma már nem lehetaz ember semmiben sem biztos

Pjotr # 2008.01.08. 15:46

Hümike, neked sem kellett volna levelezned velük, amíg nem tértivevényes levelet küldenek.
EGyébként te kevered a fizetési meghagyás és a fizetési felszólítás fogalmát.

Pjotr # 2008.01.08. 15:44

Már ezerszer le lett írva, de egy felszólítás attól nem lesz felszólítás, hogy kiveszed a postaládából.
Csak a tértivevényes levél szakítja meg az elévülést az ajánlott és a sima nem, illetve, ha beszélsz velük telefonon amit bizonyítani is tudnak, meg a fax.
Azokban az esetekben ahol vannak konkrét bizonyítékok és az ügyvédi iroda elégnek érzi az egészet ahhoz, hogy megnyerje a pert, ott fog tértivevényes levelet is küldeni, ha ezt nem érzi, akkor simát esetleg ajánlotatt küld.
Szóval ezekkel mindenki a saját lekiismerete szerint törődjön, ha úgy érzi, hogy jogos akkor fizesse be ha nem, akkor dobja el.

Hill # 2008.01.08. 15:18

edit57
A bűntetés pontosan 5 év elteltével tárgytalanná válik, ha időközben nem kaptatok felszólítást.Ezt pedig a lányoddal kéne megbeszélni előbb, ha te nem tudsz róla.Ha 100% hogy nem kapott egyikőtök sem korábban felszólítást a bkv-tól, akkor már biztos, hogy lejárt, ebben az esetben pedig nem vagy köteles fizetni.
Aztán még pár kérdés felmerűl, nagykorú volt-e már a lányod mikor megbűntették, mert ha nem, akkor a fizetés a szülők kötelessége.Én azt javaslom, mindenképpen kérd ki egy jogász véleményét arról, hogy mi van abban az esetben ha a lányod nagykorú, elhagyta az országot és neked küldik a számlát vagyis hozzátok.Az én véleményem szerint téged nem citálhatnak bíróságra a lányod helyett,de én nem vagyok jogász és egy ideje már nem is látni itt olyat, tehát megint csak azt tudom mondani, hogy keress fel egyet
személyesen.

edit57 # 2008.01.08. 06:39

Szeretnék segitséget kérni.A lányom kapott egy sima levelet melyben arrolértesitik,hogy 2002 ben és 2003 ban bliccelt a bkv -én.Én vettem ki a postaládábol mert nemél Magyarországon.Sajnos nem is emlékszem sem ő hogy belett-e fizetve mert 5 év nagy idő.Szeretnémmegtudni nincs ennek elévülése?Vagy mit tegyek mert nem kevés az összeg?Szeretném ha valaki elmondaná,hogy a sima lavél is számit vagy csak az ajánlott.És mit tegyek ezzel kapcsolatban?Várom a mielöbbi választ köszönöm

Hill # 2008.01.08. 03:29

hümpike

Egy hasonló fórumról való hozzászólás:

" habospite 2007.12.04. 21:28

Sziasztok,

sikerült beszélnem az ügyvédi irodával. A hölgy, akivel beszéltem, nagyon kedves és segítőkész volt, igazi ügyfélnek éreztem magam. Kb két hét, mire meglesz a jegyzőkönyv, elkérte a telefonszámom és értesítenek majd. A tizenöt nap is kitolódik. "

Nem kell rögtön a fejükre ejtened a ptk.-t, jogodban áll kérni a jegyzőkönyvet, ezzel ők tisztában is vannak, ezért elég ha felemeled a telefont és kéred.El fogják küldeni.

Hill # 2008.01.08. 03:15

Krepke, ha 5 évig tudsz "bújkálni" azaz sem te, sem pedig a rokonaid, nem vesznek át értesítést a Bkv részéről, akkor legjobb tudomásom szerint nem vagy már köteles befizetni a bűntetés összegét.Persze ez nem azt jelenti, hogy azt mondod a postásnak, hogy nem kell, hanem azt, hogy a Bkv által ismert cím már nem aktuális.
De! Amit még én sem tudok (és most a saját esetemről is beszélek), hogy ha én elköltöztem a megadott címről és nem jelentettem be azt az illetékes önkormányzatnál, (holott a lakcímbejelentés kötelezettségéről szóló rendelet kimondja, hogy 3 munkanapon belül be kell jelentenem a ki- ill. beköltözést, ezt én 4 év után tettem meg) nem fordíthatják-e ezt ellenem, ha azt mondom, hogy én nem kaptam meg a levelet.Mert annyi biztos, hogy figyelemmel kísérik a költözéseket is.Legalábbis erre utal, hogy 3 hónappal az új lakcím bejelentést kővetően már jött is a levél Dr.ága Sebestyén ügyvéd úrtól.Az én esetemben még várom egy megkérdezett jogász válaszát, így erről többet nem tudok mondani.

hümpike # 2008.01.07. 22:28

megkaptam én is amit sokan mostanában:

fizessek be x összeget 3 régi-régi ( 5 éven belüli ) bliccelésért.

na erre irtam meghagyást iró ügyvédnek illetve az irodájának egy levelet ami arról szól, hogy küldjenek nekem helyszini jegyzőkönyvet vagy valamit amivel bizonyítják hogy ez tényleg igy volt és akkor befizetem.

erre megint kiküldték mintha else olvasták volna.

ez esetben ha bíroságra viszik az ügyet a perköltség őket illeti nem? én megirtam hogy befizetem a pénzt ha bebizonyítja hogy tényleg így volt.

köszi a választ!
üdv

levél: ( ezeket egy bírósgi határozatbol olloztam nem vagyok jogi szaki:D )

Címzett: Dr. * ügyvéd
Levelezési cím:
*
FAX: *

Tisztelt Dr. * Ügyvéd Úr!

