hogyan védjük meg gyerekeinket más gyerekétől?


derill # 2004.12.12. 12:26

Azért a helyedben én is tennék, mert az meggyorsitaná.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kriszta # 2004.12.11. 17:55

köszi szépen a segítséget. az óvoda tett hivatalos lépéseket s ennek következményét várják.

derill # 2004.12.11. 10:53

Tegyetek bejelentést a helyi Gyermekjóléti Szolgálatnál, és a másolatát küldjétek meg a helyi jegyzői gyámhatóságnak (azért nem irom pontosan, hogy hova, mert mindenhol másképp hivják, de ha a jegyzőnek cimzitek, sokat nem tévedhettek).

Ez esetben a Gyermekjóléti Szolgálat megpróbálja az anyát rávenni arra, hogy változtasson saját (együttmüködés) és gyermeke magatartásán. Természetesen ebbe az is beletartozik, hogy segitenek neki speciális intézményt keresni. Ha ez nem sikerül, mert az anya továbbra sem hajlandó együttmüködni, és a probléma sem szünik meg, akkor elrendelik a védelembe vételt a Gyermekvédelmi Törvény (1997. évi XXXI. törvény) 68. szakasza alapján. Itt már kötelezik az anyát arra, amit eddig saját magától nem volt hajlandó megtenni. Ha továbbra sem hajlandó, akkor a gyermekvédelem más eszközét kell választani, magyarán kiemelik a gyermeket a családból, állami gondoskodás valamelyik formája alá kerül. Lehet, hogy csak ideiglenes hatályu elhelyezett lesz, az anya észbekap, és mégis tesz valamit, de lehet, hogy átmeneti nevelésbe veszik.

Lényeg az, hogy irjátok meg a levelet, aztán kicsit várni kell. Érdemes az óvónőkkel aláiratni, egyébként az óvodának kötelessége lett volna ezt a lépést megtenni. Kérdezzetek rá, hogy mit tett.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kriszta # 2004.12.10. 21:52

lányom középső csoportos ovodás. egy új kisfiú került a csoportba, akivel problémák vannak. a kisfiú állandó jelleggel bántja a csoporttársait, ovónőit, rohamai vannak, ilyenkor nem tudja kontrolálni cselekedeteit, gyógyszeres kezelés allatt áll. az anyuka nem működik együtt az ovodával, az ovónők eljutottak egy olyan fázisban, hogy írásban nyilatkozatot tettek arról, hogy nem vállalják a felelőséget a gyerek tetteiért. az ovóda minden lehetséges szervvel felvette a kapcsolatot. a kérdésem az lenne, hogy mi szülők mit tehetünk annak érdekében, hogy gyerekeink ismét nyugodt körülmények között járhassanak ovódába? milyen eszközünk van arra, hogy gyerekeinket megvédjük ettől a kisfiútól? milyen lehetőség van arra hogy ez a kisfiú olyan környezetbe kerülhessen, ahol speciálisan ilyen esetekre képzett pedagógusok tudnak foglalkozni vele.