Nem szerencsés ugyan azt a kérdést több topicba is feltenni.
Jogi képviselő
Kedves Ügyvéd Úr!
Az lenne a kérdésem, hogy rövidesen Ausztráliába költözök a jelenlegi feleségemmel, mert sajnos itt se megélni nem tudunk, se családot alapítani. Elváltam, és van 2 kislányom, akiket sajnos itt kell hagynom, a gyerektartás, amit fizetek most az 37,5-37,5 összesen havi 75ezerFt. Előfordulhat-e, hogy távollétemben, később a gyerektartás felemelését kéri az exem?Tud-e a bíróság eljárni jelenlétem nélkül?Köszönöm
[fejét fogja]
Tiszteletem!
Érdeklődni szeretnék hogy párom volt élettársa nem volt hajlandó elhagyni az ingatlant és emiatt elég tetemes közüzemi és lakbér tartozást halmozott fel.Most jutottunk el arra a szintre hogy kirakják viszont nem hajlandó kifizetni a tartozást mivel nem az ő nevén van és nincs mit levonni mivel csak 22800 forintot kap.Most vásárolt használtan egy gépkocsit az se az ő nevén van .Ilyenkor az egyenes ági leszármazottal lehet kezdeményezni végrehajtást?mivel valószínűleg az anyja nevén van a személygépkocsi és az ingóságokat is oda menekítette az albérletből.Nem tudom ilyenkor nem követi el a csalást mivel szándékosan csinált ekkora számlát.Mi 3 gyerekes pár vagyunk és sajnos emiatt albérletbe vagyunk és ezt az összeget nem tudjuk kifizetni.A válaszokat az imrekovacs1983@gmail.com címre várom köszönöm.
"Vele a korábbi, vagy az uj megváltási árral kell elszámolni?"
Ugyanaz a megváltási ár érvényes mindenkire, akár fellebezett, akár nem.
Tisztelt Fórumozók!
Kérnék választ a 2016.03.18.-i kérdésemre.
Köszönöm.
Kbs!
"az egyik cselekménye, igy a fellebbezése kihat a többiekre is" - ezt hogy kell érteni akkor, ha
az I.foku biróság érvényes szakvéleményre alapitott itéletével szemben a fellebbező alperes II.fokon uj szakértő kirendelését kéri. Ha a biróság e kérésnek netán helyt ad, és az uj forgalmi érték magasabb lenne, mint a korábbi szakértő által megállapitott, ez hogyan hatna az itélet ellen nem fellebbezett alperesre? Vele a korábbi, vagy az uj megváltási árral kell elszámolni?
Köszönöm a választ
A tulajdonostársak ilyen perben kényszerű pertársaságot alkotnak, akkor pedig az egyik cselekménye, így a fellebbezése kihat a többiekre is.
Ha ő nem fellebbezett, akkor rá nézve miért nem jogerős az itélet? Miért nem tartod valószinünek a jogerőt?
Köszönöm a választ
"Ez akkor azt jelenti, hogy a másik alperessel kapcsolatban az itélet jogerős?"
A pontos válaszhoz látni kellene az ítéletet, de nem tartom valószínűnek a jogerőt!
Szép estét mindenkinek!
Szeretnék választ kapni az alábbi kérdésre:
Közös tulajdont megszüntető per I.foku itélete ellen csak az egyik alperesem fellebbezett. Ez akkor azt jelenti, hogy a másik alperessel kapcsolatban az itélet jogerős? Kettőjüknek I. fokon egy jogi képviselője volt.
A válaszokat előre is köszönöm.
OFF
Az a megjegyzésem kifejezetten tárgyszerű volt.
ON
persze, kérni lehet, de kapni?
amúgy pedig érthetetlen, hogy egy ügyvéd hogyan süllyed a személyeskedésig, (ami nyilvánvalóan minősíti) holott ALAPTÉZIS LENNE A TÁRGYILAGOSSÁG!!!
Érdeklődő, mindegy. A régi Ptk. és az új Ptk. szerint ugyanúgy kártérítés követelhető az eljárás indokolatlan elhúzódása miatt.
(A demagóg hülyékkel meg ne törődj.)
MOND, TE HOL ÉLSZ?
ÉBRESZTŐ NEKED!
