Irreális gyerektartási díj


Frederico001 # 2024.01.01. 10:39

Üdvözletem!

Segítséget szeretnék kérni gyerektartási díj fizetése témakörben.

Tavaly született közős megállapodás gyerektartási díj körében a volt feleségemmel, ahol megegyeztünk hogy 300.000 forintos fizetésből 160.000 forintot fizetek a 2 gyerek után havonta, és ez inflációkövető lesz. A gyerekek 1, és 5 évesek. Az összeget az ügyvédem unszolására fogadtam el, hogy szerinte ez egy jó alku. A feleségem egy 280 forintos havi listát írt össze amiben benne van a táboroktól kezdve a hétvégi programok is. A bírónő azt mondta ö is többet itélne meg.

Már akkor elmondtam, a bíróság elött, hogy ez ellehetlenít, és ésesanyámnál fogok ragadni egy 1 szobás lakásban, mert a megmaradt pénzem még albérletre sem elég. Aztán több irányból halottam, hogy engem alaposan rászedtek, mert mások 50-80 ezer forint körül fizetnek két gyerekre.

A volt feleségem most gyeden van, így csak 250.000 forintot kap, plusz a családi pótlékot és az adókedvezményt, de neki jövöre visszaáll a fizetése 450.000 forintra, ráadásul saját lakásban neveli a gyerekeket.

Kérdésem az lenne, mennyire reális egy ilyen magas gyerektartási díj, illetve a megállapodás miatt tudok e ezzel bármit kezdeni, mert így kilátástalan az életem.

Segítségeteket megköszönve.

Üdv,
Gyula