Jogi képviselő

Dr.Attika # 2016.04.18. 17:48

Nem szerencsés ugyan azt a kérdést több topicba is feltenni.

balcsi19 # 2016.04.18. 17:31

Kedves Ügyvéd Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy rövidesen Ausztráliába költözök a jelenlegi feleségemmel, mert sajnos itt se megélni nem tudunk, se családot alapítani. Elváltam, és van 2 kislányom, akiket sajnos itt kell hagynom, a gyerektartás, amit fizetek most az 37,5-37,5 összesen havi 75ezerFt. Előfordulhat-e, hogy távollétemben, később a gyerektartás felemelését kéri az exem?Tud-e a bíróság eljárni jelenlétem nélkül?Köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.07. 16:20

[fejét fogja]

imi1983 # 2016.04.07. 15:17

Tiszteletem!

Érdeklődni szeretnék hogy párom volt élettársa nem volt hajlandó elhagyni az ingatlant és emiatt elég tetemes közüzemi és lakbér tartozást halmozott fel.Most jutottunk el arra a szintre hogy kirakják viszont nem hajlandó kifizetni a tartozást mivel nem az ő nevén van és nincs mit levonni mivel csak 22800 forintot kap.Most vásárolt használtan egy gépkocsit az se az ő nevén van .Ilyenkor az egyenes ági leszármazottal lehet kezdeményezni végrehajtást?mivel valószínűleg az anyja nevén van a személygépkocsi és az ingóságokat is oda menekítette az albérletből.Nem tudom ilyenkor nem követi el a csalást mivel szándékosan csinált ekkora számlát.Mi 3 gyerekes pár vagyunk és sajnos emiatt albérletbe vagyunk és ezt az összeget nem tudjuk kifizetni.A válaszokat az imrekovacs1983@gmail.com címre várom köszönöm.

lajcsó # 2016.03.18. 21:26

"Vele a korábbi, vagy az uj megváltási árral kell elszámolni?"
Ugyanaz a megváltási ár érvényes mindenkire, akár fellebezett, akár nem.

dorka11 # 2016.03.18. 21:22

Tisztelt Fórumozók!

Kérnék választ a 2016.03.18.-i kérdésemre.

Köszönöm.

dorka11 # 2016.03.17. 23:00

Kbs!

"az egyik cselekménye, igy a fellebbezése kihat a többiekre is" - ezt hogy kell érteni akkor, ha

az I.foku biróság érvényes szakvéleményre alapitott itéletével szemben a fellebbező alperes II.fokon uj szakértő kirendelését kéri. Ha a biróság e kérésnek netán helyt ad, és az uj forgalmi érték magasabb lenne, mint a korábbi szakértő által megállapitott, ez hogyan hatna az itélet ellen nem fellebbezett alperesre? Vele a korábbi, vagy az uj megváltási árral kell elszámolni?

Köszönöm a választ

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.17. 05:24

A tulajdonostársak ilyen perben kényszerű pertársaságot alkotnak, akkor pedig az egyik cselekménye, így a fellebbezése kihat a többiekre is.

dorka11 # 2016.03.16. 21:44

Ha ő nem fellebbezett, akkor rá nézve miért nem jogerős az itélet? Miért nem tartod valószinünek a jogerőt?

Köszönöm a választ

lajcsó # 2016.03.16. 21:28

"Ez akkor azt jelenti, hogy a másik alperessel kapcsolatban az itélet jogerős?"
A pontos válaszhoz látni kellene az ítéletet, de nem tartom valószínűnek a jogerőt!

dorka11 # 2016.03.16. 19:50

Szép estét mindenkinek!

Szeretnék választ kapni az alábbi kérdésre:

Közös tulajdont megszüntető per I.foku itélete ellen csak az egyik alperesem fellebbezett. Ez akkor azt jelenti, hogy a másik alperessel kapcsolatban az itélet jogerős? Kettőjüknek I. fokon egy jogi képviselője volt.

A válaszokat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.13. 10:53

OFF
Az a megjegyzésem kifejezetten tárgyszerű volt.
ON

MACSKAJANCSI # 2016.03.13. 10:38

persze, kérni lehet, de kapni?

amúgy pedig érthetetlen, hogy egy ügyvéd hogyan süllyed a személyeskedésig, (ami nyilvánvalóan minősíti) holott ALAPTÉZIS LENNE A TÁRGYILAGOSSÁG!!!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.12. 19:12

Érdeklődő, mindegy. A régi Ptk. és az új Ptk. szerint ugyanúgy kártérítés követelhető az eljárás indokolatlan elhúzódása miatt.
(A demagóg hülyékkel meg ne törődj.)

MACSKAJANCSI # 2016.03.12. 19:10

MOND, TE HOL ÉLSZ?