A 2007.09.18–n kelt fizetési felszólításával kapcsolatban írom levelemet.

A Pp.316 § (1) bekezdése alapján a fizetési meghagyás iránti kérelem elintézésére a 95. §, a 124. § (3) bekezdése valamint a 129. §, és 130. § és 132. § -ok rendelkezései megfelelően irányadók.

A 315. § (1) bekezdése szerint fizetési meghagyás iránti […] kérelemre egyebekben a 93., 94. és a 121. § -ok rendelkezései megfelelően irányadók.

A 121. §(1) bekezdésének c) pontja alapján a keresetlevélben ( itt értelemszerűen: fizetési meghagyás kiállítása iránti kérelemben ) fel kell tüntetni az érvényesíteni kívánt jogot, az annak alapjául szolgáló tényeknek és azok bizonyítékainak előadásával.

A fentiekből kiderül, hogy három kötelező, konjuktív kelléket jelől meg a keresetlevélnek ( és a Pp. 316. § bekezdésének utolsó szabálya alapján fizetési meghagyás kiállítása iránti kérelemnek. ):

  1. az érvényesíteni kívánt jog feltüntetése
  2. az annak alapjául szolgáló tények előadása
  3. és azok bizonyítékainak előadása

Kérem ezek alapján:

Az érvényesíteni kívánt jog értelmében: a kérelem tárgyát és jogcímét tüntesse fel.
A tényállás ismertetése mellett pedig azok bizonyítékait adja elő ( pl.: ellenőr által felvett helyszíni jegyzőkönyv ), és ezeket csatolja is.

A csatolás hiánya hiánypótlási ok, a bizonyítékokra vonatkozó előadás a 121. § értelmében olyan lényegi kellék, melynek hiánya felszólítása elutasítását eredményezi.

Amennyiben az érvényesíteni kívánt jog értelmében, a felszólításban írott tények előadása mellett azokat bizonyítani is tudja, a felszólításnak eleget teszek.

Levelemet a felszólításon megjelölt FAX –számra küldöm.

Budapest, 2007-09-26
Tisztelettel

reverend # 2008.01.07. 19:28

üdv
a bkv büntetéseimnél a jogsimat mutattam anno 3-5 éve. kikértem a jegyzőkönyvet és a jogsi szám teljesen más mint a mostani kártyás jogsimon. ez kibúvó lehet?

kreppke # 2008.01.07. 14:56

Tehát akkor amíg nem tudják az új lakcímem addig: 1, "minden rendben"? 2, Nem kell fizetnem?

Hill # 2008.01.06. 13:40

Nem értem ezt a telefon dolgot, honnan tudták meg a számodat?
Egyébként 5 év az évülése egy büntetésnek, a te büntetésed még nem járt le.Ha átveszel bármilyen levelet, az kitolja még 5 évre.Tudom nem vettél át, de akkor se járt le és így, hogy megtaláltak, már nem is segít rajtad ha nem veszed át.Én most dec 30-án találtam meg a postaládában dr. kováts sebestyén lászló ügyvéd levelét, az is lehet, hogy már 2 napja ott volt, a lényeg, hogy nem ajánlott volt a levél, ebben az esetben már csak az mentene ki engem, ha hivatalosan nem itt laknék, de mivel ide vagyok bejelentve, adtak 15 napot, hogy kifizessek 85212 Ft-ot.
Tehát a lényeg, hiába nem veszed át a leveleket, egyszer jön egy nem ajánlott az említett ügyvédtől és ha az ő követelésének nem teszel eleget, akkor bíróságra kerűl az ügy, ami a jelenlegi 13ezer forintos bűntetésed jelentősen megemeli majd a perköltségekkel.
Én személy szerint a 15 napos ultimátum lejárta elött fel fogom hívni őket kérek egy jegyzőkönyvet ami részletesen leírja a bűntetések helyét, idejét aláírással együtt.
Tudom, hogy minden bűntetés az enyém, a jegyzőkönyvet csak azért kérem, hogy kitoljam még két héttel a fizetési határidőt, aztán kérek részletfizetést, jobbat nem tudok tenni.

kreppke # 2008.01.06. 12:54

Nem is rossz.
"Átvert ember" hozzászólását valaki meg tudja erősíteni, alá tudja támasztani?
Köszi

  • kreppke-
Átvert ember # 2008.01.04. 23:18

Ha utolérnek és te vagy családtagod az ajánlottat átveszi akkor fizetned kell. HA nem veszik át akkor nem tudsz róla kvázi nem fizetsz. Telefonba meg tagadd le hogy nem te vagy te.... ( akár el is adhatod a kártyát ha nem előfizetéses, még utánna sem nézhetnek...)

kreppke # 2008.01.04. 23:04

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni.
2005-ben bliccelésen kaptak az ellenőrök, pedig nem akartam bliccelni. (Egy nappal a bérletem lejárta után ellenőriztek. Elismerem, nem figyeltem a naptárat. Figyelmetlen voltam. Az ellenőr úrnak hiába mondtam, hogy azonnal veszek egy bérletet, hajthatatlan volt és megbüntetett.)
A napokban ismeretlen számról felhívtak, hogy rendezzem a tartozásom. Állítólag levelet is küldtek, de én azt nem kaptam meg mert azóta már máshol élek.
Kérdésem a következő: valahogy megtudom úszni azt, hogy be kelljen fizetnem a büntetést?
Előre is köszönöm

  • kreppke-