Gépjármü felelősségbiztosítás


amtrans # 2005.08.01. 12:40

Sziasztok!
Köszi a segitségeteket, szétnéztem a pszáf-on, van ott letölthető panaszbejelentő nyomtatvány. Gondolom azon be lehet adni?
Amugy ma - utoljára - 10 órakor felhivtam a biztositot, természetesen azt mondták ghogy visszahivnak. Eddig nem történt meg. - mindegy, én adtam még egy esélyt.
Köszönöm a tanácsokat, ha lesz valami fejlemény, tájékoztatással leszek.
Sziasztok
kriszta


kriszta

Banyamancs # 2005.08.01. 10:38

www.pszaf.hu oldalon megtalálod az elérhetőségeiket.

Amúgy 30 nap alatt kell elintézniük a törvény szerint, 15 nap alatt viszont értesíteniük kellett volna, ha ez valami miatt nem megy. 15 napon belül a panaszleveledre is kellett volna válaszolniuk.

Javaslatom: ne írj már a biztosítónak, épp eleget vártál rájuk, hanem rögtön és azonnal fordulj a PSZÁF-hoz. Ha erre se reagálnak, akkor a bíróság marad...

csellos # 2005.08.01. 09:31

Kedves Amtrans!
A dolog talán szebb, ha a biztosítónak írod meg először (ha eddig még nem fordultál hozzájuk a panaszoddal írásban). Írd le ebben, hogy ezért és ezért (gondolok itt a telefonon adott válaszaikra) vagy kénytelen (a kárbejelentést követően ismét) írásban megkeresni őket. Adj nekik 8, vagy 15 napot az elintézésre, vagy az érdemleges válaszadásra. Ha nem vezet eredményre - a biztosítónak írt levelet mellékelve - rövid, tömör levéllel keresd a PSZÁF-ot.

amtrans # 2005.07.31. 21:13

Kedves Csellos!
Köszönöm szépen a tanácsodat, valószinü ez lesz a megoldás. A biztositó társaságnak már tettem panaszbejelentést, de soha senki semmire nem reagál. Olyat szoktak mondeni, hogy nem találják az aktát. Pedig szerintem a gépen kell lenni mindennek. Eleiben még azt mondták, hogy a küföldi partner nem küldte még a fedezetigazolást. Teljesen tanácstalan vagyok, minden papirom be van adva rendesen. Nem tudom el se képzelni hogy ezt megteheti valaki hogy hónapok óta semmit nem reagál.
A PSZÁF-nak be fogom panaszolni.. Gondolom van honlapjuk, onnan kitudom nézni a cimet.
Köszi a tanácsot
kriszta


kriszta

csellos # 2005.07.27. 22:10

Kedves amtrans!
Próbálkozhatsz a PSZÁF-nál is. (Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete) Ott érdeklődhetsz a jogszabályokról, és kérheted a konkrét ügyben való közreműködést is. Õk hivatalból írnak az illető biztosító első számú vezetőjének (vagyis vezérigazgatójának) kérvén az ügy kivizsgálását és részükre történő megválaszolását. Hidd el, segít.
A PSZÁF-ot egyébként leginkább úgy érdemes (ilyen ügyek vonatkozásában) elképzelni, mint a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséget. Persze ők a bankokat, biztosítókat, nyugdíjpénztárakat, brókereket, stb felügyelik.

derill # 2005.07.20. 15:33

Én 30 napon belül kaptam meg a pénzem. Igaz, hogy két hét semmi után meguntam, és irtam nekik egy kedves levelet, hogy kérem a szerződés szerinti kifizetést, és annak kamatait, merthogy a szerződés szerint két héten belül kellett volna küldeniük a pénzt. Igaz, kamatokat nem küldtek, de legalább azt kifizették, ami a szerződésben szerepelt.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

amtrans # 2005.07.20. 15:11

Szia Ildikó!
Köszönöm szépen a tel.számot.
kriszta


kriszta

ildikó31 # 2005.07.15. 07:57

Kedves amtrans!

Azt javaslom, hogy fordulj sürgősen egy kárrendező irodához, akik ezekre az ügyekre specializálódtak
Ha kell cím keress meg e-mailban, és akkor ott megadom


ildiko31

amtrans # 2005.07.14. 20:50

KEDVES lILI! kÖSZÖNÖM A MEGNYUGTATNI AKARÓ VÁLASZODAT, DE SAJNOS NEM NYUGODTAM MEG, MIVEL MÁR LASSAN AZ 5. HÓNAPJA VÁROM, HOGY EGYÁLTALÁN ÉRTESITSENEK AZ ÜGYEM ÁLLÁSÁRÓL. A legkellemetlenebb az, hogy mindig más ügyintézőnél van a téma, "épp most vettem át" jelszóval, de mindig megigérik hogy visszahivnak ha átnézik az ügyet. Ez soha egyetlen egyszer sem történt meg. De nem is én kérem, hogy hivjon vissza, önként mondja, hogy mindenképpen visszahiv - ha igy, ha ugy . Ennyit a hivatalokról.

Ezért szerettem volna azt megtudni, hogy hova kell fordulni ahol esetleg érdemben tudnak intézkedni hogy a pénzemet megkaphassam.
kriszta2


kriszta

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2005.07.14. 13:01

Kedves Kriszta!

30 napon belül nem valószínű, hogy el fogják bírálni az ügyet, a biztosítók "malmai lassan örölnek". Van egy közös biztosítási alap amelyből a kifizetés majd megtörténik. Érdeklődjön türelemmel, ne adja fel, de szaámítson rá, hogy 2-3 hónap min. az átfutási idő.

Üdvözlettel:

amtrans # 2005.07.06. 20:31

Tisztelt Szakemberek, kedves fórumozók!

2005.022.18-án a tehergépjármüvembe belerohant egy román illetőségü jármü.
Az ügyem átkerült a biztositó rt. nemzetközi osztályára. A tőlem bekért okmányokat maradéktalanul beküldtem március 10-én tértivevénnyel, amit leigazolva visszakaptam.

Azóta hivatalosan semmi visszajelzést nem kaptam. Több esetben telefonon érdeklődtem, és azt a választ kaptam hogy a román fél még nem küldte a fedezetigazolást.

Ezen idő alatt már a harmadik személy az ügyintézője ennek a káraktának. Arra gondolok, hogy senki nem is intézi.

Ugy tudom, hogy a biztosító köteles a teljes káranyag beérkezését követően 30 napon belül kiutalni a részemre járó összeget.
Azt nem tudom, hogy ha a baleset okozója nem magyar, akkor ebben az esetben is igy van?

A kérdésem az lenne, hogy milyen lehetőségeim vannak, hova fordulhatok a jogos követelésem érvényesitésére?

Kérném szives segitségüket.


kriszta