ÉBRESZTŐ NEKED!

DIKTATÚRÁBAN ÁLLAMOT, BÍRÓSÁGOT, HIVATALT PERELNI???

Érdeklődő82 # 2016.03.02. 11:35

Tisztelt Fórumozók!

A kérdésem, hogy súlyosan elhúzódó, magánvádas büntetőügyben a késedelmekért a bíróság milyen formában perelhető?

Ha az ügy a régi Ptk. idején indult, de az új Ptk. idején zárult le, akkor melyik szabály vonatkozik rá? A legutolsó hatáylos, tehát az új?

Személyiségi jogi per, vagy közhatalom gyakorlásával okozott kár megtérítése iránti per jöhet gondolom szóba.

Működik-e esetleg olyan, hogy nem szükséges a késedelmeket okozó jogsértéseken kívül külön kárt is igazolni? Vagy szóba jöhet esetleg az általános kártérítés?

Követelhető-e személyhez fűződő jogsérelmet nem tartalmazó keresetben sérelemdíj? Avagy az ilyen jellegű időhúzás értékelhető az emberi méltóság sérelmeként?

Előre is köszönöm!

dorka11 # 2016.02.24. 09:58

Kedves Kbs!

Időközben kiderült, hogy az I.fok az itélet kiegészitési kérelmemet felterjesztette az Itélőtáblához.

Nem sürgős, csak szerettem volna tudni, hogy mi lett a sorsa, de igy már rendben van.

Gondolom, - akkor az is rendben van, hogy nem adtam be csatlakozó fellebbezést ebben a kérdésben, mert ugye kétszer nem kell beadni......?

Köszönöm szépen a válaszodat előre is.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.24. 04:27

Sürgős, hogy elutasítsák?

dorka11 # 2016.02.23. 21:37

T. fórumozók

Itélet kiegészitési kérelmet nyujtottam be a biróságnak.
A mai napig nem kaptam választ. Hány napon belül kellene a birónak válaszolnia? Mit tehetek, ha nem válaszol?

(részletek lejjebb)

Köszönöm a válaszokat.

bravo # 2016.02.02. 10:46

Nem fizettem ki az általa újonnan közölt árat. Decemberben nyertem a liciten, de éppen aznap törnkrement a kazánom! Új kell !! Vis major helyzetre hivatkozva azonnal elállást jelentettem be. Ő nem fogadta el és megegyeztünk, hogy januárban fizetem ki a 19.500 Ft-os vételárat. Most jan. végén közölte, hogy az már 19.500 + 8.400 Ft., mert ingyen senki sem őrizget semmit! A 19.500 Ft-t befizettem, de követeli a többit is és fenyeget különböző szankciókkal. A Vaterán a jog alapján kereskedőnek minősül az akinek sok aukciója van, nem? Hát neki van elég. Újként hiredeti az órát, majd jóval alatta -ahol már senki sem nézi-, hogy úlszerű. Szerintem a kettő messze nem ugyanaz! Számla persze nincsen! Jótállás sincsen! Egyenlőre óra sincsen, csak akkor ha az egészet kifizetem! Szar ügy.

Bea1 # 2016.02.01. 13:49

bevett szokás pl egy 10000ft-os tételt úgy hirdeneti, hogy 1ft, +9999ft szállítási díj.

Rexor # 2016.02.01. 13:29

Ha kifizetted a vételárat akkor ne foglalkozz vele szerintem.

bravo # 2016.02.01. 12:32

Tisztelt jogi Képviselő!
A Vaterán licitálással nyertem egy tételt, de pár órí múlva elromlott a kazánom (csere 260.000 Ft), rödtön jeleztem elállási szándékom az eladónak (aki a rendeteg eladott tétel alapján szerintem kereskedőnek minősül),aki ügyvéd. Nagy nehezen megállapodtunk abban, hogy januárban kifizetem a terméket. A feladás előtt közölte, hogy ez már nem a liciten nyert ár, hanem 1,2 hónap alatt 8.500 Ft-al több (egyébkén 19.500 Ft volt) + 1.750 Ft csomagolási és postaköltség (ez egy karóra). Elég szemtelenül válaszolgat," csak nem képzeli, hogy ingyen őrzöm hónapokig az óráját". Egyébként közben itt reklámozza az antik termékekkel foglalkozó üzletét is. A 19.500 Ft-t postáztam, de ő kéri a +8.500 Ft-is. Én ezt, már elnézést, de rablásnak és nem jogosnak tartom. Mi az igazság?

Sherlock # 2016.01.06. 08:01

Igen.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2016.01.05. 22:13

Igen, végzésben értesítenek róla, vagy pedig a jogerős záradékos ítéletet küldik meg.