demokrácia vagy diktatúra


the big cat # 2005.01.05. 11:09

Hol van az az ominózus hely, ahol csak 30 km-re onnan van matricavásárló hely?

the big cat # 2005.01.05. 11:08

Kedves mondajani, az országban millió és eyg helyen lehet megvenni a matricát, nyilván nem csak az autópályán lévő pénztáraknál. na az egyik ilyennél kellett volna megvenned.

ildikó31 # 2005.01.05. 08:41

Kedves mondajani!
Megértem a problémádat, de sajnos nincs igazad. Meg kellett volna vásárolni a matricát, mielőtt felhajtottál az autópályára. Bármelyik benzinkútnál vásárolhattál volna. Nem lehet azzal védekezned, hogy ott akartad megvenni, nem azt írja elő a jogszabály, hogy az autópályára történő felhajtást követő legközelebbi helyen kell megvásárolni a matricát, hanem azt, hogy az autópályára csak úgy hajthatsz fel, hogy már van matricád (persze ez csak a fizetős szakaszokra értendő)! Mielőtt még perbe bocsátkozol, jobb ha ezt figyelembe veszed!


ildiko31

dr Zákányi Csaba # 2005.01.04. 19:23

Szerintem ne fizetsd ki a pótdíjat! Az autópálya üzemeltetője nem hatóság, és bár persze jóval erősebb kutya, mint egy magánember, de a törvény előtt ugyanúgy csak felperes lesz, ahogy te meg alperes. A demokráciáról majd akkor alkoss véleményt ha a bíróság nem jogszerűen jár el és nem találod meg az igazad. Én persze nem engedném idáig az ügyet, mert tuti pervesztes vagy, hanem szépen fizetnék. Amit az ellenőrök tettek, az legfeljebb szemétládaság, mert lehettek volna méltányosak, ha a körülmények tényleg téged igazolnak, de ezt követelni...?

mondajani # 2005.01.04. 18:13

Azt hiszem, hogy élre értés történt. Engem a pénztár előtt büntettek meg nem a pénztár után. Ugyanis nem volt módom és lehetőségem vásárolni matricát. Az első vásárlási lehetőségem 30-km-res körzetben a borsóskúti benzinkút .A felhajtóknál miért szüntették meg a vásárlási lehetőséget?
Vagy ha fel akarok menni az autópályára, akkor először keringjek, szokjam az autóm mire matricát, tudok venni? Akkor minek a pálya? Az autópályások a benzinkút bejáratánál külön pénztárt állítottak fel Ha 5 méterrel hátrébb állnak, akkor ez nem történik meg. Ezek szerint nálunk a realitás alapja nem működik? Csak az erősebb kutya... elve? Egyébként, ha hiszed, ha nem 59 éves vagyok és még nem blicceltem soha sehol. Engem még nem így neveltek. Azt hiszem, hogy legtöbb korombeli tudja ezt.

dr Zákányi Csaba # 2005.01.04. 16:07

Egy kis paradoxon:
ha az emberek többsége úgy gondolná, hogy a szabályokat nem kell betartani, és erről döntenének, akkor ezen döntés alapján hozott jogszabályt be kell tartani? Ez demokrácia lenne, vagy diktatúra?
Nagy ostobaság ezeket a fogalmakat ide keverni!

derill # 2005.01.04. 09:01

Na ebben is igazad van. Viszont az emberek büntetésként élik meg, függetlenül attól, hogy jogilag hogy hivják.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

the big cat # 2005.01.03. 18:46

Aha, és mégis hogy jön az autópálya ügyében a képbe a hatóság? Már megint megy a keverés, kavarás, az autópályadíjfizetés polgári jogi kötelezettség, amely kötelem jogszabály ereje folytán jön létre, és polgári úton hajtható be. Így büntetésről sincs szó, csak pótdíjról. és az ártatlanság vélelme is irreleváns az ügyben.

derill # 2005.01.03. 17:22

Ahogy vesszük. A társadalom érdeke az, hogy a jogszabályokat betartsák, és a bliccelőket, matrica nélkül közlekedőket megbüntessék, hiszen ha nem tennék, akkor mindenki vagy legalább is a többség csalna. Ha ezzel meg lehetne uszni fizetési kötelezettségeket, az nem lenne fer eljárás azokkal szemben, akik viszont betartják a szabályokat. Ha például mindenki megvenné a bérletet, buszjegyet stb. akkor nem kerülne ennyibe mint most. Ha senki nem szemetelne, nem kellene ennyit költeni szemételtakaritásra és a környezetünk is tisztább lenne. Ha senki nem rongálná a jármüveket, szintén szebb lenne a környezetünk, és több jutna uj jármüvekre. Ha minden munkaképes dolgozna, akkor kevesebb embert kellene másoknak eltartaniuk. Ha senki sem lopna.... ha senki sem ölne.... ha mindenki normális lenne....

Szóval sajnos sok jogszabály azért van, mert van mögötte egy rossz tapasztalat, miszerint vannak csalók is, és azokat ki kell valahogy szürni. A sok csaló miatt viszont néha becsületes emberek is kénytelenek fizetni.

