Szlovák állampolgár - jogosítvány honosítása


Majordomus # 2023.11.13. 20:45

Hát akkor szerezzen egy magyart..

entropia # 2023.11.13. 12:52

Majordomus:

A régitípusú szlovák jogsik nem járnak le, ez ellentétes a magyar, de az EU-s szabályozással is. Ráadásul, ha huzamosabb ideig itt tartózkodik valaki (pl: bevándorlás, van magyarországi lakcím), akkor tudomásom szerint kötelező a magyar jogosítvány használata.

Majordomus # 2023.11.07. 21:11

Ez hülyeség.
Eu tagállam polgára,tehát ott vállal munkát ahol akar.

Mondjuk azt nem értem hogy mért kell a szlovák jogosítványt honosittatni?

Kivandorlo # 2023.11.07. 14:53

Gondolom már elévűlt a probléma, de azoknak mondom akik mostanság hasonló cipőben járnak!

  • Előbb azt kellene eldönteni fejben, hogy magyar akarsz - e lenni, avagy szlovák!
  • Miután ez eldőlt, és minden okmányodat valamint lakhelyedet is lecserélted, ezután vállalj csak munkát!
  • Nem fognak így diszkriminatív meglepetések érni!
sbodi # 2017.08.25. 12:50

Kedves fórumot olvasó Emberek,

ez egy segítség kérés.
2 hónappal ez előtt a magyar rendőrség megállított Budapesten, majd feljelentést tett ellenem. Mondván, nem honosíttattam a szlovák jogosítványom (amire nincs ráírva a lejárati dátum), tegnap megkaptam a a határozatot miszerint 90eFt pénzbírság és 4 hónap eltiltást kaptam. (számomra ez teljesen felháborító, ellehetetlenítenek a munkában, szeptember 1-el kezdenék egy másik helyen ahol rengeteget kell majd vezetnem)

Kiegészítő információk. Budapesten ferihegyen dolgoztam 3 hónappal ezelőttig és szemptemberben kezdek egy másik helyen. Örököltem pár éve egy házat itt pest mellett, annak a címe van a magyar lakcímkártyámon. De a személyim szlovák, mivel szlovák állampolgár vagyok és a személyimen ott az állandó lakcímem, ami egy szlovák település. Heti rendszerességgel járok haza Szlovákiába a szlovák címemre. És mint gondolom mindenki tudja szlovákiában azért elég erős és gyakori a közúti ellenőrzés. Még véletlenül sem szeretném ha bevonnák a szlovák jogosítványomat és helyette kapnék egy magyart. Szlovák rendőrök biztos értékelnék a szlovák személyi mellé a magyar jogosítványt.

A határozatot személyesen vettem át a rendőrségen és azonnal írásban kértem az elbeszélgetés lehetőségét, ahol is megfognak hallgatni.

A fentiket figyelembe véve kérem segítségeteket.
Számom ha esteleg szóban könnyebb:06305565945

A választ és a megoldást mindeeképp jelezni fogom felétek.