Munkahelyi zsarolás?


Majordomus # 2024.02.14. 22:28

Eléggé logikusnak is tűnik az ügy.

nanemaaa # 2024.02.14. 14:46

Nyilván megteheti.
Az adott fizetést, mint egy másik szakterület vezetője kaptad. Az ideiglenes átirányítás idejére persze nem változhat a béred. Azonban, ha más szakterületen, ne adj isten eleve nem vezetőként akarsz tovább dolgozni, akkor a másik területhez tartozó béredet nem tarthatod meg. Kivéve, ha köztársasági elnök vagy.

Vinegar01 # 2024.02.14. 12:32

Tisztelt Fórum!
A következőben kérem szíves segítségüket. A szervezet felsővezetése ahol dolgozom jóváhagyott egy br.150 000 Ft os vezetői fizetésemelést. Jelenleg átirányítottak egy a szervezethez tartozó másik csoportba, de ez csak ideiglenes (2024.június 30.-ig). Ebbe az ideiglenes csoportba egyebekben több szervezeti egységünk is delegált embereket, és van köztük ugyanolyan beosztású vezető is amilyen én vagyok. Lassan körvonalazódik a kép, hogy ha lejár az átirányítás időszaka akkor maradhatok tovább is itt ennél az egységnél a döntésem szerint. A közvetlen főnököm a 150 000 Ft os fizetésemelési lehetőséget megvonná tőlem és akkor adná ide ha visszamentem a régi helyemre. Miközben minden más vezető kolléga a fizetésemelést megkapta. Ez nekem nagyon zsarolás ízvilágú. A Kit szerint dolgozom nem MT-s vagyok. kérdésem megteheti ezt a közvetlen főnököm? Ez nem hivatallal való visszaélés, és nem diszkriminatív?

Köszönöm az építő válaszokat.

Z9704 # 2024.01.27. 07:10

Az a kérdésem, hogy mi történik akkor, ha valaki egy külföldön élő, külföldi állampolgárral szemben követ el internetes becsületsértést/zaklatást?
Példa: egy facebook fórumon nacionalista vitatkozás közben a Bukarestben élő román Nikuleszku Vakareszkunak odaírom, hogy az anyja egy prostituált, a népe egy koszos balkáni csürhe, és az összes románt ki kellene irtani. Mit tehet ilyenkor Nikuleszku Vakareszku? Beballag a bukaresti rendőrségre/bíróságra az angol nyelven írott internetes tartalommal, ahol a bukaresti hatóságok nyomozást és az internetes szöveg hiteles fordítását rendelik el, majd azzal megkeresik a magyar társhatóságokat, akik a magánindítványt befogadják, az inkriminált angol nyelvű facebookos szövegről szintén hitelesített fordítást rendelnek meg, majd megkísérlik kinyomozni az elkövető kilétét, aki ráadásul álprofilról és álnéven írt? Meglehetősen nyakatekertnek tűnik számomra egy ilyen eljárás. Egyáltalán volt már ilyesmire példa a hazai joggyakorlatban? Külföldön élő, külföldi állampolgárral szemben elkövetett internetes becsületsértés esetén melyik ország hatósága illetékes? Egyáltalán eljut-e egy ilyen ügy a bíróságig?

Majordomus # 2024.01.26. 21:06

Ciki ügy...
Egyszerübb lenne ha áthelyeznéd...

drbjozsef # 2024.01.26. 20:02

Mancika,

Rágalmazás, vagy becsületsértés szóba jöhet.
Megakadályozni nem tudod persze, esetleg felhívhatod a figyelmét, hogy feljelented, és pert indítasz ellene, ha kárt okoz neked.

Megjegyzem, az, hogy valós tényt állít rólad, az önmagában nem jelenti azt, hogy ne lehetne megállapítani a rágalmazást. Az csak kivételes esetekben mentheti az elkövetőt.

Mancika # 2024.01.26. 18:37

Egy kollégámmal 10 éve ismerjük egymást, tudja, hogy 20 éve 2 évig prostituált voltam külföldön. Jelenleg vezető pozícióban dolgozom egy cégnél, a kollégával aki a beosztottam, nem tudok tovább együtt dolgozni, ezt jeleztem neki.
Ő közölte, hogy ne felejtsem el, hogy túl sokat tud rólam és sírva fogok menekülni a cégtől, ha őt elküldjük (hangfelvételem van róla)?
Kérdésem: van e jogilag bármilyen lehetőségem vele szemben? Tehetek e bármit, ha ezzel a jó hírnevem rontja?