Viszont ha nincs jegyem, nem megyek be a szinházba, akkor sem, ha már bezárt a pénztár, és nem tudok venni.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

kőkorszaki # 2005.01.03. 16:54

A hatóságok nem tolerensek. Lehetnének, de teljesítmény orientáltak.
Te nem tévedhetsz, de Õk a jogszabályokat nem mindig tartják be.
Egyébként tévedés, hogy buszon, vagy vasúton nem lehet jegyet váltan. /Villamos felénk nem jár/
Igen a jogalkotóknak ki vagy szolgáltatva. A jogszabályokat maguknak hozzák nem a társadalomnak. Te pedig elszenveded, ha tévedsz. /Az ártatlanság..?/

kőkorszaki # 2005.01.03. 16:53

A hatóságok nem tolerensek. Lehetnének, de teljesítmény orientáltak.
Te nem tévedhetsz, de Õk a jogszabályokat nem mindig tartják be.
Egyébként tévedés, hogy buszon, vagy vasúton nem lehet jegyet váltan. /Villamos felénk nem jár/
Igen a jogalkotóknak ki vagy szolgáltatva. A jogszabályokat maguknak hozzák nem a társadalomnak. Te pedig elszenveded, ha tévedsz. /Az ártatlanság..?/

kőkorszaki # 2005.01.03. 16:53

A hatóságok nem tolerensek. Lehetnének, de teljesítmény orientáltak.
Te nem tévedhetsz, de Õk a jogszabályokat nem mindig tartják be.
Egyébként tévedés, hogy buszon, vagy vasúton nem lehet jegyet váltan. /Villamos felénk nem jár/
Igen a jogalkotóknak ki vagy szolgáltatva. A jogszabályokat maguknak hozzák nem a társadalomnak. Te pedig elszenveded, ha tévedsz. /Az ártatlanság..?/

the big cat # 2005.01.03. 13:41

A jogszabály szerint természetesen igazuk van az ellnőröknek, a matricát előre kell megvásárolni, és érvényességének kezdete a vásárlás időpontja. Tehát, ha valaki az ellenőrzés után akar matricát vásárolni, akkor az már jog szerint nem számít bele.

Viszont az autópályakezelő elszámolási rendszere, azt támasztja alá, hogy kettős mérce van forgalomban. Az elszámolási rendszer ugyanis úgy működik, hogy a kamrával ellenőrzött autók rendszámát minden nap 24 órát követeő napon pörgeti végig, és ellenőrzi, hogy az adott napra van-e matricájuk. Ha valaki matrica nélkül hajtott fel, de később, még napon belül megvette, az nem fog a hálón fennakadni. Ha viszont megállítanak, akkor megbüntetnek. Ez kettős mérce, viszont az is érthető, hogy nem lehet elfogadni azt a védekezést, hogy hogy a követekező helyen megveszem, mert akkor mindenki ezt mondaná.

Nick Name # 2005.01.02. 15:40

A villamosra vagy a vonatra sem szállhatsz fel úgy, hogy majd útközben megveszed a jegyet.

Ha te azt érted diktatúra alatt, hogy a jogszabályokat be kell tartani, akkor megnyugodhatsz, nincs diktatúra, csak neked peched volt.


Nick Name

mondajani # 2005.01.02. 15:16

Ez az eset ami az ominózus napon sokadmagammal megesett, véleményem szerint kimeríti az úton állás, rablás fogalmát. Mindezt hivatalosan, rendeletekre hivatkozva törvényt emlegetve. Itt MAGYARORSZÁgon , ahol annyit emlegetett „ DEMOKRÁCIA” honol. Legalábbis mondenhol erre hivatkoznak olyannyira, hogy még a vízcsapból is ez folyik. Emlegetjük az emberiségi jogokat, az állampolgári jogokat. De mindez csak szóbeszéd. Sokfelé szembesülünk mindezek megsértésével, sárba tiprásával. 2004-10-19 én de órákban váratlanul Budapestre kellett utaznom. (M3 autópálya) Nem volt autópálya matricám. Ludasnál felhajtottam az autópályára matrica nélkül (Ludasnál megszüntették a matrica árúsítást) Gondolván hogy onnan pár km-re lévő OMW kútnál tankolással együtt vásárolok matricát. Hát ez nem így történt. Nem matricát, hanem még üzem anyagot sem tudtam vásárolni mivel az autópálya ellenőrök ezt részemre nem engedélyezték. Az autópályán Budapest felé a 82 km-nél ( Borsóskúti üz.atöltő.pihenő ) teljes útzár! Beirányítottak az üza kúthoz, de nem a töltő helyre, hanem mellé. Kérték a matricát, nem volt. Mondtam itt a shop és tankolással együtt meg fogom vásárolni. Nem engedték meg. Hiába mondtam, hogy nem tudtam vásárolni mivel nem árultak sehol, amerre jártam miután megtudtam, hogy Budapestre kell utaznom. Utazásom megkezdési helyétől ez a töltőállomás volt az első olyan hely, ahol módomban állt volna pályamatricát vásárolni. Válaszuk az volt, hogy őket nem érdekli. Most nincs, büntetés viszont van. Ha ez olyan helyen történik ahol erre nincs lehetőség, akkor rendben van hibáztam. De így tisztára útonállásnak lehet titulálni.
Pl: Borsoskúti pihenőtől kb 5 km-re van egy másik autós pihenő a benzinkút után, ha ott ellenőriznek semmi probléma, szavam nem lehet.
Mivel meggátoltak vásárlási szándékomban, a busás büntetés kiegyenlítésére kötelezve, ez kimeríti a rablás fogalmát. Fogalmazzunk finomabban jogtalan haszonszerzés fogalmát.
Az autópályán a fizető kapukat nem mi, az állam szüntette meg. Azért, hogy büntetni tudjon!? Ezzel megsértett úgy emberi, mint állampolgári jogaimat. Ez az eset, ez a viselkedés nem Demokráciára vall sokkal inkább Diktatúrára.
Rokkant nyugdíjas ember vagyok? Jogtalanul vagy elpusztítanak jogosan! Szeretnék sérelmemre jogorvoslatot találni.
Szeretném hitemben megerősítenének, hogy érdemes és jó Magyarnak lenni és e hazában élni. Mert most úgy érzem, hogy nem mert kiszolgáltatott rabszolga vagyok.

Monda János

Kál 2004-12-29