Tartozás behajtás


Montoya77 # 2018.03.20. 18:49

Tisztelt Fórumozók !

Kérdèsem az lenne, hogy szerettem volna folyoszámla hitelt felvenni , Ès kiderült hogy a volt felesègem 2002 - ben a másik bankban nyitott számláján volt folyoszámla hitele 180.000 ft .Amit most felmondott a bank és engem jelölt meg mint ados társ. Kèrdésem az lenne hogy mivel 2016 szeptemberben elváltunk és a bank decemberben mondta föl a szerződést be tudják -e rajtam jogosan hajtani az összeget. Annyit mèg tudok hogy a közös ingatlan árának a fele arra a bankszámlára ment .Akkor miert nem vonta le abbol a bank ?

drbjozsef # 2018.03.21. 05:48

Miért vonta volna? Ez a hitelkeret lényege, vedd igénybe, és lehetőleg ne fizesd vissza, hiszen időben visszafizetésre 0% a kamat, késedelemre meg kb.34%. Vajon melyik jobb a banknak?

Közös számla volt vagy csak a feleségedé? Milyen hivatkozással nevezett meg a bank téged adóstársnak?

Márti71 # 2018.03.22. 09:23

Kicsit utána jártam a dolgoknak felvettem a kapcsolatot az Avonnal kiderült sosem adtak megbizást senkinek és azt sem tudják ki is vagyok.Azt javasolták tegyek feljelentést.Már csak az a kérdés honnan szedte ezt a behajtó cég ill. kit jelentsek fel

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.22. 11:06

Márti, az Intrumnál nem szívbajosak, sok rosszat is okkal el lehet mondani róluk, de olyan követelést, amelynek nem ők a jogosultjai, nem szoktak megpróbálni behajtani.
Egyrészt van nekik valódik követelésük is épp elég, másrészt honnan a csudából tudnának arról engedményezés nélkül, hogy egyáltalán létezel és hogy tartoztál az Avonnak?

Márti71 # 2018.03.22. 11:48

Én nem voltam tanácsadónő cégnél nem vagyok/voltam nyilván tartva,ezért nem értem az egészet,azt mondták ha valaki tanácsadónő akkor csak úgy kaphatja meg a csomagot ha előtte kifizeti.Sántítt az egész dolog.Megjegyzem 6 éve ez a cég megkeresett egy folyószámla tartozás miatt kifizetem,el telt 2 év ismét követelték rajta azt amit már kifizetem.

Vadsuhanc # 2018.03.22. 12:45

Márti71

Azért első körben nem ártana az AVON nyilatkozatát beszerezni arról amit leírtál. ( nem tudják ki vagy stb )

Tudom, hogy itt azt javasolják mindig, hogy ne állj szóba a követeléskezelőkkel, de én azt mondom, hogy ebben az esetben egy tértivevényes levelet megér. Megkérdezni, hogy milyen szerződés, milyen számla a követelés alapja, mikor és ki engedményezte ezt a követelést pontosan milyen összegben. Mikor értesítettek erről téged igazolható módon. ÉS ami a legfontosabb közöld az Intrummal a jelenlegi lakcímedet, hogy minden iratot oda küldjenek és nehogy egy fizetési meghagyás jogerőre fusson. Azt hogy az AVON veled mit közöld azt ne áruld el nekik.
Fizetési hajlandóságot ne mutass.