adatvédelem


Kovács_Béla_Sándor # 2024.01.25. 08:32

Ha jól értem, szerencsére csak az életközösség időpontjában kell megegyeznetek - az csak menni fog.

Majordomus # 2024.01.24. 21:45

Kissé egyoldalu az infó áramlás.

A gyermeked adatai iratai irrelevánsak az ügy szempontjából a beleegyezése nélkül nem használhatóak fel.

Szomorú örökös # 2024.01.24. 16:33

Nigella

a keresetlevélben ki van hangsúlyozva többször is, hogy a férjem egyedül költözött X városba, holott élettársa van két éve.......Van-e jelentősége annak, hogy nyomatékosítva van, hogy a férjem egyedül él (ráadásul nem abban a városban élnek együtt, ami a beadványban szerepel)?

Szerintem az, hogy ő most hogy él és egyedül vagy az élettársával, az teljesen irreleváns abban a kérdésben, hogy megromlott a házasságotok és el akartok válni egymástól.

Aprólékosan részletezve van, hogy a házunk árverezése után ki hová költözött......A család tagjai albérletbe vagy barátokhoz kényszerültek, és folyamatosan változik a lakhely is.

Nem hiszem, hogy rá kell kenni a másik félre mindent. Ha elárverezték a házat - ami feltételezem megint, hogy egyikőtök miatt volt csak - onnan menni kell és kész. Ha viszont csak a párodé volt az ingatlan, amit elárvereztek, akkor nem is értem, miért kell azért is őt cseszegetni, mert a család tagjainak máshová kellett költözniük onnan, ahol eddig csakis azért laktak ott, mert házasságban éltetek. Nyilván ennek vége és akkor evidens, hogy mindenki keres másik lakhelyet magának. Ő már megtette!

nanemaaa # 2024.01.24. 16:01

Számtalan érdekes kérdés merült fel részedről. Érdemes lenne egy újabb kérdésre választ adnod magadnak. Ha a felperesnek van ügyvédje, neked miért nincs? Jobban járnál.

Nigella # 2024.01.24. 15:42

Tisztelt Fórumtársak!
Két eltérő kérdéskörben kérek segítséget, a kérdéseket a nekik megfelelő témakörben teszem majd fel. Közös megegyezéssel történő válás kellős közepén vagyok, férjem (felperes) ügyvédje a bontókeresethez csatolni akarja nagykorú (közel 30 éves) gyermekünk igazolványainak másolatát. 1.Szükséges ez? A gyerekünk személyes adatai, neve, születési helye, ideje szerepel a beadványban. A nagykorú gyerekkel kapcsolatban a bíróságnak nem kell döntenie, ezt az ügyvéd le is írja. Akkor miért szükséges az igazolványainak a fénymásolatát csatolni? Akadékoskodásnak tűnhet, amit kérdezek, de történtek durva visszaélések a fénymásolt dokumentumainkkal korábban. A minimálisan szükséges adatokat szeretné a gyerekünk is kiadni a kezei közül. Ráadásul nem járult hozzá, hogy az ügyvéd kezelje az iratait. Valószínű, az édesapától kerültek az ügyvédhez az iratmásolatok. 2. Az ügyvédnek ilyen esetben, mikor valaki dokumentumainak fénymásolatához hozzájut, milyen adatkezelési szabályokat kellene betartania? 3. Kell-e értesítenie a nagykorú gyermeket, hogy csatolni fogja a keresetlevélhez az igazolványainak (valójában azt sem tudjuk, konkrétan mit rejt az igazolványok szó ebben az esetben) másolatát? 4. Van-e következménye annak, hogy a gyerek nem járult hozzá, és nem is szándékozik hozzájárulni az ügyvéd ezen "akciójához"? A másik kérdésem/észrevételem a válással kapcsolatban: a keresetlevélben ki van hangsúlyozva többször is, hogy a férjem egyedül költözött X városba, holott élettársa van két éve. Valószínű, az élettárs még említés szintjén sem akarja, hogy a férjem adósság-ügyeibe keveredjen (neki luxus életvitelre van szüksége, a felhalmozott adósságot az én nyakamba varrják - de ez egy másik témakör) 5. Van-e jelentősége annak, hogy nyomatékosítva van, hogy a férjem egyedül él (ráadásul nem abban a városban élnek együtt, ami a beadványban szerepel)? Aprólékosan részletezve van, hogy a házunk árverezése után ki hová költözött. 6. Szükséges ezt részletezni? Érdekli a bíróságot? A család tagjai albérletbe vagy barátokhoz kényszerültek, és folyamatosan változik a lakhely is. Ráadásul az ügyvéd szerint is csupán a különélés (öt évet meghaladja) miatt is felbontják a házasságot. Vázlatosan, röviden ennyi, bár rengeteg egyéb kérdést felvet a beadvány. Köszönöm a válaszokat