DIKTATÚRÁBAN ÁLLAMOT, BÍRÓSÁGOT, HIVATALT PERELNI???
Tisztelt Fórumozók!
A kérdésem, hogy súlyosan elhúzódó, magánvádas büntetőügyben a késedelmekért a bíróság milyen formában perelhető?
Ha az ügy a régi Ptk. idején indult, de az új Ptk. idején zárult le, akkor melyik szabály vonatkozik rá? A legutolsó hatáylos, tehát az új?
Személyiségi jogi per, vagy közhatalom gyakorlásával okozott kár megtérítése iránti per jöhet gondolom szóba.
Működik-e esetleg olyan, hogy nem szükséges a késedelmeket okozó jogsértéseken kívül külön kárt is igazolni? Vagy szóba jöhet esetleg az általános kártérítés?
Követelhető-e személyhez fűződő jogsérelmet nem tartalmazó keresetben sérelemdíj? Avagy az ilyen jellegű időhúzás értékelhető az emberi méltóság sérelmeként?
Előre is köszönöm!
Kedves Kbs!
Időközben kiderült, hogy az I.fok az itélet kiegészitési kérelmemet felterjesztette az Itélőtáblához.
Nem sürgős, csak szerettem volna tudni, hogy mi lett a sorsa, de igy már rendben van.
Gondolom, - akkor az is rendben van, hogy nem adtam be csatlakozó fellebbezést ebben a kérdésben, mert ugye kétszer nem kell beadni......?
Köszönöm szépen a válaszodat előre is.
Sürgős, hogy elutasítsák?
T. fórumozók
Itélet kiegészitési kérelmet nyujtottam be a biróságnak.
A mai napig nem kaptam választ. Hány napon belül kellene a birónak válaszolnia? Mit tehetek, ha nem válaszol?
(részletek lejjebb)
Köszönöm a válaszokat.
Nem fizettem ki az általa újonnan közölt árat. Decemberben nyertem a liciten, de éppen aznap törnkrement a kazánom! Új kell !! Vis major helyzetre hivatkozva azonnal elállást jelentettem be. Ő nem fogadta el és megegyeztünk, hogy januárban fizetem ki a 19.500 Ft-os vételárat. Most jan. végén közölte, hogy az már 19.500 + 8.400 Ft., mert ingyen senki sem őrizget semmit! A 19.500 Ft-t befizettem, de követeli a többit is és fenyeget különböző szankciókkal. A Vaterán a jog alapján kereskedőnek minősül az akinek sok aukciója van, nem? Hát neki van elég. Újként hiredeti az órát, majd jóval alatta -ahol már senki sem nézi-, hogy úlszerű. Szerintem a kettő messze nem ugyanaz! Számla persze nincsen! Jótállás sincsen! Egyenlőre óra sincsen, csak akkor ha az egészet kifizetem! Szar ügy.
bevett szokás pl egy 10000ft-os tételt úgy hirdeneti, hogy 1ft, +9999ft szállítási díj.
Ha kifizetted a vételárat akkor ne foglalkozz vele szerintem.
Tisztelt jogi Képviselő!
A Vaterán licitálással nyertem egy tételt, de pár órí múlva elromlott a kazánom (csere 260.000 Ft), rödtön jeleztem elállási szándékom az eladónak (aki a rendeteg eladott tétel alapján szerintem kereskedőnek minősül),aki ügyvéd. Nagy nehezen megállapodtunk abban, hogy januárban kifizetem a terméket. A feladás előtt közölte, hogy ez már nem a liciten nyert ár, hanem 1,2 hónap alatt 8.500 Ft-al több (egyébkén 19.500 Ft volt) + 1.750 Ft csomagolási és postaköltség (ez egy karóra). Elég szemtelenül válaszolgat," csak nem képzeli, hogy ingyen őrzöm hónapokig az óráját". Egyébként közben itt reklámozza az antik termékekkel foglalkozó üzletét is. A 19.500 Ft-t postáztam, de ő kéri a +8.500 Ft-is. Én ezt, már elnézést, de rablásnak és nem jogosnak tartom. Mi az igazság?
Igen.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Igen, végzésben értesítenek róla, vagy pedig a jogerős záradékos ítéletet küldik meg.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02